Ἰρανο-ἰσραηλινὸς πόλεμος ἐν ὄψει

Τὸ μάθημα «Τακτικὴ Πολέμου», ποὺ διδάσκεται σὲ ὅλες τὶς στρατιωτικὲς σχολές, ἐμέναν προσωπικῶς μοῦ καταδεικνύει ὅτι «μυρίζει» εἰσβολὴ τοῦ Ἰσραὴλ στὸν Λίβανο καὶ ἐπίθεσή του στὴν Συρία, σὲ …«ἰρανικές» ὑποδομὲς (καὶ ὄχι μόνον!!!), ὡς ἀντιπερισπασμό/ἀντιστάθμισμα τῶν κινήσεων ἐνισχύσεως τοῦ Ἰρὰν – Τουρκίας, στὴν Βόρειο Συρία, ἔτσι ὥστὲ νὰ προσπαθήσῃ νὰ ἀνακοπῇ, μέσῳ διαπραγματεύσεων (ποὺ δὲν τὸ βλέπω, μὲ τὶς π@παριὲς τοῦ Τρᾶμπ-άκουλα), ὅλο αὐτὸ ποὺ ἐξελίσσεται τὶς τελευταίες ἡμέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γκράχαμ, οι συνομιλίες για την απόσυρση του στρατιωτικού προσωπικού από την Συρία βρίσκονται σε μια «παύση». Ο κ. Γκράχαμ δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ «ανησυχεί για την ιρανική επιρροή και τους πιθανούς κινδύνους για το Ισραήλ. Το Ιράν θα έχει μια λεωφόρο από την Βηρυτό προς την Τεχεράνη όσον αφορά στην παράδοση όπλων στον Λίβανο. (Ο Πρόεδρος) θα μιλήσει με την Τουρκία για να βεβαιωθεί ότι δεν θα έχουμε πόλεμο μεταξύ των Τούρκων και των συμμάχων μας των Κούρδων». Μετά την συνάντηση, ο κ. Γκράχαμ έγραψε τα εξής στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο Πρόεδρος θα διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε απόσυρση από την Συρία θα γίνει με τρόπο που θα εξασφαλίζει: 1) Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) καταστρέφεται μόνιμα. 2) Το Ιράν δεν θα συμπληρώσει το κενό, και 3) Οι Κούρδοι σύμμαχοί μας θα προστατεύονται».

Πηγὴ

Μετά στην αναφορά αυτή, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Σερτνάρ Κιλίτς απάντησε ως εξής: «Αξιότιμε Γεουσιαστά, όταν λέτε Κούρδοι σύμμαχοί μας, είμαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεστε στο YPG/PYD. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα και το έχετε ομολογήσει, τις σχέσεις που έχει το YPG/PYD με το PKK… Θα είναι στρατηγικό λάθος να συνεχιστεί η υποστήριξη του YPG/PYD/PKK μετά την απόφαση Τραμπ».
Μετά τον πρέσβη ακολούθησε ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρείας, Ιμπραχήμ Καλίν, ο οποίος δήλωσε: «Γνωρίζετε την σχέση που έχει η τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ με το PYD και το YPG και το έχετε δηλώσει δημοσίως. Οι τρομοκράτες δεν γίνεται να είναι σύμμαχοί σας. Όπως το Ι.Κ. δεν εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους, έτσι και το ΡΚΚ δεν εκπροσωπεί τους Κούρδους της Συρίας ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής».

πηγὴ

Πιὸ κοντά μας, παρὰ οὐδέποτε ἄλλοτε στὴν ἱστορία, νομίζω πλέον, ἕνας ἰρανο-ἰσραηλινὸς πόλεμος (ποὺ θὰ παρασύρη καὶ δεκάδες ἄλλους καί, τελικῶς, θὰ ἐπέλθη ὁ «Ἀρμαγεδδών»..

«Έχουμε συνείδηση της σημασίας που έχει η συνεργασία μας για να έχουμε επιτυχία στον αγώνα μας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Το Ιράκ επιθυμεί πραγματική συνεργασία και στρατηγική σύμπραξη με την Τουρκία», δήλωσε ο Ἰρακινός πρόεδρος, Μπαρχάμ Σάλεχ, εκτιμώντας πως αυτό θα ωφελούσε «όχι μόνο τις δύο χώρες, αλλά το σύνολο της περιοχής». Το PKK, το οποίο διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα στην Τουρκία, διαθέτει βάσεις στο βόρειο Ιράκ, οι οποίες γίνονται τακτικά στόχοι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Πηγὴ

πηγὴ

πηγὴ

Πρώην υπουργός του Ισραήλ δηλώνει ένοχος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν και αναμένεται να καταδικασθεί σε ποινή καθείρξεως 11 ετών άνευ αναστολής, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Βάσει συμφωνίας μεταξύ της υπερασπίσεως και της εισαγγελίας, ο Γκόνεν Σεγκέβ, υπουργός Ενέργειας και Υποδομών μεταξύ του 1995 και του 1996, θα καταδικασθεί σε κάθειρξη 11 ετών για «κατασκοπεία» και «διαβίβαση πληροφοριών στον εχθρό», στην σοβαρότερη ίσως υπόθεση κατασκοπείας εναντίον του εβραϊκού κράτους τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια.

πηγὴ

Ένας βετεράνος πεζοναύτης κρατείται σε ιρανική φυλακή από τον περασμένο Ιούλιο, με αδιευκρίνιστες κατηγορίες, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα New York Times. Ο 46χρονος Μάικλ Ρ. Γουάιτ επρόκειτο να επιστρέψει στις ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου, όμως δεν επιβιβάσθηκε ποτέ στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην πατρίδα του, μέσω Ντουμπάι. Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Τεχεράνη να αποφυλακίσει τους Αμερικανούς πολίτες που κρατά, τους Σιαμάκ Ναμαζί και τον πατέρα του, Μπακέρ Ναμαζί, τον Κινεζοαμερικανό Σιγιούε Ουάνγκ και τον Λιβανέζο, μόνιμο κάτοικο ΗΠΑ, Νιζάρ Ζάκα.

πηγὴ

Ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε πως ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι «πρώτης τάξεως ηλίθιοι», στη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σήμερα.

πηγὴ

Το Ιράν θα αντιμετωπίσει οικονομικές και διπλωματικές συνέπειες εάν προχωρήσει τα σχέδια του για την εκτόξευση τριών διαστημικών οχημάτων τους προσεχείς μήνες, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο την Πέμπτη. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν και δεν θα παρακολουθήσουν τις καταστρεπτικές πολιτικές του ιρανικού καθεστώτος, που θέτουν σε κίνδυνο την διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια», ανέφερε ο Πομπέο.

πηγὴ

Τὸ δὲ Ἰρὰν «προκαλεῖ» πλέον εὐθέως τὶς Η.Π.Α..

Σε βάρος του Λαριτζανί οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις τον Ιανουάριο του 2018 για «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και »υποστήριξη στο ιρανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Αντικαθιστά στις θέσεις αυτές τον ισχυρό αγιατολάχ Μαχμούντ Χασεμί Σαχρουντί που πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου.

πηγὴ

Πᾶμε ὁλοταχῶς γιὰ Παγκόσμιο Πόλεμο…
Εἶναι ὁλοφάνερο πιά…

Την πρόθεση του να αναπτύξει στον Ατλαντικό Ωκεανό πολεμικά πλοία για μια περίοδο πέντε μηνών ανακοίνωσε το Ναυτικό του Ιράν. Σύμφωνα με τον Υπαρχηγό του Ναυτικού του Ιράν τον ερχόμενο Μάρτιο το Ιράν θα στείλει στον Ατλαντικό Ωκεανό ένα στολίσκο ο οποίος θα περιλαμβάνει και την νέα ελαφριά φρεγάτα Sahand κλάσης Moudge που πρόσφατα παρεδόθη σε υπηρεσία. Η ανάπτυξη του ιρανικού στολίσκου στον Ατλαντικό Ωκεανό αποτελεί την απάντηση της Τεχεράνης στην συνεχιζόμενη παρουσία του Ναυτικού των ΗΠΑ στον Κόλπο.

πηγὴ

Μόσχα και Τεχεράνη προγραμματίζουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα

πηγὴ

Τὸ ἐρώτημα ὅμως εἶναι: πότε ἀκριβῶς θά εἰσβάλη τό Ἰσραήλ στόν Λίβανο;

Το Ισραήλ και η Ρωσσία δεν έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός μέχρι στιγμής. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν επίσης ότι τα ρωσσικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν σκοπό να αναχαιτίσουν το ισραηλινό αεροπλάνο SIGINT.

πηγὴ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε για μία ακόμη φορά χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του δεν ανεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια από μέρους του Ιράν να δημιουργήσει στρατιωτικό προγεφύρωμα στη Συρία. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την ιρανική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία η οποία στρέφεται εναντίον μας», διεμήνυσε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Twitter στα εβραϊκά. «Εργαζόμαστε εναντίον της επιθετικά και συνεχώς αυτές τις μέρες», πρόσθεσε.

πηγὴ

Ἐνᾦ ἤδη ἔχουν ξεκινήση νὰ «τοποθετοῦν τὰ πιόνια» τους οἱ «παίκτες»…

Από την πλευρά του, το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε σήμερα «προκλητικά» πλήγματα των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων, κατηγορώντας το Ισραήλ, ότι έθεσε ευθέως σε κίνδυνο εμπορικές πτήσεις. Η ισραηλινή επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον ρωσσικό στρατό έγινε από τον λιβανικό εναέριο χώρο, «πραγματοποιήθηκε την στιγμή που δύο αεροσκάφη της γραμμής, που δεν προέρχονταν από την Ρωσσία, ετοιμάζονταν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της Βηρυτού και της Δαμασκού», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκορ Κονατσένκοφ.

πηγὴ

πηγὴ

πηγὴ

Για στήριξη των ΗΠΑ στις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Συρίας κάνει λόγο η Δαμασκός, σε επιστολή της προς τα Ηνωμένα Έθνη.

πηγὴ

Οι Ισραηλινοί είχαν στόχο να καταστρέψουν εμπορικά αεροπλάνα του Ιράν που μεταφέρουν όπλα στη Χεζμπολάχ;

πηγὴ

Ο Νετανιάχου συζήτησε την προγραμματισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία με τον Ρώσσο πρόεδρο, Πούτιν την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.Οι ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η στρατιωτική και διπλωματική συνεργασία στην Συρία στην διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

πηγὴ

Χμμμ… Μήπως τελικῶς ὅλο αὐτό εἶναι ἐπιδεξίως στημένο ἀπό ὅλους, γιά νά συμβῇ ἀκριβῶς ἔτσι;
(Πρὸ κειμένου φυσικὰ νὰ περάσουμε στὴν ἐπομένη φάση ποὺ περιλαμβάνει πυρηνικά, «μεσσία» κλπ…)

Ἠπειρώτης Ἀετὸς

Σημειώσεις

Τὴν ἰδίαν στιγμὴ ἀπὸ κοινοῦ, Τουρκία καὶ Ἰράκ, συνασπίζονται ἐναντίον τῶν Κούρδων, διότι θεωρῶνται «ἀπειλὴ» καὶ γιὰ τὰ δύο κράτη…
(Καί, φυσικά, στὸ βάθος, διακρίνεται τὸ μακρὺ χέρι τοῦ Ἰράν, γιὰ ὅποιον διαβάζει «πίσω ἀπὸ τὶς λέξεις…!!!)….

πηγὴ

Κρατῆσθε φυσικὰ κι αὐτό:

Τὸ ἀμέσως ἐπόμενον χρονικὸ διάστημα, τὸ κυρίαρχον πεδίον μαχῶν καὶ πολέμων, Η.Π.Α., Ἀγγλίας, Ἰσραὴλ – Ῥωσσο-Τουρκίας, θὰ μεταφερθῆ, μὲ τεραστία ἔνταση, στὴν Κύπρο… (Ἤδη γίνεται τῆς π@υτάνας, πολιτικῶς, στὸ νησί…!!!).

Γύρω-γύρω ὅλοι καὶ στὴν μέση ἡ …Κύπρος!!!

Καί, φυσικά, τὸ ζήτημα εἶναι πὼς ἔχουν τεράστια καὶ ἀπὸ παλαιά, γερὰ «πατήματα» καὶ οἱ δύο «κόσμοι» ἐκεῖ…

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply