Ποιά εἶναι ἡ Ὀρσηίς;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAἝνα κείμενον ἀπό τὸν Μιχάλη Καλόπουλο, ποὺ καλό θὰ ἦταν νὰ διαβάσουν ὅλοι οἱ Ἕλληνες! Τοὐλάχιστον γιὰ νὰ γνωρίσουν τὴν μακρινή τους μητέρα.

Φιλονόη.


Ποια είναι η Ορσηίδα; Ερώτηση προς τους απανταχού ελληνο-χριστιανούς! 

Του Μ. Καλόπουλου

 Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Έλληνα, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ποια είναι η Σάρρα;… αναμφίβολα θα πάρετε έναν τεράστιο αριθμό ικανοποιητικών απαντήσεων. Αν όμως ρωτήσετε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, του πλέον υψηλού μορφωτικού επιπέδου, από δασκάλους μέχρι ακαδημαϊκούς, ποια είναι η Ορσηίδα; (η έρευνα αυτή έγινε τα τελευταία δυο χρόνια από μένα τον ίδιο, σε εκτεταμένο δείγμα)… θα πάρετε όλες της απίθανες απαντήσεις –εκτός απ την πραγματική- ότι η Ορσηίδα… είναι η Προμήτηρα των Ελλήνων!

 Αυτή η θλιβερή, καθολική άγνοια των προγόνων μας, είναι και η καλύτερη απόδειξη της απόλυτης ιστορικής αφασίας των ελλήνων! Όχι μόνο δεν ξέρουν ότι έχουν προπάτορά τους τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνα, αλλά ουτε και οι πλέον μορφωμένοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, ότι η σύζυγός του Ορσηίδα, είναι η ιστορική μητέρα των Ελλήνων!

 Μάλιστα για τις ανάγκες αυτού του άρθρου, μάταια προσπάθησα να βρω στο διαδίκτυο έστω και μια εικόνα της μυθικής αυτής μητέρας των Ελλήνων! Αναγκάστηκα λοιπόν, να επισκευθώ το μόνο μέρος που (ξεναγούμενος μόλις προ καιρού συνειδητοποίησα και ο ίδιος την μεγάλη αυτή έλλειψη), τον “Ναό των Ελλήνων” στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κατασκευασμένο (προ δεκαετίας) από τον υπεραθλητή (παγκοσμίου αναγνώρισης) μαραθωνοδρόμο Αριστοτέλη Κακογεωργίου.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Στο προαύλιο αυτού του “Ναού των Ελλήνων”, υπάρχει το μοναδικό πανελλαδικά μαρμάρινο σύμπλεγμα (ανδριάντας) της ολότελα άγνωστης μητέρας των Ελλήνων, που στην ιερή αγκαλιά της, κρατά τρυφερά τα παιδιά της Δώρο, Ξούθο, Αίολο, απ’ τους οποίους προήλθαν οι βασικές φυλές των Ελλήνων!

 Μια άλλη δε παλαιότερη και συγκλονιστικότερη απόδειξη του ανελέητου διωγμού των προγόνων μας, προέρχεται κατ’ ευθείαν από την ελληνική γραμματεία. Στο ΤLG (θησαυρός ελληνικής γλώσσας) που περιλαμβάνει ένα σύνολο 8.000 βιβλίων και καλύπτει 2.500 χρόνων καταχωρημένη ελληνική γραμματεία, το όνομα αυτής της σημαντικής γυναίκας… υπάρχει μια και μοναδική φορά! Κάτι που έμμεσα αλλά απολύτως ξεκάθαρα δηλώνει, τον ασύλληπτο βαθμό κατακρεούργησης της ελληνικής γραμματείας, μια και “κάποιοι” φρόντισαν: «μηδέ η μνήμη αυτών να απομείνει»[1] έτσι, μόνο το 1-2% έφτασε  μέχρι σε μας!

 Ναι, μόνο μια και μοναδική φορά διασώζεται το όνομα της γλυκύτατης μητέρας των Ελλήνων, και βρίσκεται στον Απολλόδωρο 1.49, όπου διαβάζουμε:

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Ο Δευκαλίων είχε από την Πύρρα τρία παιδιά, εκ των οποίων ο πρώτος ήταν ο Έλλην που γιος του Δια έλεγαν πως είναι. Δεύτερος δε ήταν ο Αμφικτύων, που βασίλευσε στην Αττική μετά τον Κραναό. Τρίτο δε παιδί ήταν μια κόρη η Πρωτογένεια. Από δε τον Έλληνα και την νύμφη Ορσηίδα εγεννήθη ο Δώρος. Ο Ξούθος και ο Αίολος. Ο ίδιος δε ο Έλληνας, αυτούς που πρωτύτερα ωνομάζοντο Γραικοί, Έλληνες τους ωνόμασε, εμοίρασε δε την χώρα στα παιδιά του, και ο μεν Ξούθος επήρε την Πελοπόννησο και από την κόρη του Ερεχθέως γέννησε τον Αχαιό και τον Ίωνα, από τους οποίους ωνομάσθηκαν οι Αχαιοί και Ίωνες. Ο δε Δώρος έλαβε την έξω της Πελοποννήσου χώραν και τους κατοίκους της ωνόμασε από τον εαυτό του Δωριείς. Ο δε Αίολος που ήταν βασιλεύς στα μέρη της Θεσσαλίας, ωνόμασε τους κατοίκους της Αιολείς». 
Απολλόδωρου Μυθολογία 1.49.5-13.

 Σκεφτείτε, πως αν αυτή η μια και μοναδική αναφορά που υπάρχει σε ολόκληρη την ελληνική γραμματεία, είχε την τύχη των υπόλοιπων ελληνικών κειμένων, σίγουρα το όνομα αυτής της παν-ελλαδικής μητέρας… θα είχε χαθεί για πάντα!

 Παρεμπιπτόντως, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γενεαλογία της αδελφής του Έλληνα Πρωτογένειας για την οποία διαβάζουμε:  «Μετά τον κατακλυσμό (του Δευκαλίωνος) αρχομένων ήδη των αγώνων… ο Αέθλιος ο πατέρας του Ενδυμίωνος, επιμελήθη (την σύσταση) των Ολυμπιακών αγώνων, από τον όποιο (Αέθλιο) αθλήματα και αθλητές πήραν το όνομά τους»! Etymologicum Genuinum alpha.138.3 & Etymologicum Magnum 25.37. 

 Τελικά, η αλήθεια της ελληνικής δήλωση: «αρχή σοφίας, ονομάτων επίσκεψης» είναι αδιαμφισβήτητη. Δυστυχώς για μας αληθεύει εξίσου, πως η σοφή αυτή δήλωση αντικαταστάθηκε από την ανατρεπτική εβραιο-χριστιανική δήλωση: «αρχή σοφίας, φόβος Γιαχβέ»
 

Κάποτε έγραψα πως: «όπου λείπουν λέξεις, λείπουν σκέψεις». Εδώ προφανώς αληθεύει απολύτως, πως: «όπου λείπουν πατρώα ονόματα λείπουν και πατρώα φρονήματα»!  

 Ποια καλύτερη απόδειξη λοιπόν θέλετε για την ιουδαιο-χριστιανική λαίλαπα… όταν ολόκληρος ο ελληνικός λαός, γνωρίζει και τιμά ως δικούς του, τους αναρίθμητους προγόνους των Εβραίων, αλλά αγνοεί παντελώς τα όνομα των δικών του προπατόρων;

Μ. Καλόπουλος

Βλέπε επίσης: Έλλην… αγνώστου πατρός! (video)

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

(Visited 22 times, 1 visits today)
8 thoughts on “Ποιά εἶναι ἡ Ὀρσηίς;

  1. Εἰς ἐπίρρωσιν τοῦ θαυμασίου τούτου κειμένου θεωρῶ σκόπιμον νὰ προσθέσω τὸ κάτωθι ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν «Ὠγηγίαν» τοῦ Ἀθανασίου Σταγειρίτου: «Ὁ δὲ Ἕλλην ὁ υἱὸς αὐτοῦ (τοῦ Δευκαλίωνος) μείνας διάδοχος τοῦ πατρικοῦ βασιλείου, ἔγημε τὴν νύμφιν Ὀρσηΐδα, καὶ ἐγέννησε τρεῖ υἱούς, τὸν Δῶρον, Ξοῦθον καὶ Αἴλολον, τοὺς πρώτους ἀρχηγοὺς τῶν Ἑλλήνων. Καὶ τὸν μὲν Αἴολον ἀφῆκε διάδοχον αὐτοῦ, τοὺς δὲ λοιποὺς ἔπεμψε εἰς ἄλλους τόπους. Ἀπὸ τούτου τοίνυν ὠνομάσθησαν Ἕλληνες οἱ ἐγκάτοικοι τῆς πόλεως Ἑλλάδος, ἥν ἔκτισεν αὐτός, οἵτινες ὠνομάζοντο πρότερον Γραικοὶ ἀπό τινος Γραικοῦ. Αὐτὴ δὲ ἡ πόλις ἦτο ἐν τῇ Φθίᾳ τῆς Θεσσαλίας. Ἤτον ὅμως καὶ ἄλλος Ἕλλην νεώτερος, υἱὸς τοῦ Φθίου, καὶ νομίζουσιν, ὅτι ἀπ’ ἐκείνου ὠνομάσθη ἡ πόλις, καὶ οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τοῦ προτέρου».
    Ὁπωσδήποτε δέον ὅπως πιέσωμεν ὅπως ὅλος αὐτὸς ὁ κύκλος τῆς Ἑλληνικῆς παραδόσεως εἰσαχθῇ μὲ τὴν ἀπαραίτητον σοβαρότητα εἰς ὅλας τὰς βαθμίδας τῆς ἐκπαιδεύσεως.

  2. Να τολμήσω να κάνω ένα αστείο. Η Ορσηίδα ήταν μία μαθήτρια του δημοτικού που είχε άλλο όνομα. Ορσηίς ήταν το παρατσούκλι της. Το πήρε όταν ο δάσκαλος στο μάθημα των θρησκευτικών είπε στα παιδάκια (και το πίστευε κιόλας) ότι ο χριστός γεννήθηκε με έναν κρίνο. Τα πήρε στο κρανίο η μικρή παιδίσκη, σηκώθηκε όρθια και φώναξε στον δάσκαλο: “Ώστε από κρίνο γεννήθηκε παιδί; ΟΡΣΕ !!!” Και τούχωσε 10 κολλητά φάσκελα. Από τότε για να την αναγνωρίζουν την φώναζαν Ορσηίδα.

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ποιά εἶναι ἡ Ὀρσηίς; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply