Προκηρύσσεται ὁ διαγωνισμός γιά τήν κατασκευή τοῦ φράκτου στόν Ἕβρο

Ε, ἀφοῦ πήραμε καί τό ΟΚ ἀπό τήν τουρκία, προχωροῦμε ἀκάθεκτοι. Πότε θά τελειώσῃ; Ἄγνωστον. Ὅπως ὅλα τά ἐργα στήν Ἑλλάδα….Ὄχι ὅτι θά λύσῃ τό πρόβλημα…..Θά τούς κουβαλοῦν – οἱ τουρκαλάδες – ἀπό τήν θάλασσα.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτεί στο ειδικό τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο με καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 4η Οκτωβρίου 2011.

Αυτό γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συναδέλφων του για το πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Αναφερόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, ο υπουργός είπε ότι το συνολικό μήκος θα είναι 10,3 χιλιόμετρα, θα κατασκευαστεί στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας κατά μήκος των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία και θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος σε στύλους και ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα συρματοπλέγματα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης των συνόρων, όπως είπε ο κ. Παπουτσής, θα γίνει εγκατάσταση στην Ορεστιάδα συστήματος αυτοματοποιημένης επιτήρησης με χρήση θερμικών καμερών πάνω σε ιστούς που βρίσκονται σε σταθερά σημεία και η προμήθεια:

• Δύο ελικοπτέρων με θερμικές κάμερες
• Πέντε αυτοκινούμενων επιχειρησιακών κέντρων τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και κάμερα θερμικής απεικόνισης
• Τεσσάρων αυτοκινούμενων μονάδων με ακτίνες Χ για τη «σάρωση» του εσωτερικού οχημάτων και τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες
• 40 φορητών θερμικών καμερών
• 210 οχημάτων τύπου τζιπ 4Χ4
• Λογισμικού ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών i2
• 44 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων περιπολίας μαζί με ισάριθμα ειδικά οχήματα μεταφοράς τους

Επίσης, θα εγκατασταθεί Σύστημα Πληροφοριών Σέγκεν δεύτερης γενιάς.(inpost.gr) (εἰκόνα)  

Ἀπό τήν μία τό Δουβλῖνο 2, οἱ τοῦρκοι λαθρέμποροι (καί ὄχι μόνον), ἀπό τήν ἄλλη ὁ διεθνισμός τῆς “ἀριστερᾶς καί τῆς προόδου”, σέ συνδυασμό μέ τίς “ἀνθρωπιστικές ἀντιρατσιστικές” κραυγές καί τό μῖσος πρός κάθε τί Ἑλληνικό, δέν πρόκειται, νά μειώσουν ἔστω, τό φαινόμενο τῆς λαθρομεταναστεύσεως στήν χώρα μας. 

Μινώταυρος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply