Προσβλέπουμε στὸ ἀπρόβλεπτον.

Ανατρέχοντας στην σημερινή δύναμη των κομμάτων αλλά και των παραμέτρων που την διαμορφώνουν προκαλεί έντονα ερωτηματικά η απόφαση της δοτής κυβέρνησης να προκηρύξει εκλογές! Ίσως το “δοτή κυβέρνηση” να είναι το κλειδί…!

Από τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται μία κατάρρευση του δικομματισμού και μία μετατόπιση ψήφων προς τα μικρά κόμματα. Άρα Ν.Δ. και Π.Α.Σο.Κ. ως κόμματα εξουσίας καταγράφουν σημαντικές απώλειες.Οι απώλειες σίγουρα θα ενταθούν με το κούρεμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Στον αντίποδα η επιλογή Βενιζέλου (Τούρκογλου) ίσως συσπειρώσει την κομματική βάση του ΠΑΣοΚ. Σε αυτό βοηθούν και οι δηλώσεις περί αυτοδύναμου του Σαμαρά και περί  αποκλεισμού μιας μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣοΚ. Παράλληλα και οι δηλώσεις Καρατζαφέρη εναντίον των μεταναστών, συσπειρώνουν τους έχοντες πλέον Ελληνική Ιθαγένεια γύρω από το ΠΑΣοΚ. Η Νέα Δημοκρατία προσδοκά ότι η συσπείρωση του ΠΑΣοΚ θα οδηγήσει στην συσπείρωση και των δικών της οπαδών. Αθροιστικά η δύναμη του δικομματισμού εκτιμάται ότι με τις παραπάνω πρακτικές και με την προεκλογική επικοινωνιακή επίθεση θα περάσει το 50% και άρα θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εφαρμογή του προγράμματος υπέρ των δανειστών. Και βεβαίως ποντάρουν και στην στήριξη μικρών κομμάτων,(ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) στην περίπτωση που δεν τους βγαίνουν τα κουκιά σε κάποια ψηφοφορία.

Κοντολογίς εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να ξανακοροϊδέψουν τους Έλληνες χρησιμοποιώντας ως καρότο την ανάπτυξη και ως μαστίγιο την καταστροφολογία.    
Εάν δεν αξιολογούσαν ως εφικτά τα παραπάνω δεν θα προκήρυσσαν εκλογές.
Εκ των παραπάνω προκύπτει ότι όλοι  οι αφυπνισμένοι πολίτες μπορούν να ελπίζουν μόνον στο απρόβλεπτο!
Και αυτό το απρόβλεπτο είναι και ο μύχιος φόβος των δανειστών-εξουσιαστών, των εν Ελλάδι συνεργατών τους αλλά και του υφιστάμενου παλαιοκομματικού σαθρού πολιτικού συστήματος.
Απρόβλεπτο θα είναι αν οι Έλληνες ενταγμένοι σε κινήματα, μέτωπα, νέα πατριωτικά κόμματα, προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους σε όλα τα παλαιοκομματικά μαντριά και τους εξηγήσουν-αποδείξουν  ότι σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, για τον πολιτισμό και  γένος των Ελλήνων, για τις ατομικές ελευθερίες και την Δημοκρατία και όχι για κόμμα!
Δεν παλεύουμε ενάντια στις δυνάμεις του λεγόμενου παλαιοκομματισμού ή του σαθρού πολιτικού συστήματος. Παλεύουμε ενάντια στο τέρας μιας Παγκόσμιας Δικτατορίας, το οποίο ήδη ελέγχει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας μας και τώρα επιτίθεται εναντίον της ίδιας της χώρας των ιδανικών και των πολιτών της.
Απρόβλεπτο θα είναι αν οι ταγοί των κινημάτων, μετώπων, μικρών πατριωτικών κομμάτων βάλουν το “εμείς” πάνω από το εγώ και στηρίξουν το νέο κόμμα ή τον νέο συνασπισμό με την μεγαλύτερη δυναμική εξουσίας, με έναν και μόνο στόχο. Την ανάδειξη μιας πατριωτικής κυβέρνησης, η οποία μέσα από λελογισμένες καθολικής αποδοχής ενέργειες θα ανακτήσει την αξιοπρέπεια της χώρας και των πολιτών, θα φέρει τους πολίτες στην εξουσία  και θα αποδώσει δικαιοσύνη. 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply