Τά ἑλληνικά πότε θά τά κόψουν στά σχολεῖα;

Τέλος τὰ ἀγγλικά!

Τὸ ἀγγλικὸν κόμμα τῆς χἌννας τῆς Σουλτάνας φαίνεται νὰ ὑποχωρῇ! 

Σειρὰ ἔχει τώρα τὸ γαλλογερμανικόν διὰ τοῦ μεγάλου ἀποδομητοῦ τῆς γλώσσης, Γεωργίου Μπαμπινιώτου! 

Εἴδατε τί καλά πού θά φτιάχνουν ὅλοι τους;

Πρό κειμένου νά μήν ἀποδειχθῇ ἡ δική τους ἀμάθεια ἐπὶ τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης, τὴν  κάνουν στὴν ἄκρη καὶ βάζουν στὴν θέσιν τους ὅ,τι τοὺς κατεβῇ στὴν κεφαλή!

Καὶ μή χειρότερα;

Μπᾶαα… Τὰ χειρότερα, μὲ ἐτούτους ποὺ μπλέξαμε, ἀκόμη δὲν ἔχουν ἐμφανισθεῖ… Τὰ ἀναμένουμε!

Γερμανικά και γαλλικά στο δημοτικό η πρώτη απόφαση του Γεώργιου Μπαμπινιώτη!

Γερμανικά και γαλλικά θα διδάσκονται κατ’ επιλογήν από το νέο σχολικό έτος οι μαθητές στο δημοτικό σχολείο, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο πλαίσιο της υπογραφής χάρτας συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Γκαίτε.  

Στόχος της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε από την υφυπουργό και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ινστιτούτου, Μπρούνο Γκρος, είναι η ελληνογερμανική συνεργασία σε μια σειρά από τομείς της εκπαίδευσης.  

Την ιδιαίτερη χαρά του για την υπογραφή της χάρτας εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως γλωσσολόγου για να επισημάνει ότι «δεν έχουμε ακόμη τη γλωσσική πολυμορφία που απαιτεί μια σύνθετη παιδεία». Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η χάρτα διευρύνει και εμβαθύνει το πεδίο γλωσσομάθειας και έκανε λόγο για μια σημαντική προσπάθεια την οποία αγκαλιάζει το υπουργείο Παιδείας. Έκανε, παράλληλα, γνωστό ότι, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, είχε συζητηθεί η ίδρυση ενός αριθμού σχολείων ξένων σχολών.  

Την ικανοποίησή της για τη συνεργασία εξέφρασε η Εύη Χριστοφιλοπούλου και αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η ίδια στη γλωσσομάθεια, όχι μόνο ως υφυπουργός Παιδείας, αλλά και ως εκπαιδευτικός και μητέρα.

Η χάρτα, που αφορά 340.000 μαθητές και 2.500 καθηγητές, προβλέπει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επιμόρφωση των καθηγητών γερμανικής γλώσσας στα ελληνικά δημόσια σχολεία με την από κοινού διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και συνεργασία για τη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας στα ελληνικά δημόσια σχολεία.

Προβλέπονται ακόμη σχολικές επαφές με επισκέψεις σχολείων στο Ινστιτούτο Γκαίτε αλλά και επισκέψεις του Γκαίτε σε σχολεία (πρότυπα μαθήματα, εργαστήρια μαθητών, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες). Εκπαιδευτικό υλικό του Γκαίτε θα αναρτηθεί στο Ψηφιακό Σχολείο, ενώ θα παρέχονται υποτροφίες σε καθηγητές Γερμανικών, της δημόσιας εκπαίδευσης. (πηγή)

Στὸ μεταξύ, δὲν κυττᾶνε νὰ φτιάξουν κάτι μέσα στὰ σχολεῖα. Νὰ κόψουν τὶς φωτοτυπίες γιὰ παράδειγμα, νὰ πάψουν τὶς ἀνοησίες μὲ τὶς ξένες γλῶσσες καὶ νὰ μάθουν στὰ παιδιὰ σωστὰ Ἑλληνικά. Λεφτὰ δὲν ὑπάρχουν γιὰ αὐτά. 

Οὔτε νὰ ξανανοίξουν σχολεῖα ποὺ κλείσανε λόγῳ …ὑπερωριῶν τοῦ προσωπικοῦ τῆς χἌννας τῆς Σουλτάνας! Νὰ βάλουν νέα βαρίδια ὅμως στὰ παιδάκια, καὶ φυσικὰ νὰ μᾶς βάλουν ἐμᾶς νὰ τὰ πληρώσουμε, δὲν ἔχουν πρόβλημα!

Τὸ μόνον πλέον ποὺ περιμένω εἶναι τὸ τέλος τους!

Καὶ τὸ περιμένω μὲ λαχτάρα!

Leave a Reply