Οἱ συγγενεῖς τοῦ Καντάφι ζητοῦν δικαίωσι.

Καὶ πολὺ καλά θὰ κάνουν. 

Ἀλλὰ δὲν γνωρίζω πῶς θὰ τὴν βροῦν. 

Διότι, εἶναι σὲ ὅλους γνωστὸ πὼς ἡ δικαιοσύνη αὐτοῦ τοῦ συστήματος δικαιώνει μόνον σφαγεῖς καὶ δολοφόνους. 

Παραπληροφορεῖ καὶ ἀλλοιώνει τὴν ἱστορία.

Τιμωρεῖ ὑπερασπιστὲς καὶ πατριῶτες.

Τώρα βέβαια, ἐδῶ ποὺ φθάσαμε, ἐμπρὸς στὴν τόση πίεσι ποὺ τοὺς ἀσκεῖται, ἴσως, λέω ἴσως, φοβηθοῦν κι ἀποδόσουν τὰ δίκαια. Ἀλλὰ δὲν γνωρίζω ποιός ἀπὸ ὅλους τοὺς φόβους τους θὰ ἐπικρατήσῃ περισσότερο.

Φιλονόη. 

Λιβύη: Στα δικαστήρια κατά του ΝΑΤΟ η οικογένεια Καντάφι

ΝΑ διατηρηθεί η στήριξη της συμμαχίας ζητούν οι εξεγερμένοι

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σχεδιάζει να προσφύγει η οικογένεια του Μουάμαρ Καντάφι, κατά του ΝΑΤΟ με την κατηγορία των «εγκλημάτων πολέμου», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γάλλου δικηγόρου της οικογένειας.

Ο 69χρονος Μουαμάρ Καντάφι, διέφευγε μετά την πτώση της Τρίπολης στα τέλη Αυγούστου, ενώ συνελήφθη ζωντανός στις 20 Οκτωβρίου κοντά στην πόλη της Σύρτης για να σκοτωθεί με σφαίρες με σφαίρες λίγο αργότερα, σε συνθήκες που μέχρι σήμερα παραμένουν αδιευκρίνιστες

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μαρσέλ Σεκαλντί, με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε ότι η αιτία του θανάτου του Μ. Καντάφι ήταν: “το γεγονός ότι τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Μουάμαρ Καντάφι, τον οποίο στη συνέχεια αποτέλειωσαν.  Η εκούσια ανθρωποκτονία ορίζεται ως έγκλημα πολέμου από το άρθρο 8 του Καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ”, υπογράμμισε ο Μ. Σεκαλντί.

“Ο φόνος του Καντάφι δείχνει πως τα κράτη μέλη δεν είχαν στόχο να προστατεύσουν τον πληθυσμό, αλλά να ανατρέψουν το καθεστώς”, συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας Καντάφι, δηλώνοντας πως η προσφυγή θα πρέπει να στρέφεται: “εναντίον των εκτελεστικών οργάνων του ΝΑΤΟ που αποφάσισαν τους όρους της επέμβασης στη Λιβύη”, και οι ευθύνες θα πρέπει να φτάσουν ως τους αρχηγούς κρατών των χωρών του συνασπισμού, διευκρίνισε. “Είτε το ΔΠΔ επεμβαίνει ως ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαιοδοτική αρχή είτε δεν το κάνει και τότε η ισχύς επικρατεί του δικαίου”.

Στο μεταξύ ο ηγέτης των εξεγερμένων Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ δήλωσε σε συνάντηση του με αξιωματικούς του ΝΑΤΟ στο Κατάρ ότι η συμμαχία θα πρέπει να παραμείνει στο πλευρό των εξεγερμένων προκειμένου οι πιστοί στον Καντάφι να μην εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Τζαλίλ τόνισε ότι προτεραιότητα έχει τώρα να μην διασπαρθούν οι Κανταφικοί σε γύρω χώρες, κάτι που για να πετύχουν οι εξεγερμένοι χρειάζονται την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, ειδικά σε τεχνικά και οικονομικά θέματα.     (ἐλευθεροτυπία)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply