Νὰ καὶ οἱ «γρίπες»!

Θά μᾶς τίς φέρουν; Δέν θά μᾶς τίς φέρουν;

 Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πιθανό κρούσμα του ιού Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών, σε έναν άνδρα που ζει στα νότια της χώρας κοντά στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ο ασθενής, ένας άνδρας 39 ετών που ζει στην πόλη Σενζέν, παρουσίασε συμπτώματα στις 21 Δεκεμβρίου και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου εξαιτίας βαριάς πνευμονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προληπτικής Υγείας του Χονγκ Κονγκ. Έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικοί έλεγχοι από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων της επαρχίας Γκουαντόνγκ ήταν θετικοί για τον ιό Η5Ν1.

Πριν από περίπου 10 ημέρες το Χονγκ Κονγκ απέσυρε 17.000 κοτόπουλα από την αγορά και ανέστειλε όλες τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από την Κίνα για 21 ημέρες, όταν ένα νεκρό κοτόπουλο βρέθηκε θετικό στον ιό Η5Ν1.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν ανοσία σε αυτόν. Το τρέχον στέλεχος του ιού Η5Ν1 είναι ιδιαίτερα παθογόνο και σκοτώνει τα περισσότερα πτηνά που προσβάλει, ενώ η θνησιμότητα στους ανθρώπους φτάνει το 60%. Από το 2003 έχει προσβάλει 573 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους οι 336 έχασαν τη ζωή τους. (newsit)

Ἐγὼ λέω πὼς θὰ μᾶς τὶς φέρουν. Ἀκριβέστερα, τὶς ἔχουμε ἤδη ἐδῶ!

Στὰ κατάλοιπα τῶν ἀεροπλάνων, στὰ τρόφιμα, στὸ νερό… Παντοῦ!

Ἰοί, βακτηρίδια, βιολογικὰ ὅπλα… Ὅλα ἤδη εἶναι ἐδῶ. 

Εἶναι θέμα στιγμῆς νὰ ἐκληλωθοῦν. Μόνον…

Εἴμαστε ἕτοιμοι; 

Κι ἐὰν δὲν εἴμαστε, θὰ γίνουμε.

Ἔτσι κι ἀλλοιῶς κι αὐτὸ πρέπει νὰ ἀντιμετωπιστῇ.

Φιλονόη. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Νὰ καὶ οἱ «γρίπες»!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Γρίπη θά μᾶς ἀποτελειώση; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply