Οἱ στοές.

Οἱ στοές.

νας κόσμος μαγικς κι γνωστος κάτω π τ πόδια μας.  

Ο στοές, ο σπηλιές, γνωστη λλάδα!

πάρχουν, νθρωποι πολλο, ποχουν ξερευνήσει μεγάλο μέρος τους κα ο θρύλοι, πο συνοδεύουν ατς τς πληροφορίες,  εναι πάρα πολ περισσότεροι.

Προσωπικς δν χω πάρει τν δρόμο τς καθόδου κα τς ρεύνης πρς τ ….κάτω κόμη. 

Δν ξέρω γιργότερα, λλκόμη θέλω ν πατ στν Γ

Πάντως, ετε π μαρτυρίες φίλων, ετε πναγνώσματα, ετε π πληροφορίες σκόρπιες, χω καταλήξει στ συμπέρασμα πς χι μόνον πάρχουν, λλ πς ταν κι ἐὰν κάποτε μάθουμε τν χρήσι τους, τότε θκπλαγομε γι τν πλότητα τολόγου πάρξεώς τους.

Βλέπετε, σ ατν τν πλανήτη, τπλ, τληθινά, εναι ατ ποφείλουμε ν γνωρίζουμε.

Φιλονόη.

Τα υπόγεια περάσματα και στοές της Αθήνας!!!

 

Tα τελευταία χρόνια δημοσιεύονται άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και βιβλία που μιλούν για την ύπαρξη δικτύου υπόγειων στοών στην Aθήνα. Eιδικά όσον αφορά στις στοές, έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία ιδιαίτερα γοητευτική που φαίνεται να έχει εξάψει το ενδιαφέρον του κόσμου.

H φιλολογία αυτή αναμειγνύει όμως …επιστημονική φαντασία, παραφιλοσοφία και μπόλικα ψέματα. Aναπτύσσει τη θεωρία σύμφωνα με την οποία η πρωτεύουσα διαθέτει τεράστιο δίκτυο στοών, σηράγγων, περασμάτων και διαδρόμων που ενώνονται μεταξύ τους και διατρέχουν χιλιομετρικές αποστάσεις στο υπέδαφος του λεκανοπεδίου…

Δεν δίνεται κάποια εξήγηση για την ύπαρξη τέτοιου δικτύου αλλά αντίθετα υπογραμμίζεται το μυστηριώδες της υπόθεσης, πράγμα που δημιουργεί εντυπώσεις. Eίναι γεγονός ότι συχνά αγνοούμε τι μπορεί να επιφυλάσσει το υπέδαφος και γενικότερα οι υπόγειοι χώροι μιας ιστορικής πόλης σαν την Aθήνα, όμως καλό είναι να δημιουργήσουμε κάποια κριτήρια τα οποία θα μας βοηθήσουν να αναλύσουμε την κατάσταση προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τι διαβάζουμε και τι πραγματικά υπάρχει.

H έκρηξη του ενδιαφέροντος για την “Yπόγεια Aθήνα” (και κατ’ επέκταση άλλων περιοχών) συνέβη με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των υπόγειων στοών του Mετρό. Kαθώς έρχονταν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα, αναπτυσσόταν ένα πρωτοφανές ενδιαφέρον για ένα κομμάτι της ιστορίας μας, που ήταν παντελώς άγνωστο. 

 

(ντί-νέα τάξις πραγμάτων)

(Visited 8 times, 1 visits today)
Leave a Reply