Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ στὸν George Soros

Αγαπητέ Τζώρτζ.

Δεν γνωριζόμαστε και πως θα μπορούσε άλλωστε να «διασταυρωθούν» οι δρόμοι μας, όταν εσύ έχεις μπαζώσει 8 δις δολλάρια κι’ εγώ έχω 1,38 ευρώ στην Εθνική και περιμένω την σύνταξη, για να μην ψοφήσω της πείνας.

Ωστόσο Τζώρτζ, φαίνεται πως έχουμε κάτι κοινό και εξ’ αυτού έλαβα το θάρρος να σου στείλω αυτήν την επιστολή.
Εσύ Τζώρτζ είσαι, κατά δήλωση σου, πολιτικός ακτιβιστής και ενισχύεις οικονομικά, με εκατοντάδες χιλιάδες ντόλαρς, άλλους ακτιβιστές όπως ο Μπουτάρης στην Σαλονίκη, κάτι ΜΚΟύδες που σώζουν πρόσφυγες, κάποιους που θέλουν ντε και καλά τα Σκόπια Μακεδονία, κέντρα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και μέχρι και την κοινότητα Λεσβιών, Τραβεστί και Ομοφυλόφυλων ενίσχυσες οικομικά.

Θεάρεστο έργο σου Τζώρτζ κι’ ακόμη πιο θεάρεστη η πράξη σου, να δώσεις και μια πενηντούρα εκατομμύρια ντόλαρς, στα λιγούρια που κυβερνούν αυτόν τον τόπο, για να σου φέρουν στο πιάτο έτοιμη προς βρώση την Σκοπιανή Μακεδονία.

Είμαι, όμως, κι’ εγώ ακτιβιστής Τζώρτζ. Δημοσιογράφος ακτιβιστής αλλά άφραγκος και χρεωμένος Τζώρτζ.
…και απηύδησα Τζώρτζ, μετά από 45 χρόνια στον δημοσιογραφικό ακτιβισμό, με αποκαλύψεις για σκάνδαλα, με βραβεία, με δράση σε διεθνείς οργανισμούς και δημοσιογραφικές οργανώσεις, με «μάχες» για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να βρίσκομαι σήμερα, να προσπαθώ να ζήσω με τα ψίχουλα της συντάξεως και όχι να ζώ.

Είναι δύσκολο να με καταλάβεις Τζώρτζ, ελπίζω και εύχομαι όμως να αντιληφθείς το νόημα αυτής της επιστολής.
Πήγες 88 χρονών Τζώρτζ, τόσα δις δολάρια έχεις μπαζώσει, μαζί σου θα τα πάρεις;
Κάνε μου ρε Τζώρτζ κι’ εμένα μια ενίσχυση 200.000 ευρώ, ν’ αγοράσω το σπιτάκι που μένω με το νοίκι και το έχω βολευτεί και να έχω κι’ ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» για τα γεροντάματα και από εμένα ότι θέλεις.

Ἐλληνας είμαι κι’ εγώ Τζώρτζ κι’ αν είναι να κονομήσω, μέχρι και τραβεστί μπορώ να δηλώσω ότι είμαι και να γράφω κάθε ημέρα ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική και να «κτυπώ» όποιον μου λέει το Ιδρυμα σου να κτυπώ.

Άντε ρε Τζώρτζ, ψυχικό θα κάνεις μωρή μουστόγρια

Ῥούσσης Νῖκος

Σημείωσις

Κι’ ένα εύλογο ερώτημα πλανάται εφιαλτικά επάνω από την δημοσιογραφική κοινότητα.
Γιατί ο Κώστας Βαξεβάνης δεν γράφει λέξη για τα περί Σόρος, ούτε στο Κουτί της Χολέρας ούτε στο Βοθρουμέντο;

Επειδή εγώ ξέρω, πάω για την μεσημεριανή «σιέστα»!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ στὸν George Soros

  1. Ρὲ πατριώτη! Στὸ ἑπόμενο γράμμα σου στὸν Σόρος πὲς καὶ γιὰ μένα! Στὴν ἴδια φάση συνευρισκόμεθα!

Leave a Reply