Γιὰ τὴν …«ἁγία οἰκογένεια» δουλεύουν ὅλοι!!!

Μεταξὺ αὐτῶν καὶ ἡ γνωστή μας Google.

Ἀφορμὴ γιὰ τὸ σημερινὸ σημείωμα ἦταν μία παλαιοτέρα δημοσίευσις τοῦ «Ἀντιβάρου» (2009) ποὺ ἐκρίθη …ἀνορθοπολιτική, τὸν Νοέμβριο τοῦ 2018, λίγους μῆνες πρὸ τῶν δημοτικῶν ἐκλογῶν. Ἡ ἐν λόγῳ δημοσίευσις ἀφηραίθη  ἀπὸ τὶς μηχανὲς ἀναζητήσεως (δὲν πληροῦσε τὴν ὁδηγία GDPR-πρόσφατος εὐρωπαϊκὸς νόμος περὶ προσωπικῶν δεδομένων. Οἱ πληροφορίες λαμβάνονται ἀπὸ συνεργάτη τῆς ἱστοσελίδος Ἀντίβαρον, τοῦ ὁποίου τὰ στοιχεία δὲν ἔχω τὴν ἄδεια νὰ παρουσιάσω.).

Τὸ ἄρθρον ἦταν τοῦ κου Μιχαηλίδου καὶ χρησιμοποιοῦσε στοιχεία ἀπὸ γνωστὰ καὶ ἀπολύτως συστημικὰ μέσα (παρα)πληροφορήσεως.

Ἡ αἰτία λοιπόν αὐτῆς τῆς ἀπαγορεύσεως ἀπό τίς μηχανές ἀναζητήσεως; Μὰ μία …ἰδιαιτέρα λεπτομέρεια ἀπὸ τὶς σχέσεις τῆς …«ἁγίας οἰκογενείας» καὶ εἰδικῶς ἀπὸ  τὰ ἔργα καὶ τὶς ἡμέρες τῆς μαμᾶς ντόρας καὶ κάποιου κυρίου βασιλάκη…

Ἐπὶ πλέον μαθαίνουμε πὼς ἕνα στοιχεῖον ποὺ δὲν ἀναφέρεται στὸ παρακάτω ἄρθρον εἶναι ἡ σχέσις βασιλάκη μὲ τὸ ἵδρυμα «Κωνσταντῖνος Μητσοτάκης» καὶ ἡ ἐπιμέλεια εἰδικῆς ἐκδόσεως ἐκ τοῦ κου βασιλάκη «ὁπότε ἡ σχέσις του μὲ τὴν κα μπακογιάννη ἔγινε ἀκόμη στενοτέρα…»
Ψιλὰ γραμματάκια, θὰ μοῦ πεῖτε… Σίγουρα…  

Ἡ ἔρευνα εἶναι παλαιὰ καὶ φωτίζει ἀρκετὰ σημεία τοῦ βίου της, ἀλλὰ σὲ ἐπίπεδον εὑρέως γνωστῶν γεγονότων. Ὁπωσδήποτε βέβαια δὲν εἶναι μόνον αὐτά, ἐφ΄ ὅσον ὑπάρχουν κι ἄλλα, πιὸ …μυστικά, ποὺ οὐδεὶς τολμᾶ νὰ ἐγγίξῃ, ἰδίως αὐτὴν τὴν περίοδο τῆς παντοκρατορίας τῆς ἐν λόγῳ οἰκογενείας.

Τὸ  θέμα λοιπὸν τοῦ σημερινοῦ σημειώματος δὲν εἶναι ἡ ντοράκλα καὶ τὰ …«λαθάκια» ἔως καὶ τὰ …ἐγκληματάκια της (εἰς βάρος μας, βεβαίως βεβαίως…!!!)… Οὔτε εἶναι θέμα μας τὸ πόσο πολὺ πρέπει νὰ προστατευθοῦν οἱ γόνοι τῆς «ἁγίας οἰκογενείας» (βλέπε πρῶτο τμῆμα τῆς ἐρεύνης, ἀναφορικῶς μὲ τὸ βλαστάρι της)…
…ἀλλὰ ἡ λογοκρισία, ποὺ ἀποδεικνύει, περίτρανα πὼς καὶ ἡ Google τὸ ἤθελε τὸ μητσοτακέικο μὲ κάθε τρόπο.

Τώρα τὸ τί θὰ μποροῦσε νὰ κερδίσῃ αὐτὴ ἡ ἑταιρεία εἰδικῶς ἢ ἐὰν σκέτο ἦταν μία διεθνὴς γραμμὴ κατευθυντήριος, δὲν μπορῶ νὰ σᾶς τὸ ἀπαντήσω.
Ἐν τούτοις παραθέτω τὴν ἔρευνα παρακάτω, γιὰ λόγους μόνον ἀρχειακούς.
Στὸ μυαλό μας κρατᾶμε τὴν λογοκρισία ποὺ πλέον ξεπερνᾶ κάθε προηγούμενον.

Φιλονόη

Ντόρα Μπακογιάννη – πολιτικός βίος

Ακολουθεί μία παράθεση ορισμένων γεγονότων μέσα από δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την υποψήφια αρχηγό της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Όλα τα στοιχεία που παρατίθενται συνοδεύονται από τους σχετικούς συνδέσμους. Το κείμενο δημοσιεύεται για να υπενθυμίσει στους Νεοδημοκράτες μερικά σημεία της πορείας της και απευθύνεται σ’ αυτούς ώστε να έχουν γνώση όταν μεθαύριο θα την εκλέξουν(;) αρχηγό της παράταξής τους.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μανώλης Βασιλάκης (περί Χριστδούλου και άλλων)!

Απορία δημοσιογράφου:

Δηλαδή τι δουλειά είχε ο υιός της υπουργού Εξωτερικών, Κώστας Μπακογιάννης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Βασιλάκη που… τα χώνει τρελλά στον Χριστόδουλο; *** Στην εκδήλωση ήταν και ο συνεργάτης της Ντόρας και πρώην γαμπρός της Δημήτρης Ζαφειριάδης (Παρόν 11 Ιουνίου 2006)

Σημειώνω ότι οι δύο παρευρισκόμενοι είναι οι δύο «αντ’ αυτής». Ο ένας (Δ. Ζαφειριάδης) είναι τα τελευταία χρόνια ο εξ απορρήτων της κ. Μπακογιάννη, και ο άλλος (Κ. Μπακογιάννης) είναι ο υιός της, σύμβουλός της, και η τρίτη γενεά Μητσοτάκη που προαλείφεται να διαπρέψει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Ορισμένα στοιχεία για την εκδήλωση. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Μάστιγμα του Θεού, 666 σελίδες με τον λόγο και τα έργα του Αρχιεπισκόπου» του κ. Μανώλη Βασιλάκη στις 6/6/06. Εσκεμμένη η επιλογή της ημερομηνίας, αλλά και στο σύνολο των σελίδων ώστε να παραπέμπει στον Αντίχριστο. Εξάλλου στο εξώφυλλο του βιβλίου υπήρχε φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του Χριστόδουλου με τον αριθμό να συμπεριλαμβάνει τρία εξάρια.

Δείτε εδώ δύο παραδείγματα από το τι άκουγαν τ’ αυτιά και τι χειροκροτούσαν τα χέρια των στενοτέρων εκ των συνεργατών της κ. Μπακογιάννη. Περισσότερα αποσπάσματα στον σύνδεσμο παρακάτω

Λεωνίδας Κύρκος – «Θεωρώ ότι είναι ο αντίχριστος ο κ. Χριστόδουλος»

Στέφανος Μάνος – «ο Αρχιεπίσκοπος ασχολείται με την πολιτική, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, αλλά «δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου να ασχολείται με την συνάντηση του ανθρώπου με τον Θεό»

Ο κ. Βασιλάκης διατηρεί τέσσερα ιστολόγια (Enlightenment, Ελλάδα, Σερβία, κακουργία – Σρεμπρένιτσα666storageΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) και στο δημόσιο προφίλ του εμφανίζει αντί βιογραφικού το παρακάτω κείμενο, που προέρχεται από σημείωμα της Αρχιεπισκοπής λίγες ημέρες μετά (13.6.2006) για το πρόσωπό του. Φαίνεται ότι κολακεύεται να αυτο-προσδιορίζεται ως ο υβριστής του Χριστόδουλου:

«Για μια ακόμη φορά στερούνται ερείσματος και σοβαρότητας τα όσα επικαλείται ο κατεξοχήν υβριστής του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας [Χριστδούλου] και του Ελληνοχριστιανισμού, εν γένει, συγγραφεύς, το ποιόν του οποίου εξετέθη αναλυτικά στα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου. Αδίκως μοχθείς δια νέων ύβρεων να διαφημίσει το επιτηδευμένο, απαράδεκτο συγγραφικό πόνημά του. Μαθήματα “ελληνοχριστιανισμού” (κατά του οποίου καταφέρεται ο συγγραφεύς) και δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι καλό να δίνουν όσοι σέβονται και ασπάζονται και το ένα και το άλλο. Την καλύτερη απάντηση προς τον ίδιο αλλά και τους άλλους προοδευτικούς την έχουν δώσει επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων και των επιστημών» (13.6.2006).

Στην πλούσια αρθρογραφία του, για παράδειγμα στην ιστοσελίδα του κόμματος των Φιλελευθέρων του Στεφάνου Μάνου (ο πιο ακραιφνής Μητσοτακικός υπουργός της τριετίας 1990-93) βρίσκει κάποιος τίτλους όπως Ο Αγιατολάχ Αθηνών και η «Εθνοσωτήριος Επανάστασις».

Βέβαια ο κ. Μανώλης Βασιλάκης είχε και σχετική προϊστορία στους λιβέλλους.

  • Κατά την προεκλογική περίοδο του 1996 είχε εκδόσει ένα βιβλίο-λίβελλο κατά του προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ («Άπαντα Έβερτ. Πολιτική Ιλαροτραγωδία”, εκδ. Γνώσεις 1996») φέρνοντας τον Σημίτη στην εξουσία
  • Τέλη του 1998 και αρχές 1999 είχε εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση κατά του Δικτύου-21, αλλά και προσωπικά κατά ορισμένων προσώπων. Ένα από αυτά τα πρόσωπα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, δεν άντεξε την σειρά λιβέλλων εναντίον του και έκανε αγωγή εναντίον του κ. Βασιλάκη. Το αποτέλεσμα της αγωγής ήταν εντυπωσιακό! Ο κ. Βασιλάκης υποχρεώθηκε σε μία δήλωση όπου μεταξύ άλλων παραδέχεται ότι «μετείχε σε πολιτικό παιχνίδι παραπληροφορήσεως και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς «πληροφορίες», τους διακινητές των οποίων κωλύομαι να αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο…. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με κατευθυνόμενες ψευδείς «πληροφορίες» με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχτηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι «φίλοι» μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν» (ολόκληρη η δήλωση εδώ).
  • Αφού ο κ. Βασιλάκης είχε εκδιωχθεί από τις εφημερίδες που έγραφε (πχ, Εξουσία) και πριν την διεξαγωγή της δίκης που οδήγησε στην ανωτέρω δήλωση, είχε προλάβει να γράψει ένα ακόμη άρθρο στο περιοδικό ΚΛΙΚ το 1999 όπου στηλίτευε όλους όσους συμμετείχαν ή διάκειντο φιλικά στο Δίκτυο-21, που το ονόμασε «ΓΣEE των εθνικών σωματείων». Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ και δείτε ορισμένα από τα ονόματα που «αποκαλύπτει» ο κ. Βασιλάκης ότι βρίσκονταν κοντά στο Δίκτυο21 ή ήταν υποστηρικτές του (με την σειρά εμφανίσεως): Αντώνης Σαμαράς, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Χρήστος Κηπουρός, Στέλιος Παπαθεμελής, Δημήτρης Βουνάτσος, Ιντζές, Αράπης, Πάνος Καμμένος, Γιώργος Καρατζαφέρης, Προκόπης Παυλόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Αθανάσιος Πλατιάς, Παναγιώτης Ήφαιστος, Xριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Νεοκλής Σαρρής, Κώστας Ζουράρις, Γιάννης Τριάντης, Αντώνης Ναξάκης, «Παρασκευαΐδης» , Πειραιώς Καλλινικος, Θεσσαλονίκης Παντελεήμονας, Κομοτηνής Δαμάσκηνος, Ευάγγελος Τσίρκας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Γιάννης Ξάφης, Aριστείδης Kαρατζάς, Φαήλος Kρανιδιώτης, Διονύσιος Kαραχάλιος, Αγγελος Συρίγος, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Θέμος Στοφορόπουλος, K. Mπαντουβάς, Γιώργος Καραμπελιάς, Μάκης Βορίδης, Μανωλόπουλος, Κ. Χολέβας, Ν. Μαυρομμάτης, Κεχαγιόγλου, Γ. Χρήστου, Κ. Σοφιανόπουλος, Χρήστος Γιανναράς, Μ. Τζάνη, Δ. Δημαλέξης, Βλάσης Αγτζίδης, Μπιλίρης, Βάσος Λυσσαρίδης, Λάζαρος Μαύρος, Πρόδρομος Προδρόμου, Π. Βοσκαρίδης, Κ. Κύρης Ελένη Φωκά, Β. Φτωχόπουλος, Βερυβάκης, Χρυσανθακόπουλος, Μπεντενιώτης, Μπαντουβάς, Φωτιάδης, Ρόκος. Π. Κρητικός, Ν. Νικολάου, Ν. Κακλαμάνης, Στεφ. Στεφανόπουλος, Π. Οικονόμου, Αν. Πεπονής, Κ. Φέρρης, Στ. Λυγερός, Π. Παναγιωτόπουλος, Ν.Νικολαΐδης, Ν. Κουρής, π.Γ.Μεταλληνός, Π. Συμεωνίδης, Π. Παπαστάμος, Αλέκος Αλαβάνος, Π. Λαφαζάνης, Γιάγκος Ανδρεάδης κλπ. Δείτε εδώ τη δήλωση και ένα ακόμη σχετικό άρθρο από το Παρόν 25 Νοεμβρίου 2001
  • Στα τέλη του 1999 επιτέθηκε σφοδρά κατά του Χρήστου Γιανναρά σχετικά με ένα απόσπασμα βιβλίου του Ηλία Βενέζη, το οποίο από παραδρομή του Γιάννη Μαρίνου (Το Βήμα 25/12/1999) είχε αποδώσει στον Γιανναρά, υπόθεση η οποία επίσης έφθασε στα δικαστήρια (μεταξύ των υποστηρικτών του Βασιλάκη, ομοίως πλανεμένων από την παραδρομή Μαρίνου, ήταν και ο Ριχάρδος Σωμερίτης που δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τις πιστολιές του)
  • Το πατατράκ του δικαστηρίου και η παραδοχή του στην «συμμετοχή στην εκστρατεία λάσπης» με «συκοφαντικές πληροφορίες» δεν τον πτόησε . Εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Καλά να πάθουν», κατ’ ουσίαν έναν λίβελλο κατά όλης της χώρας σε σχέση με τα συναισθήματα των Ελλήνων από την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
  • Το 2006 εξέδωσε και το τελευταίο του πόνημα, αυτό που αναφέρθηκε στην αρχή. Τον λίβελλο κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου την παρουσίαση του οποίου, όπως ήδη ειπώθηκε, έντυσε με την υποστήριξή της η κ. Ντόρας Μπακογιάννη μέσω της συμμετοχής του κ. Κώστα Μπακογιάννη και του κ. Δημήτρη Ζαφειριάδη (σήμερα ο εγκέφαλος της εκστρατείας της για την αρχηγία της ΝΔ).
  • Η ανωτέρω όμως συμμετοχή στην παρουσίαση είχε και συνέχεια! Το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεφάσισε να εκδώσει ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας το αρχείο του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού και ομιλίες από σχετικό συνέδριο. Σε ποιον ανατέθηκε η επιμέλεια της εκδόσεως; Σωστά μαντέψατε! Στα μέσα του 2009 ο κ. Μανώλης Βασιλάκης επιμελήθηκε την έκδοση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία». Δείτε το εδώ. Η συνεργασία με το «Μητσοτακικό ρεύμα» ολοκληρώθηκε! (εκτός εάν προϋπήρχε!).
   • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κυρία Μπακογιάννη για τον συνεργάτη σας. Τι Υπουργείο θα του δώσετε;
    Μπακογιάννη, Μητσοτάκης και ΚυπριακόΣτην Ελευθεροτυπία (15.2.2006) διαβάζουμε τα εξήςΑπό την αρχή, υπέρΚαι πώς θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια επισήμανση, όταν λίγους μήνες πριν είχαμε το δημοψήφισμα στην Κύπρο, που οδήγησε στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν; Τότε η Ντόρα είχε δηλώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να πάρει από την αρχή θέση υπέρ του σχεδίου», ενώ ο Κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ του σχεδίου την τελευταία στιγμή, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν.

    Στην ουσία, η κ. Μπακογιάννη υιοθετούσε την ουσία, αλλά όχι και το ύφος των πιο ακραίων δηλώσεων του πατέρα της, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έφθασε λίγους μήνες αργότερα (Νοέμβριος 2004) να λέει ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος «έχει ξεφύγει από κάθε όριο» και επιδίδεται σε «εύκολα νταηλίκια».

    Η νέα υπουργός Εξωτερικών θέλησε από τότε να δείξει και την απόσταση που τη χωρίζει από τον απερχόμενο Πέτρο Μολυβιάτη. Όταν εκείνος επέμενε ότι «δεν υπάρχουν τελευταίες ευκαιρίες», η κ. Μπακογιάννη επέμενε ότι «κάθε νέο σχέδιο είναι χειρότερο από το προηγούμενο».

    Σε σχέση με την δήλωση του πατέρα της διαβάζουμε τα εξής από το BBC 11 Νοεμβρίου 2004

    «Εκεί ο πρόεδρος έχει ξεφύγει πλήρως από κάθε όριο. Επιμένει ανοικτά να κατηγορεί τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ στο σύνολό τους.Κατηγορεί τα Ηνωμένα Εθνη ότι πλήρωσαν για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν κάτι που προφανώς είναι δικαίωμά τους αφού ήταν δικό τους σχέδιο και θεωρούσαν ότι είναι δίκαιο. Δεν βλέπει την τραγική απομόνωση που υπάρχει σήμερα στην Κύπρο;
    »Κινδυνεύει να παρασύρει τον ελληνισμό στο σύνολό του. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συζητήσει το πρόβλημα εκ βαθέων και αδελφικά με την Κύπρο με την οποία δεν μπορεί να χωρίσει ακόμη και να ήθελε η Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα. Προσέθεσε δε ότι η κυπριακή ηγεσία πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει και να μην θέτει εμπόδια σημειώνοντας ότι η καμπή είναι δύσκολη και «δεν έχουν πέραση τα νταϊλίκια».

    Ας δούμε και την ΑΠΑΝΤΗΣΗ σ’ αυτές τις ύβρεις από την επίσημη Κυπριακή Κυβέρνηση την ίδια ημέρα (11 Νοεμβρίου 2004)

    Για να μην έχουμε αμφιβολία για τι πράγμα μιλά ο Μητσοτάκης όταν δέχεται ότι ασφαλώς και θα πλήρωνε ο ΟΗΕ να στηρίξει ένα δικό του σχέδιο, δείτε και το εξής απόσπασμα από το Έθνος του Μιχάλη Ιγνατίου (πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στο άρθρο!)

    Από το 1997 και με περίπου 10 εκατ. δολάρια ετησίως, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν με τρόπο… μαγικό, η Ουάσιγκτον προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στην Μεγαλόνησο. Το μέγεθος της αμερικανικής επιχειρήσεως δύσκολα μπορεί να υπολογισθεί. Όσα αποκαλύπτουμε σήμερα αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου, αφού πλήθος στοιχείων και επισήμων εγγράφων παραμένουν «δεσμευμένα» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ«Η (Αμερικανική) Μόνιμη Αντιπροσωπεία (στον ΟΗΕ) θα πρέπει να εξηγήσει με σαφήνεια (στον κ. Πρέντεργκαστ) ότι το μεγάλο ποσό της ετήσιας χορηγίας (των ΗΠΑ) -10 εκατ. δολάρια ετησίως- αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό νέο εργαλείο ασκήσεως πολιτικής (στο νησί) για την προσπάθεια του ΟΗΕ και των Ην. Πολιτειών να προωθήσουν την λύση του προβλήματος της Κύπρου». Αυτό αναφέρεται σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη στην Λευκωσία προς τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στα Ηνωμένα Εθνη (Νέα Υόρκη και Γενεύη) και με το οποίο περιγράφεται λεπτομερώς το σχέδιο που μετέτρεψε εκατομμύρια δολάρια της αμερικανικής βοήθειας σε μοχλό πολιτικής πίεσης -ο οποίος ανδρώθηκε ιδιαίτερα την περίοδο πριν από την τελική κατασκευή του σχεδίου Ανάν.

    Ο καθηγητής κ. Βοσκόπουλος γράφει τα εξής τον Απρίλιο του 2004, λίγες ημέρες ΠΡΙΝ το δημοψήφισμα

    Αγνόησε η αντιπολίτευση τις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες, την παντοκρατορία των ΗΠΑ και την αδυναμία της ΕΕ να ορθώσει το ανάστημα της στον διεθνή πολιτικό στίβο. Κάποιοι υποτίμησαν αυτές τις δομικές όσο και καταλυτικές αλλαγές στον διεθνή πολιτικό στίβο και τον μη ουσιαστικό ρόλο του ΟΗΕ σε συνθήκες ενός μονοπολικού διεθνούς συστήματος.
    Την ίδια στιγμή η σημερινή αντιπολίτευση έγινε ο πολιορκητικός κριός αυτών που ασκούσαν και ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά κάτι που ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε ζητήσει από τον κ. Γ. Παπανδρέου στα τέλη Ιανουαρίου.
    Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής ο κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την στήριξη του κόμματος του στο ΝΑΙ λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του κ. Τ. Παπαδόπουλου ασκώντας με αυτόν τον τρόπο πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Η επιλογή της χρονικής στιγμής που εκδηλώθηκε η στήριξη στο ΝΑΙ δεν αφήνει περιθώρια εναλλακτικών ερμηνειών. Κάποιοι δέχθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των ΗΠΑ και να ασκήσουν πιέσεις στην Λευκωσία προκαλώντας ρήγμα στο ελληνικό και ελληνικο-κυπριακό μέτωπο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει αυτές τις επιλογές, ωστόσο ο διεθνολόγος του σήμερα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
    Ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ευθύτητα και θάρρος να πει δημόσια την γνώμη του παρά τις αντιδράσεις πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι δεν συμβουλεύθηκε ιστορικά στελέχη που είχαν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους στο σχέδιο.
    Την ίδια έμμεση στήριξη στο ΝΑΙ εξέφρασε στον ΑΝΤ1 (5-4-2004) η κ. Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας με έμφαση το νέο υποβαθμισμένο ρόλο του ΟΗΕ, ένα ουσιαστικό όσο και ποιοτικό γνώρισμα τους σημερινού διεθνούς συστήματος. Η στάση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη απόλυτα με τα κελεύσματα του κ. Κ. Μητσοτάκη που εκτίμησε πριν ακόμα πάει θέση ο Κ. Καραμανλής ότι το σχέδιο είναι «ισορροπημένο».

    Για να μην έχουμε αμφιβολία για τον ρόλο της στο σχέδιο Ανάν, ας δούμε και τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ Κυπριακές αντιδράσεις από την Κυπριακή κυβέρνηση όταν στις αρχές του 2005 φερόταν ως η επομένη Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας. Η κυβέρνηση της Κύπρου ανοικτά ανησυχούσε στο ενδεχόμενο αυτό.

    Αναβρασμό, οργή και οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο το σενάριο υπουργοποιήσεως της Ντόρας Μπακογιάννη και τοποθετήσεώς της στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Το πρόβλημα φυσικά των Κυπρίων δεν είναι η είσοδος της δημάρχου Αθηναίων στην κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο. Το πρόβλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού -και όχι μόνο του 76% που ψήφισε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν- είναι οι γνωστές θέσεις της Ντόρας υπέρ του «ναι» στο διχοτομικό έκτρωμα και η επιχείρηση επιβολής αυτών των θέσεων με εκβιαστικά μέσα.

    Τα ρεπορτάζ του «Π» περί συμφωνίας Καραμανλή – Ντόρας για την τοποθέτησή της στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν προξενήσει αναστάτωση και αντιδράσεις οργής στην Κύπρο, επειδή η δήμαρχος, ο πατέρας της και ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησαν εκβιαστικά, με το ειδικό βάρος που διαθέτουν, να πείσουν τον κυπριακό λαό να συμβιβασθεί, να συνθηκολογήσει, να υποταχθεί.

    Δεν ξεχνούν οι Κύπριοι ότι, πέραν των προκλητικών δηλώσεων της Ντόρας και του πατέρα της υπέρ του «ναι», ο Κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να εξαπολύσει ακόμα και υβριστικές επιθέσεις κατά του Προέδρου Τ. Παπαδόπουλου, με απαξιωτικά λόγια που κάθε άλλο παρά συνάδουν με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας. Και μάλιστα επιλέγοντας κρίσιμα «τάιμινγκ», όπως λίγες ώρες πριν από το δημοψήφισμα.

    Με δεδομένες, λοιπόν, τις θέσεις της Ν. Μπακογιάννη για το Κυπριακό και με δεδομένο, επίσης, ότι αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις, η κυπριακή πλευρά κρίνει ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη την τοποθέτησή της στο ΥΠΕΞ. Και θεωρεί τραγικό να βρεθεί στο σημείο η Κύπρος να πιέζεται και από το ελληνικό ΥΠΕΞ προκειμένου να αποδεχθεί συμβιβαστικές λύσεις!

    Η ταύτιση Γ. Παπανδρέου – Ν. Μπακογιάννη στο Κυπριακό δεν πέρασε απαρατήρητη από διεθνείς ομίλους. Έτσι στις αρχές της προεκλογικής περιόδου του 2009, όπως μας πληροφορεί η Καθημερινή 9 Σεπτεμβρίου 2009 έγινε συνάντηση των δύο με αντιπροσωπεία του ομίλου The Elders με στόχο να επαναφέρουν το Σχέδιο Ανάν. Είναι τυχαίο άραγε ότι επέλεξαν αυτούς τους δύο, δηλαδή τον μελλοντικό (τότε) πρωθυπουργό και την μελλοντική (τότε και σήμερα) αρχηγό της αξ. αντιπολιτεύσεως;

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας «The Elders», η οποία έφθασε στην Αθήνα από την Άγκυρα και θα μεταβεί εν συνεχεία στην Κύπρο.
    «H πρωτοβουλία «The Elders» είναι μία ανεξάρτητη ομάδα προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, τους οποίους συγκέντρωσε ο Nelson Mandela (τον Ιούλιο 2007, με αφορμή τα 89 γενέθλιά του) και οι οποίοι προσφέρουν την συλλογική τους επιρροή και πείρα για να στηρίξουν την εμπέδωση της ειρήνης και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κυριοτέρων προκλήσεων της ανθρωπότητας», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο του ΠΑΣΟΚ.
    Η πρωτοβουλία των «The Elders» αποτελείται από πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και κατόχους του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, όπως ο Nelson Mandela, ο Jimmy Carter, ο Fernando Cardoso, η Mary Robinson, η Gro Brundtland, ο Lakhdar Brahimi, ο Desmond Tutu, ο Muhammad Yunus, ο Aung San Suu Kyi.
    Οι «The Elders» δραστηριοποιούνται σε διάφορα παγκόσμια θέματα, όπως στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το Κυπριακό.

   • Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με τους «The Elders»
    Η κατάθεση συνεισφοράς προς την κατεύθυνση της επιλύσεως του Κυπριακού ήταν το αντικείμενο της επισκέψεως προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «The Elders», στην Υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
    Θέλει να γίνει πρωθυπουργός!(από το …2004 το λέει δημόσια)Χρησιμοποίησε την τελετή ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για να δηλώσει ως Δήμαρχος Αθηναίων ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός! Γράφει η Ελευθεροτυπία στις 15 Φεβρουαρίου 2006Ήταν μία ημέρα μετά την εντυπωσιακή τελετή ενάρξεως, όταν η κ. Μπακογιάννη δήλωνε στο αμερικανικό κανάλι NBC ότι «θέλει να γίνει πρωθυπουργός», με την έννοια ότι, όποιος κατατάσσεται στον στρατό, θέλει να γίνει και στρατηγός. Βεβαίως, οι πρώτες εκείνες αναφορές συνοδεύονταν από την επισήμανση ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, διεκδικώντας το δικαίωμα να λέει την άποψή της, αρκετές φορές έχει διαφωνήσει με τον πρωθυπουργό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Η βιασύνη της δεν άντεξε ούτε και εφέτος. Όπως μας πληροφορεί η Ελεύθερη Ώρα 5 Οκτωβρίου 2009

    Η Ντόρα, μάλιστα, είναι τόσο… βιαστική που έσπευσε να κάνει δήλωση για την παραίτηση Σουφλιά, πριν ακόμη και από τον Καραμανλή!

    Για τον σεβασμό που προβλέπεται ότι θα επιδείξει στο ίδιο της το κόμμα, είναι χαρακτηριστική και η συμπεριφορά της στις 12 Οκτωβρίου 2009. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στην συνάντηση υπό τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Σιούφα στην οποία είχε κληθεί όπως και ο Αντ. Σαμαράς, ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Π. Ψωμιάδης, επειδή είχε, λέει, ανηλειμμένη υποχρέωση!
    Ποια ήταν αυτή η υποχρέωση; Η εξής: ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι προέδροι της παρατάξεως συζητούσαν την διαδικασία εκλογής με άξονα την ενότητα, εκείνη προτίμησε να αποτανθεί στους δημοσιογράφους εκείνη ακριβώς την στιγμή και να κάνει διάγγελμα με την υποψηφιότητά της! Η Ελευθεροτυπία 13 Οκτωβρίου 2009 γράφει τα εξής: «Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν προσήλθε στην πρόσκληση του προέδρου της Οργανωτικής με τους άλλους δύο φερομένους ως υποψηφίους. Την ίδια ώρα ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιδιώξει την εκλογή της». (Δείτε και το σχετικό από το zougla.gr. Επίσης η κ. Μπακογιάννη έκανε αυτή την αεροδυναμική ενέργεια αφήνοντας άφωνους όλους τους υπευθύνους στην ΝΔ (που εκείνη την ώρα εργάζονταν για τις Δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής), αλλά προχώρησε ένα ακόμη βήμα. Έδωσε το «διάγγελμά της» ως αποκλειστικό στην κρατική ΝΕΤ!
    Και το ανέκδοτο είναι ότι μας είπε στο περιβόητο διάγγελμα ότι «την επομένη ημέρα δεν θα υπάρχουν προσωπικοί μηχανισμοί στο κόμμα». Μάλιστα! Θα υπάρχει μόνον ένας «μηχανισμός». Αυτός της κ. Μπακογιάννη, ο οποίος υπάρχει και τώρα και υπήρχε πάντοτε.

    ΙδεολογίαΣε σχέση με το ιδεολογικό στίγμα του Μητσοτάκη, και συνακόλουθα και της Ντόρας Μπακογιάννη, και στην χαμένη ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ αξίζει να διαβάσουμε και το ακόλουθο απόσπασμα από τα Νέα, 19 Οκτωβρίου 2002. Εδώ θα καταλάβουμε γιατί η ΝΔ έχασε την πυξίδα της και δεν μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της. Το άρθρο δημοσιεύθηκε σε ανύποπτο χρόνο για τα εσωτερικά της ΝΔ και στρέφεται κυρίως στην επίδραση του φαινομένου στην αριστερή πτέρυγα, άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι γράφτηκε για να «κτυπήσει» τον Κ. Μητσοτάκη.

    Το δεύτερο ζήτημα που η ηγεσία της Ν.Δ. θα κληθεί να εκτιμήσει, είναι οι στρεβλές επιπτώσεις που έχει πια στην φυσιογνωμία της η «τακτική της περικυκλώσεως» του ΠΑΣΟΚ μέσω μιας σιωπηλής και υπόγειας «συμμαχίας» με την Αριστερά (ιδίως με το ΚΚΕ). Την τακτική του «ανοίγματος» της Ν.Δ. στα αριστερά καθιέρωσε ο κ. Μητσοτάκης στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ήθελε να βγάλει την παράταξή του από τα στενά όρια που την είχε εγκλωβίσει ο παραδοσιακός αντικομμουνισμός της Ν.Δ. του Ευ. Αβέρωφ και να εκμεταλλευθεί την ανάγκη που αισθανόταν η Αριστερά να αποτινάξει τον ασφυκτικό «εναγκαλισμό» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έξυνε συνεχώς το «αντιδεξιό σύνδρομο» για να πάρει ψήφους από τα αριστερά. Η τακτική όμως της Ν.Δ. της δεκαετίας του ’80 συμπλήρωνε και δεν υποκαθιστούσε μια παράλληλη προσπάθεια τής τότε ηγεσίας να εκσυγχρονίσει την ιδεολογική φυσιογνωμία τής συντηρητικής παρατάξεως. Σήμερα, αντιθέτως, η «τακτική της περικυκλώσεως» έχει ενταχθεί στο κολάζ ενός ασπόνδυλου πολυσυλλεκτισμού, τον οποίο ακολουθεί η ηγεσία της Ν.Δ. Δεν είναι έτσι τυχαίο ότι η τακτική αυτή λειτουργεί εκφυλιστικά και για τη νΔεξιά και για την Αριστερά. Η απόλυτα νόμιμη φιλοδοξία και η προσπάθεια της Ν.Δ. να απευθυνθεί σε αριστερούς ψηφοφόρους δεν έρχεται ως συνέπεια μιας ιδεολογικής – προγραμματικής διαδικασίας εκσυγχρονισμού, αλλά ως πολιτικαντισμός που αυξάνει την σύγχυση για την φυσιογνωμία και τις επιλογές του κόμματος. Από την άλλη, το ΚΚΕ και ο μισός ΣΥΝ έχουν καταλήξει να θεωρούν ως υπερτάτη στιγμή της πολιτικής τους πρωτοβουλίας και μεγίστη απόδειξη της ιδεολογικής τους αυτονομίας την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ, αν όχι την καταψήφισή του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ψευδαίσθηση πρωτοβουλίας, υποκατάστατο αυτονομίας που δεν μπορούν να διασκεδάσουν πια το υπαρξιακό πρόβλημα της κομμουνιστικής Αριστεράς.

    Μητσοτάκης – Μπακογιάννη – ΜακεδονικόΤο θέμα είναι τεράστιο και οι ευθύνες τους επίσης. Επειδή όμως είναι γνωστά λίγο-πολύ, παραπέμπω σε λίγα κείμενα

   • Κ. Μητσοτάκης το 1991: «Σε δέκα χρόνια το όνομα θα τό’χουμε ξεχάσει» (ασχολίαστο!)
  • Ημέρα εθνικής ντροπής από την ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην διάσκεψη του ΟΟΣΑ στην Κέρκυρα, για να μην ενοχληθούν οι ξένοι ηγέτες και να μπορέσει να διαμορφώσει τις δημόσιες σχέσεις της η κυρία Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς παράπονα.
   Μπακογιάννη – ΤουρκίαΓράφουν τα Νέα 9 Οκτωβρίου 2009

   Έκθεση – χαστούκι για την Ντόρα

   Απαράδεκτες διατυπώσεις για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας και το Αιγαίο περιλαμβάνονται στο απόρρητο σχέδιο εκθέσεως της Κομισιόν για την Τουρκία- που έχουν στην διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ»-, ενώ και το κεφάλαιο για την Κύπρο δεν κρίνεται ικανοποιητικό.

   Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται αντιμέτωπη με τα κενά και την εγκατάλειψη της εξωτερικής πολιτικής στην οποία είχε οδηγήσει την χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το σχέδιο εκθέσεως της Κομισιόν για την Τουρκία – το οποίο χαρακτηρίζεται απόρρητο- η Αθήνα το παρέλαβε μόλις εχθές, και μάλιστα εξωδίκως.

   Το πλέον απαράδεκτο κεφάλαιο της εκθέσεως τιτλοφορείται «Ειρηνική επίλυση συνοριακών διαφορών» και δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί στάση Ποντίου Πιλάτου για το Αιγαίο.

   Μπακογιάννη – Οικονομικοί παράγοντες (Βασιλάκης της Aegean, Siemens) Εκτός από τον λιβελλο-γράφο Βασιλάκη, η οικογένεια Μητσοτάκη έχει και στενές σχέσεις με τον Βασιλάκη της Aegean. Είναι γνωστές οι κόντρες και οι αποκαλύψεις του Ανδρέα Βγενόπουλου (ιδιοκτήτη πλέον της Olympic Air) ότι η κ. Μπακογιάννη χάρισε στην Aegean προεκλογικά τις πτήσεις-φιλέτα για την Τουρκία παρά την Ελληνοτουρκική συμφωνία που υπήρχε έως τότε και χωρίς να ενημερωθεί η αγορά και να γίνει κανονικός διαγωνισμός. Μάλιστα ο κ. Βγενόπουλος έκανε και μήνυση στην κ. Μπακογιάννη! Τον λόγο επ’ αυτού τον έχει πλέον η Δικαιοσύνη

   ΖΗΜΕΝΣΓράφει ο Ριζοσπάστης 6 Ιουνίου 2008

   Η Ντόρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν προμηθευθεί εξοπλισμό από την γερμανική εταιρεία, αλλά διαψεύδουν ότι οι συναλλαγές αυτές εντάσσονται στην «υπόθεση Ζήμενς»

   Μετά την «χορηγία» προς την νεολαία ΠΑΣΟΚ, εχθές «βγήκαν στον αέρα» στοιχεία για προμήθεια εξοπλισμού από την Ντόρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

   Εχθές έγινε γνωστό ότι ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση έλαβε τιμολόγια και δελτία αποστολής που εμπλέκουν τον βουλευτή της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στην υπόθεση. Πρόκειται για τιμολόγια που αφορούν την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού του γραφείου του (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεφωνικό κέντρο, καλωδιώσεις και άλλες συσκευές και υπηρεσίες), που δόθηκαν από τη «Ζήμενς» προς τον βουλευτή το καλοκαίρι του 2007, δηλαδή λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για τέσσερα τιμολόγια συνολικής αξίας περίπου 125.000 ευρώ. Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής παραδέχεται την προμήθεια του ηλεκτρικού εξοπλισμού από τη «Ζήμενς», αλλά δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνδεθεί το όνομά του «σε μια υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές». Διευκρινίζει ότι έχει εξοφλήσει όλα τα τιμολόγια, τα οποία, όπως σημειώνει, εκδόθηκαν στο όνομά του. Στο πλαίσιο διακανονισμού με την εταιρεία, ο βουλευτής εξόφλησε τα τρία από τα τέσσερα τιμολόγια από τις 14 Ιανουαρίου 2008 μέχρι 21 Μαρτίου 2008, ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε την περασμένη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Ο ίδιος αναφέρει ότι σήμερα θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσει όλα τα σχετικά παραστατικά. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωναν ότι καλύπτονται από τα όσα αναφέρει στην δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «η διαχείριση του μαύρου χρήματος δεν γίνεται με παραστατικά». Θέμα όμως υπάρχει και με τιμολόγια της «Ζήμενς» που εκδόθηκαν στο όνομα του υπευθύνου για την οργάνωση γραφείου της Ντ. Μπακογιάννη, γεγονός που οδήγησε στην «παραίτηση» του συνεργάτη της υπουργού Εξωτερικών.

   Συνέντευξη του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ (πρώην αφεντικού της Ζήμενς στην Ελλάδα) στην City Press

   ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέσεις έχετε με τις οικογένειες των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσοχατζοπούλου;
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διατηρώ κοινωνικές και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη εδώ και πολλά χρόνια

   ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι απάντηση δίνετε για όλα αυτά; (σημείωση: αναφέρει πλήθος συγκεκριμένων παραγγελιών)
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από πολλά έτη, υπήρχε πολιτική της εταιρείας ορισμένες μικροπαραγγελίες επωνύμων και επιφανών προσώπων να εκτελούνται δωρεάν. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής δόθηκαν και οι οικοσκευές που αναφέρονται στο ερώτημά σας, παρ’ ότι δεν ενθυμούμαι τις περιπτώσεις που αναφέρονται στις κ.κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη και Μαρέβα Μητσοτάκη.
   ….
   ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς ήλθατε σε προφορικό διακανονισμό [για την πληρωμή] με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την στιγμή που για την αγορά των ειδών του εξοπλισμού που παραγγέλθηκε εμπλέκονταν διάφορες εταιρείες (ΦΟΥΤΖΙΤΣΟΥ ΖΗΜΕΝΣ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ Α.Ε., ANADELTA και COMCONET); Δεν θα έπρεπε προηγουμένως, δηλ. πριν έλθετε σε διακανονισμό μαζί του, να έχετε συνεννοηθεί και με τους εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών;
   Γιατί οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών (όπως ο κ. Τζαμουράνης, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας COMCONET) δείχνουν να αγνοούν το όλο θέμα. Τι εξήγηση δίνετε;
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ συζήτηση είχα μόνο με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μου ζήτησε πίστωση χρόνου για την πληρωμή των παραγγελιών επειδή το ποσό ήταν σχετικά μεγάλο. Εγώ πράγματι συμφώνησα να καταβάλει το ποσό σε τρεις εξαμηνιαίες δόσεις, αν ενθυμούμαι καλώς. Ο διακανονισμός ήταν προφορικός. Τέτοιου είδους διακανονισμοί γίνονταν με πρόσωπα τα οποία γνώριζα και στα οποία
   προσέβλεπα με εμπιστοσύνη.

   Γράφει το Παρόν 31 Αυγούστου 2009

   Χάσαμε τον Κυριάκο, STOP…
   Χάθηκε, σαν να τον κατάπιε η γη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε εμφανίζεται κάπου, ούτε ακούγεται από τότε που έσκασε η ιστορία με το τηλεφωνικό κέντρο και τον εξοπλισμό που είχε πάρει από την Ζήμενς και παρέμεινε απλήρωτος, όπως αποκαλύφθηκε… Πριν ήταν πανταχού παρών. Και στην Βουλή και στην εκλογική του περιφέρεια, τη Β΄ Αθήνας, αλλά και σε ομιλίες και εκδηλώσεις… Μιλιά επίσης δεν ακούγεται από την ομάδα του, από βουλευτές που είχε οργανώσει… Τι να σημαίνει αυτή η εξαφάνιση; Ότι, αντίθετα από τις διαψεύσεις, αποσύρεται και οι φιλοδοξίες για πολιτική καριέρα διαγράφονται; Δεν είναι πάντως μικρότερο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ντόρα, η αδελφή του, με εκείνα τα πλυντήρια που έστειλε η Ζήμενς στο Καρπενήσι, αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο… Βλέπεις Κυριάκο, όλα, κάποια στιγμή, έχουν κόστος…
   ΜΑ, όλα κι όλα, ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα. Πριν ξεκινήσουν τα… μπάνια του Αυγούστου -θυμάστε;- μείζον ζήτημα της επικαιρότητας ήταν ο «επικείμενος» ανασχηματισμός της κυβερνήσεως. Το ίδιο θέμα επανήλθε (για να μην πω ότι κυριαρχεί) και μετά τις θερινές διακοπές. Λοιπόν, παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι δεν έχει αλλάξει.

   Απίστευτη δικαιολογία της Ντόρας Μπακογιάννη όταν εξηγεί για ποιον λόγο δεν τηλεφώνησε στον Δένδια για να στείλει το χαρτί του Καραβέλα εκεί που έπρεπε την ώρα που έπρεπε: λόγω «ευαισθησίας»!!! Δείτε το!

    

   https://www.youtube.com/watch?v=I84WeACTydk

Νεοδημοκράτη, στα χέρια σου είναι το μέλλον της παρατάξεώς σου και ίσως της χώρας. Επιλέγεις πια κατά συνείδηση.

Καλή τύχη στην επιλογή σου.

Ἀντίβαρον

Leave a Reply