Νέος Πρόεδρος, ἴδια χάλια!

Αγαπητοί φίλοι,                 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ  

Έτον πάλαι τον αντιδραστικό, τον εκκεντρικό, τον αργόσχολο, τον πικρόχολο, πάει τώρα να τα βάλει με τον Πρόεδρο της Βουλής. Καλά όλοι οι πολιτικοί είναι ακατάλληλοι και ανίκανοι κατά αυτόν:

Κάποιοι από εσάς, που άρχισαν μόλις πρόσφατα να διαβάζουν τα μηνύματα μου, ενδεχομένως να κάνουν το πιο πάνω σχόλιο. Οι δεκάδες χιλιάδες λήπτες των μηνυμάτων μου από το 2000 όμως, πιστεύω ότι συμφωνούν με τις απόψεις μου η τουλάχιστον με τις πλείστες εξ αυτών. Στο τέλος όμως της ημέρας, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι, εγώ τολμώ, παίρνω το προσωπικό κόστος και προσπαθώ να εκφράζω με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις για το πόσο απαξιωμένο είναι το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο. Προσπαθώ να πείσω όσους με διαβάζουν ότι ο τόπος δεν μπορεί πλέον να πορευτεί με αυτό το πολιτικό σύστημα και αυτό το κομματικό κατεστημένο, χρειάζεται αλλαγή.

Στο δια ταύτα:

Όπως θα διαβάσετε πιο κάτω καυτηριάζω τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα της εξόρυξης του φυσικού αέρίου και πιο συγκεκριμένα την μυστική συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy που ανέλαβε έργο αυτό.

Έχω απευθύνει την πιο κάτω επιστολή ζητώντας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κύριο Γιαννάκη Ομήρου, οι αντιπρόσωποι του λαού να απαιτήσουν από την κυβέρνηση ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της οικονομικής πτυχής της συμφωνίας.  Θαυμάστε την απάντηση του την οποία σας μεταφέρω αυτούσια

Αγαπητέ κύριε Αλεξάνδρου

‘’Έχω οδηγίες από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κύριο Γιαννάκη Ομήρου να σας αναφέρω ότι πήρε την επιστολή σας ημερομηνίας 12/9/2011, έλαβε γνώση του περιεχόμενου της και σας ευχαριστεί πολύ’’

Πάντοτε στην διάθεση σας 

Με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής

Αντώνης Κουταλιανός- Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής. 

Σαν κοινός θνητός και όχι πολιτικός, σαν ένας από τα πολλά αμνοερήφια που διαθέτει αυτός ο δύσμοιρος τόπος, με συγχωρείται πολύ για την αθυροστομία μου, αλλά εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσω την γνωστή ελλαδίτικη ρήση ‘’ Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα’’ 

Εξακολουθούν κάποιοι από εσάς φίλοι μου, να επιθυμούν να μου αποδίδουν τους χαρακτηρισμούς που αναφέρω στην πρώτη παράγραφο της επιστολής μου πιο πάνω;

Ο κύριος Ομήρου απεκάλεσε πρόσφατα σε συνέντευξη του τον Χριστόφια θρασύδειλο, επικίνδυνο και ευθυνόφοβο… Κόψε κάτι…, η μάλλον καλύτερα πε αλλόναν… ρε Γιαννάκη….. που δεν είσαι θρασύδειλος και ευθυνόφοβος σαν τον Χριστόφια. Ναι, σε λέγω ρε Γιαννάκη, γιατί με τον τρόπο που απάντησε στην επιστολή σου κύριε Πρόεδρε της Βουλής, φέρθηκες σαν Γιαννάκης, αν όχι σαν Γιαννής… της διπλανής πόρτας και όχι σαν Πρόεδρος της Βουλής. Εφόσον δεν σεβάστηκες ούτε την νοημοσύνη μου ούτε τους προβληματισμούς μου, ούτε και εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ εσένα και όποιον πολιτικό δεν σέβεται τον λαό και τον τόπο.

Εξακολουθώ φίλοι μου τώρα να έχω πιο πολλές ανησυχίες από όσες περιγράφω πιο κάτω, για το τι παίζεται με την μυστική συμφωνία της Noble Energy την οποία θα συνεχίσω να ερευνώ με κάθε τρόπο. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά τα οφέλη από το φυσικό αέριο δεν θα τα επωφεληθεί ο ανώριμος πολιτικά λαός.

Τα σχόλια και οι πιθανοί συνειρμοί και προβληματισμοί δικοί σας.

Αν δεν αρχίσουμε να αλλάζουμε φίλοι μου, το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι εκτός από το ‘’Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα’’ θα συνεχίσουμε να λέγουμε ακόμα μια λαική ρήση  που μας έρχεται από την πτωχεύσασα Ελλάδα, ‘’Το χαιρετίσματα στο πλάτανο και το χαιρετίσματα στην εξουσία’’

Και πάλι απολογούμαι για την αθυροστομία μου αλλά δυστυχώς όταν κάποιοι πολιτικοί σε αυτόν τον τόπο κάνουν πολιτική του πεζοδρομίου και όχι εθνική πολιτική δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις διαφορετικά.

 Όμηρος Αλεξάνδρου

 Πρόεδρος Κυπριακής Βουλής

Λευκωσία.

Λεμεσός, 12 Σεπτεμβρίου 2011                           ΜΕ ΦΑΞ, EMAIL ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Κύριε,

Συμφωνία του Κυπριακού κράτους με Noble Energy για εξόρυξη φυσικού αερίου

Επισυνάπτω πιο κάτω τα σχόλια μου σε σχέση με την σημαντικότερη οικονομική συμφωνία που έχει υπογραφεί από καταβολής Κυπριακής Δημοκρατίας (Noble Energy) και παρακαλώ όπως με πληροφορήσετε, αν μια τέτοια συμφωνία, είναι λογικό να κρατείται μυστική από τον Κυπριακό λαό τους εμπορευόμενους, αλλάκυρίως από την Βουλή και από την αντιπολίτευση που περιέργως σιωπά και δεν ‘’θέλει να γνωρίζει’’.

 

Με βάση την σύμβαση Αάρχους τέτοιες συμφωνίες που άπτονται θεμάτων περιβάλλοντος και διαφάνειας πρέπει να κοινοποιούνται στους πολίτες κάθε χώρας τους οποίους και επηρεάζει άμεσα

 

Αν το αίτημα μου για πληροφόρηση δεν γίνει αποδεκτό θα αποταθώ επίσημα στην πιο πάνω εταιρεία και αν χρειασθεί θα αποταθώ και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α.

Με εκτίμηση

Όμηρος Αλεξάνδρου

Εγκεκριμένος Λογιστής – Ελεγκτής

Κοιν. Υπουργείο Εμπορίου

Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Κ.Ε.Β.Ε

Γενική Ελεγκτής της Δημοκρατίας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

Λεμεσός, 7 Σεπτεμβρίου 2011

 

Τα …..αέρια Χριστόφια και η μπόχα των πολιτικών

 

Σε συνέχεια του πιο κάτω μηνύματος μου με τίτλο ‘’Noble Energy, Ισραηλινοί και ελεεινοί’’ έχω να προσθέσω τα ακόλουθα:

Η νέα Υπουργός Εμπορείου Πραξούλλα, ανήκε σε κάποιο κόμμα που ίδρυσε ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου το οποίο αν δεν κάνω λάθος διαλύθηκε η συνενώθηκε με τις ‘’Νέες Δυνάμεις’’ του ΑΚΕΛ. Λόγω της σχέσης Βασιλείου Χριστόφια αποφασίσθηκε να βοηθηθεί η Πραξούλλα να βρει ‘’δουλειά’’ και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το ΑΚΕΛ την συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του αλλά όπως αναμενόταν δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Πρόεδρος Χριστόφιας υποσχέθηκε να διορίσει ως νέους Υπουργούς, προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους προκειμένου όπως ο ίδιος δήλωσε για να προκύψει μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, εθνικής ενότητας, ευρείας αποδοχής και εθνικής σωτηρίας……ακριβώς έτσι. Ψάχνοντας, και όπως αναμενόταν, μην βρίσκοντας ο άνθρωπος, μεταξύ άλλων ‘’ισχυρών προσωπικοτήτων’’ μας προέκυψε και η Πραξούλλα.

Η Πραξούλλα η οποία ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ που υπέστη από τον αναπάντεχο διορισμό της από την Προεδράρα μας, πλέει από ότι έχω ακούσει σε πελάγη ευτυχίας και προσπαθεί ακόμη να το συνειδητοποιήσει. Η ίδια δηλώνει έτοιμη να παράξει πολιτική αλλά πρέπει να της υπενθυμίσω ότι ο Χριστόφιας δήλωσε πριν τον ανασχηματισμό επί λέξη ‘’οι Υπουργοί δεν χαράσσουν πολιτική αλλά πρέπει να εφαρμόζουν την πολιτική του Προέδρου’’. Π.χ. Παπακώστας, Μάρκος Κυπριανού και στο… βάθος Gimmys ο δυναμίτης στο Μαρί. Τώρα καταλάβατε, για τι κυβέρνηση μιλάμε; τυχαίο που όσους καταξιωμένους προσέγγισε του γύρισαν την πλάτη; Μετά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί πρόσφατα, για να αποδεχθεί κάποιος να γίνει Υπουργός του Χριστόφια, είτε τρελός πρέπει να είναι, είτε γλύφτης που θέλει να βγει από την αφάνεια του, είτε κομμουνιστής.

Με συγχωρείτε φίλοι μου, με συνεπήρε και εμένα η υπουργοποίηση της Πραξούλλας και ξέχασα τον λόγο που επικοινωνώ μαζί σας ξανά. Σε ερώτηση σήμερα δημοσιογράφου γιατί η συμφωνία με την Noble Energy για εξόρυξη φυσικού αερίου κρατείται απόρρητη στα συρτάρια του Προεδρικού, η Πραξούλλα απάντησε ‘’ Η συμφωνία δεν μπορεί να δοθεί στην δημοσιότητα γιατί περιέχει ‘’ πρόνοια εμπιστευτικότητας’’ η άλλως….. ‘’πρόνοια μάσσας’’.

Όπως θα έχετε διαβάσει στο πιο κάτω μήνυμα μου, η συμφωνία της ίδιας εταιρείας με την κυβέρνηση του Ισραήλ συζητήθηκε ένα ολόκληρο χρόνο στο Ισραηλινό Κοινοβούλιο, εγκρίθηκε ομόφωνα, είναι στην διάθεση του Ισραηλινού Λαού και δεν κρίθηκε αναγκαίο να περιέχει ‘’πρόνοια εμπιστευτικότητας’’.

 

Στην Κύπρο όπως αναφέρω πιο κάτω, σύσσωμη η αντιπολίτευση μας ‘’δεν θέλει να γνωρίζει τους όρους της δικής μας συμφωνίας’’ τυχαίο; Δεν νομίζω Τα σχόλια δικά σας.   

Όμηρος Αλεξάνδρου

Λεμεσός, 6 Σεπτεμβρίου 2011

 

NOBLE ENERGY, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ

Η συμφωνία που η κυβέρνηση Χριστόφια έχει υπογράψει με την Αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy για εξόρυξη φυσικού αερίου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα για να γνωρίζει ο λαός τους όρους της σημαντικότερης οικονομικής συμφωνίας που έχει υπογράψει ποτέ κυβέρνηση από το 1960.

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε δημοκρατική χώρα του πλανήτη, μια τόσο σημαντική συμφωνία να κρατείται μυστική και απόρρητη από την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να σιωπά. Στην περίπτωση της Κύπρου η ‘’Δημοκρατική’’ κυβέρνηση του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, που μετά την έκρηξη στο Μαρί κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται την κρίση τους, την συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν την έχουν δώσει στην δημοσιότητα και στην αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα καθ’ ύλην αρμόδια σώματα και φορείς που έχουν γνώση του αντικειμένου, όπως η ΔΕΦΑ και ΡΑΕΚ γνωρίζουν λεπτομέρειες της.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, γίνεται αντιληπτό ότι με βάση την συμφωνίατα δικαιώματα για την εξόρυξη φυσικού αερίου ανήκουν κατά 100% στην αμερικάνικη εταιρεία η οποία έχει αναλάβει ταυτόχρονα και την εξόρυξη του Ισραήλ. Επίσης, όπως δημοσιεύτηκε σε συγκεκριμένο έντυπο και δεν διαψεύστηκε, η Εταιρεία Noble Energy, αν και εφόσον εντοπίσει σημαντικά και εμπορεύσιμα αποθέματα θα μπορεί να αποσβέσει όλες τις δαπάνες εντοπισμού αερίου για τις οποίες, δαπάνες, θα ελέγχει πλήρως τον μηχανισμό προσδιορισμού τους. Με απλά λόγια η εταιρεία θα αποσβέσει όλες τις δαπάνες, θα καλύπτει όλα τα υπό αυτήν καθοριζόμενα έξοδα και σε όσα κέρδη δείξει (αν δείξει), τα οποία θα είναι αφορολόγητα, στο μέλλον θα δίνει ένα άγνωστο και ακαθόριστο ποσοστό στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε αντίθεση με την μυστικοπάθεια και την αδιαφάνεια της κυβέρνησης Χριστόφια, η Κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει με πλήρη διαφάνεια στη δημοσιότητα όλους τους όρους της συμφωνίας με την ίδια εταιρεία, η οποία ανεβάζει το ποσοστό του Ισραήλ πέραν του 50% στα έσοδα ανόρυξης, καθώς επίσης και θα εισπράττει και φόρο στα κέρδη της εταιρείας. Η συμφωνία του Ισραήλ έχει περάσει και από το Κοινοβούλιο της χώρας και έχει εμπλέξει στις διαδικασίες δικούς της εμπειρογνώμονες και επιστήμονες για να πετύχουν στο μέλλον μεγαλύτερα ποσοστά εσόδων για τους Ισραηλινούς.

Με ανάλογη μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια η ‘’Δημοκρατική’’ Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν έτοιμη να υπογράψει πριν μερικούς μήνες συμφωνία με την Shell για μεταφορά φυσικού αερίου με απίστευτα ετεροβαρείς όρους για την Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά όμως από αντιδράσεις της ΔΕΦΑ και της αντιπολίτευσης ευτυχώς έκανε πίσω….. η καλύτερα χάλασε…. η δουλειά.

Σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί με την Shell στην περίπτωση της συμφωνίας με την Noble Energy, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τηρούν σιγή ιχθύος και δεν αντιδρούν καθ’ όλου. Αυτό με  βάζει, όπως πιστεύω και πολλούς πολίτες, σε σκέψεις μήπως κάτι ύποπτο ψήνεται.

 

Πρόσφατα τα κόμματα της αντιπολίτευση απείλησαν ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει στην δημοσιότητα αυτούσιο το πόρισμα για την έκρηξη στο Μαρί, θα κατάθεταν πρόταση νόμου με τον οποίον η Κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν να δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμα. Δεν είδαμε όμως ανάλογη κίνηση για αυτή την τόσο σημαντική συμφωνία για το αέριο. Αυτό σας λέγει τίποτα; εμένα πάντως με βάζει σε σκέψεις και αν δεν δω άμεσα ανάλογη αντίδραση από την αντιπολίτευση θα δικαιούμαι να κάνω συνειρμούς και παραλληλισμούς με την περίπτωση της Siemens στην Ελλάδα.

 

Ξιπετσισμένο κουρκουτά μας έχεις καταντήσει και εμάς κύριε Χριστόφια!! Έλληνες ‘’πατριώτες’’ και μάλιστα εθνικο’άφρωνες’ είμαστε και εμείς κύριε Νίκο Αναστασιάδη!! Ο δε έτερος νεοσσός πολιτικός Νικόλας, που από τότε που επέλεξε μαζί με τον μπαμπά τον Αχριστόφια, με την γνωστή και προσφιλή μέθοδο της ‘’πόρνης της πολιτικής’’, γιατί σχίζει από πρωί μέχρι βράδυ τον πι…νό του κατηγορώντας αυτόν που έφερε τον μπαμπά στη εξουσία; Ο κατά τα άλλα χειμαρρώδης και μεγάλος ‘’πολέμιος’’ του Χριστόφια Νικόλας, γιατί δεν λέγει τίποτα για την συμφωνία με την Noble Energy; Τι να πει ο άνθρωπος αφού έχει τόσο βρεγμένη την φωλιά του στο θέμα του φυσικού αερίου, όταν ίδρυε ιδιωτικές εταιρείες, αλά Μιλόσεβιτς style, με τον τότε Πρόεδρο Μπαμπά( Apollo N.G. Trading και Iver Management (trustees) ) για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

 

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζουν την περίπτωση της Γερμανικής εταιρείας Siemens στην Ελλάδα, θα πρέπει να ξέρουν ότι η εταιρεία αυτή λάδωνε με απίστευτες προμήθειες την Κυβέρνηση Σημήτη του ΠΑΣΟΚ για να υπερχρεώνει το Ελληνικό Κράτος με διάφορα συμβόλαια που έκανε με αυτό. Όταν η Νέα Δημοκρατία .. κλωτσούσε την λάδωσε και αυτήν, στην συνέχεια όταν μικρότερα κόμματα της αριστεράς αντέδρασαν τα λάδωσε και αυτά και… βρήκε την…..ησυχία της. Αποτέλεσμα, οι πρακτικές της εταιρείας, αυτής καθώς επίσης και άλλων εταιρειών, έκαναν κάποια ελεεινά κοπρόσκυλλα έλληνες πολιτικούς πλουσιότερους και από την άλλη οδήγησαν την Ελλάδα στην πτώχευση.

 

Η περίπτωση του φυσικού αερίου θα μπορούσε να δώσει τέλος στα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και να αποτελέσει τον ισχυρό καταλύτη οριστικής επίλυσης του κυπριακού, υπό την προϋπόθεση ότι θα την χειρίζοντο σωστά, πραγματικοί πατριώτες κύπριοι πολιτικοί, που δυστυχώς δεν υπάρχουν. Δεν είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό γιατί όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο διεφθαρμένοι πολιτικοί και ελεεινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που έχουν οδηγήσει την μητέρα Ελλάδα στην πτώχευση και εκεί οδηγούν και την κόρη οι δικοί μας.

 

Αν κάποιοι θεωρούν ότι είμαι άδικος και χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις για τους πολιτικούς, τους υπενθυμίζω ότι: το 1974 έδωσαν την μισή Κύπρο στους τούρκους, το 1999 μάζεψαν τις οικονομίες του κυπριακού μέσω του Χρηματιστηρίου, το 2005 σκότωσαν 121 ανθρώπους στο αεροπορικό δυστύχημα της ΗΛΙΟΣ που ιδρύθηκε με τα κλεμμένα χρήματα του ΧΑΚ, και το 2011 σκότωσαν 13και τραυμάτισαν 61 ανθρώπους, κατέστρεψαν τον ηλεκτρολογικό σταθμό βασιλικού και κατ’ επέκταση την κυπριακή οικονομία.

 

Όλα τα πιο πάνω εγκλήματα έχουν συγκαλυφτεί από τον νυν Γενικό Εισαγγελέα και την ανύπαρκτη και χειραγωγημένη από τους πολιτικούς κυπριακή δικαιοσύνη. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είμαι άδικος;

 

Οσφραίνομαι ότι το επόμενο (και τελευταίο υπό την ιδιότητα μας σαν κράτος) μεγάλο έγκλημα που θα επισυμβεί και στην πορεία θα συγκαλυφθεί,θα είναι η περίπτωση του φυσικού αερίου. Αν η συμφωνία του φυσικού αερίου δεν έρθει στο φως και αντί διεφθαρμένων και ανίκανων πολιτικών δεν την χειριστούν με διαφάνεια ειδήμονες εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες, τότε το μόνο που εγώ βλέπω να συμβαίνει είναι, αφενός μεν η οικονομική ενίσχυση του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου και αφετέρου η οριστική πτώχευση και της κόρης Κύπρου.

 

Όμηρος Αλεξάνδρου

Εγκεκριμένος Λογιστής-Ελεγκτής

Ἡ ἐπαναδημοσίευσις τῶν ἐπιστολῶν τοῦ Ὁμήρου δηλώνει ἀπὸ τὴν πλευρά μου μίαν προσπάθεια ἐνημερώσεως γύρω ἀπὸ τὰ ζητήματα ποὺ ταλανίζουν τὴν Κύπρο μας. Ἴδια κι ἐκεῖ, ὅπως κι ἐδῶ τὰ προβλήματα. Ἐν τελῶς ἴδια… Ἀναμένουμε σαφῶς κάτι ποὺ θὰ ἀλλάξῃ διὰ παντὸς τὰ δεδομένα.  Ἔως τότε ἀπασχολοῦμε τὶς ζωές μας μὲ κουδουνισμένους.

Φιλονόη. 

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Νέος Πρόεδρος, ἴδια χάλια!

  1. Νὰ ἐπαναλάβω Φιλονόη. Ἡ Κὐπρος εἶναι ΣΟΒΑΡΟΝ κράτος, οὐδεμίαν σχέσιν ἔχον μὲ τὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστάν, τὸ ὁποῖον γνωρίζει πολὺ καλὰ νὰ διεκδικεῖ τὰ συμφέροντά του καὶ καὶ καλὸν θὰ ἦτο νὰ παύσουμε νὰ ἀσχολούμεθα μὲ αὐτὴν διότι μόνον κακόν τῆς προκαλοῦμε. Καὶ ἄν θέλετε τὴν γνώμην μου καλοί μου φίλοι, πολὺ καλὰ ἀπήντησεν ὁ κ. Ὁμήρου καὶ εὖγε του.

Leave a Reply