Φταίει γιὰ τὰ πάντα ὁ …«βομβαρδισμένος» ἀπὸ τοὺς πάντες Ἕλλην!!!

Ηλιθιότητα είναι να κυβερνάς, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι πόσων ανθρώπων την ζωή καταστρέφεις – ενώ ταυτόχρονα αυτοκαταστρέφεσαι.

Τὸ Ἑλληνικὸν παράδοξον

Χωρίς καμμία αμφιβολία, η κατάσταση της Ελλάδας είναι κατά πολύ χειρότερη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια – ισχύει δηλαδή το κάθε πέρυσι και καλύτερα. Το δημόσιο χρέος είναι κατά πολύ υψηλότερο, τόσο σε απόλυτα νούμερα, όσο και σε σχέση με το ΑΕΠ, όπου πλησιάζει στην στρατόσφαιρα, το κόκκινο ιδιωτικό έχει εκραγεί, οι καταθέσεις έχουν εξαϋλωθεί, οι κρατικές επιχειρήσεις ξεπωλούνται, τα σπίτια πλειστηριάζονται, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καταρρεύσει, οι νέοι εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα, το δημογραφικό επιδεινώνεται, έχει χαθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια, οι Έλληνες εξευτελίζονται από τους πάντες κοκ.

Παραστατικά, η Ελλάδα βομβαρδίζεται ανηλεώς για οκτώ συνεχή χρόνια, με αποτέλεσμα να μην έχει μείνει κάτι όρθιο – όταν την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να επιτρέπει μία, έστω, αμυδρή ελπίδα πως ο βομβαρδισμός θα σταματήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Το μόνο κτίριο που έχει μείνει ανέπαφο είναι η Βουλή, το διεφθαρμένο κομματικό κράτος, επειδή συνεργάζεται με αυτούς που ληστεύουν την χώρα και τους υπηρετεί – ενώ τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία, παραμένοντας ατιμώρητα, όταν είναι πλέον επικίνδυνο να γίνουν στόχος του εξαθλιωμένου πλήθους. Δεν διστάζουν πάντως να επιβάλουν ο,τιδήποτε τους ζητηθεί, όπως πρόσφατα την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας – έχοντας πλέον πεισθεί πως οι Έλληνες δεν πρόκειται να αμυνθούν, ακόμη και όταν ο ληστής μπει στο σπίτι τους, υφαρπάζοντας ό,τι έχουν και δεν έχουν, καθώς επίσης κακοποιώντας τους ιδίους, τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους.

Πρόκειται βέβαια για ένα πρωτοφανές γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία, το οποίο έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον – αφού ουδείς πίστευε πως θα συνέβαινε με οποιονδήποτε λαό, όσο υποανάπτυκτος, δειλός ή ανόητος και αν ήταν. Η ερμηνεία τώρα που έχει δοθεί είναι πως οφείλεται σε έναν βαθειά ριζωμένο ατομικισμό, τον οποίο το σύστημα καλλιέργησε με επιτυχία επί σειρά δεκαετιών – στο ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ενωθούν, έχοντας έλλειμμα συλλογικότητας. Θεωρείται δε πως ο ατομικισμός αυτός είναι αλληλένδετος με μία πρωτοφανή έλλειψη παιδείας – καθώς επίσης με μία συλλογική αυταπάτη/αποχαύνωση που δημιουργεί άτομα που δεν συνεργάζονται μεταξύ τους και εθελοτυφλούν, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Έτσι οι Έλληνες αναπαράγουν άθλια στερεότυπα και σαθρά πρότυπα, ενώ είναι ανίκανοι για συνδυαστική σκέψη και για απλή λογική, θυματοποιούμενοι πολύ εύκολα – γεγονός που τεκμηριώνεται από το ότι, η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει πως είναι η ίδια υπεύθυνη για τα μαρτύρια, στα οποία υποβάλλεται, επειδή φοροδιέφευγε ή σπαταλούσε τα χρήματα των Ευρωπαίων. Το μόνο που επιθυμούν δε είναι μία θέση στο Δημόσιο που να πληρώνονται χωρίς να κάνουν κάτι, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους – ενώ όποιος προσπαθήσει να τους αφυπνίσει, απλά θα χάσει τον χρόνο του. Δεν ξέρω εάν ισχύει η παραπάνω ερμηνεία, αλλά το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς ξεκάθαρο – οπότε δεν μπορεί να έχει κάποιος πολλές αμφιβολίες.

Βιλιάρδος Βασίλης

Υ.Γ. Παραδόξως, όλοι οι υπεύθυνοι της ενδοτικής χρεωκοπίας βρίσκονται στην Βουλή, αντί στον Κορυδαλλό. Έτσι δεν θα υπάρξει μέλλον.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Φταίει γιὰ τὰ πάντα ὁ …«βομβαρδισμένος» ἀπὸ τοὺς πάντες Ἕλλην!!!

Leave a Reply