Τὸ δράμα μιᾶς ἀκοντίστριας

Μια φορά κι’ ένα καιρό ήταν μία νέα και όμορφη κοπελλίτσα, που έσφιγγε γερά το ακόντιο και το πέταγε μακρυά.
Ήταν 17 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος και μία φορά κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

 

Λόγω της λατρείας που της είχε το λοβοτομημένο πόπολο, μεταπήδησε από το …ακόντιο στην πολιτική και εξελεγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθηνών με 33.503 σταυρούς προτιμήσεως στις εκλογές του 2007) καθώς και στις εκλογές του 2009). 
Κονόμησε τότε…

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη 6 Μαΐου [[[2010]] για το νομοσχέδιο σχετικά με τον μηχανισμό στηρίξεως της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και για τα έκτακτα μέτρα που υποχρεώθηκε να πάρει η χώρα για να μην χρεωκοπήσει, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς δήλωσε «παρούσα» μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου που επίσης δήλωσαν «παρόντες», ξεφεύγοντας από την κομματική γραμμή που είχε ορίσει ο αρχηγός του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.

Έφαγε λίγα από τα έτοιμα και στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και του Ιουνίου του 2012, εξελέγη, πάλι από το λοβοτομημένο πλήθος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πρώτη σε σταυρούς (71.407) από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω περιφέρεια.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά κράτησε την έδρα, γιατί είναι χιλιάδες τα ευρώπουλα που ενθυλακώνουν οι ευρωβουλευτές κάθε μήνα και ήταν ήδη πολύ αργά να ξαναρχίσει να σφίγγει γερά το …ακόντιο και να το πετάει μακριά.

Τώρα που πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και είναι δεδομένο ότι την έχουνε κλασμένη οι πολιτικοί φορείς, που τόσο υπεύθυνα υπηρέτησε, απεφάσισε να κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της Λούγκρας, που φέσωσε επιπλέον 100 δις ευρώ την Ελλάδα, με τα ούάου και τα κουνήματά του.
Σου λέει, δεν μπορεί, κάποιοι από τις δεκάδες χιλιάδες λοβοτομημένους που μ’ ακολουθούν, θα με ξαναστείλουν στην Ευρωβουλή, να συνεχίσω να κονομάω, λέγοντας παπαριές.

Δεν αποκλείεται, συγκινημένοι από την πολυετή προσφορά της στα κοινά και τον πρωταθλητισμό της, σε αθλήματα όπως το ακόντιο και το ….σπαγγάτο, οι λοβοτομημένοι να την ξαναστείλουν στην Ευρωβουλή, για να έχει να βάζει κάτι στο στόμα της η γερασμένη, πλέον, ακοντίστρια.

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply