Δὲν …«ἔφαγε πόρτα» τυχαίως ἡ ντόρα

Η ζωή μου κύκλους κάνει…
Εδώ, λοιπόν, στην τηλεόραση της Ζούγκλας είχα δώσει μια συνέντευξη, τον Νοέμβριο του 2006 και είχα άναφερθεί στο γεγονός που είχα αποκαλύψει παλαιότερα από το ραδιόφωνο του Σκάϊ και αλλού, ότι η Ντόρα, η συγχωρεμένη η μανούλα της και ο …Μανούσος, είχαν πάει στην Ζούνγκερ Κάντοναλ Μπάνκ της Ζυρίχης και είχαν εισπράξει την μιζα, για την πώληση της ΑΓΕΤ στην Καλτεστρούτσι από τον Μητσοτάκη.

Η αποκάλυψη ουδέποτε αμφισβητήθηκε και εξ αιτιας αυτής ο Μητσοτάκης έχασε, τότε τις εκλογές.

Το 2006, όμως, η Ντόρα ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και εγώ ανταποκριτής Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Εβαλε, λοιπόν, την ελληνική πρεσβεία στο Στρασβούργο να διαμαρτυρηθεί γιατί ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ασχολείτο με την πολιτική και έθιγε υπολήψεις και μέχρι να φθάσω, τότε, για μόνιμη εγκατάσταση στο Στρασβούργο, με είχαν καθαιρέσει.

Ὀταν έμαθα ότι την πρότειναν για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, έπραξα τα δέοντα και ορκίσθηκα ότι, αν αυτή την αφήσω να πάρει αυτή την θέση, εγώ θα πάω έξω από τον καθεδρικό ναό του Στρασβούργου, να ζητιανεύω.
Ὀπως αντιλαμβάνεσθε τα …δέοντα απέδωσαν και κατά το κοινώς λεγόμενο την έκλασαν.

Συμβούλιο Ευρώπης: «Πόρτα» στην Μπακογιάννη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Παρά τις χαρές και τα πανηγύρια στην Ελλάδα, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη, για την θέση του απερχομένου Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η «συμπαθής» πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας, έφαγε σήμερα «πόρτα» από την Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού και η υποψηφιότητα της αγνοήθηκε.

Σήμερα, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων με τους τέσσερις (αρχικά) υποψηφίους για την θέση του ΓΓ του Οργανισμού, ενέκρινε μόνο δύο από τους υποψηφίους για την νευραλγική αυτή θέση και απέστειλε την απόφαση της στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα προχωρήσει στην εκλογή του επομένου Γενικού Γραμματέα κατά την περίοδο συνόδου του Ιουνίου (24-28 Ιουνίου 2019).

Οι προτεινόμενοι από την Επιτροπή υποψήφιοι για την θέση του ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ και η υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας Μαρία Πετσίνοβιτς.

Μαζί με τη απορριφθείσα υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, απορρίφθηκε από την Επιτροπή Υπουργών και η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού της Λιθουανίας Άντριους Κουμπίλους.

Σημειώνεται ότι, στην αρνητική απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, συνέβαλαν αποφασιστικά τόσον τα πεπραγμένα της ως πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και οι υπογραφές της για το αντιτρομοκρατικό πογκρόμ που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, μετά την επίθεση στους διδύμους πύργους της Νέας Υόρκης, όσον και η απαράδεκτα εξωθεσμική της παρέμβαση, για καρατόμηση του τότε εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Ῥούσσης Νῖκος Στρασβοῦργο

Με πρώτο το ….έγκυρο ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕ, σύμπασα η δημοσιογραφική κοινότητα, δημοσιεύει σήμερα, αυτό που εγώ έστειλα από το Στρασβούργο εχθές.
Είναι μία ικανοποίηση, όσο νάναι…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Δὲν …«ἔφαγε πόρτα» τυχαίως ἡ ντόρα

  1. Μπράβο σου, ποὺ τὸ κατώρθωσες. Αὐτὴ ἡ “οἰκογένεια” (λέμε τώρα…) συνιστᾶ τὸ μεγαλύτερο μέρος τῆς πληγῆς ἐξ αἰτίας πάσχει ὁ Ἑλληνικὸς Λαός.

Leave a Reply