Ψάχνουμε ἀκόμη ἐλπίδα στήν χώρα τῶν «ζωντανῶν-νεκρῶν»;

Τα έχουμε πεί αλλά η επανάλειψη δεν έβλαψε κάποιον…

Στην Ελλάδα κυβέρνηση δεν υπάρχει!
Δεν υπάρχει όμως και αντιπολίτευση, ικανή να την στριμώξει στην γωνία και να την εκδιώξει.
Έλα όμως που δεν υπάρχουν και πολιτικά κόμματα, να αρθρώσουν πολιτικό λόγο με προοπτική και να ξευτιλίσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Με κάτι συνταξιούχες, πρώην εστιάτορες, κάτι χονδρούς μηχανικούς που έχουν φουσκώσει από τα σφυροδρέπανα, κάτι φαιδρούς και γηραλέους πρώην πιτσοφάγους και κάτι πρώην ιδιοκτήτες ξενοδοχείου-γ@μηστρώνας, δουλειά δεν γίνεται.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι και Τύπος με την ευρεία έννοια του όρου.
Από την μία υπάρχουν οι «πραιρωριανοί» της ενημερώσεως, που μεταφέρουν στις ισχνές πλάτες τους την κυβερνητική προπαγάνδα και από την άλλη, κάτι μίσθαρνα όργανα, που κάνουν την ίδια δουλειά, για όλους τους άλλους.

Ούτε τρομοκρατία της προκοπής υπάρχει. Κάτι καλοζωϊσμένα τυπάκια υπάρχουν, που εξαντλούν το επαναστατικό τους καθήκον, με το να βρωμίζουν τοίχους με μπογιές και να πετούν φεϊγ-βολάν.

Η δυστυχία, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει και λαός ζωντανός, που να αντιδρά, να κρίνει και να επικρίνει, να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει, να απαιτεί …
Κάτι ζωντανοί-νεκροί υπάρχουν, που σέρνονται πίσω απ’ όλους τους παραπάνω, εκλιπαρόντας για ένα ξεροκόμματο και μία θεσούλα, συντηρώντας το σαρκίο τους με ψίχουλα από συντάξεις, παροχές και πετσοκομμένους μισθούς και καταπίνοντας τα πάντα αγόγγυστα.

Ευτυχώς (τρόπος του λέγειν) που υπάρχουν και τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, για να λεν κάποια μ@λακία και να νομίζουν ότι έχουν άποψη και κυρίως ότι ζούν και …υπάρχουν!

Ῥούσσης Νῖκος

* Έχω κάτι π@υτσοσκάμπιλα στην κατάψυξη και λέω να τα βγάλω, για όσους με ρωτήσουν «τι προτείνω» ή αναρωτηθούν «και τι να κάνουμε».

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ψάχνουμε ἀκόμη ἐλπίδα στήν χώρα τῶν «ζωντανῶν-νεκρῶν»;

Leave a Reply