Ἱερισσός, ἡ νέα Κερατέα.

Τὸ παιχνίδι κάποιοι τὸ ξέρουν πάρα πολὺ καλά!
Στὴν ἀρχὴ ἐντοπίζεται ὁ στόχος. Ὁ στόχος μπορεῖ νὰ εἶναι εἶτε κάποια χωματερή, εἶτε κάποιο ὀρυχεῖον εἶτε τὸ νερό μας… Δὲν ἔχει σημασία.
Σημασία ἔχει πὼς κάθε στόχος ἔχει σὰν στόχο ἐμᾶς!
Κάθε στόχος δικός τους, ἔχει μοναδικό του δρόμο τὴν ἀπαξίωσιν τοῦ ἀνθρώπου, τὴν ἐλαχιστοποίησιν τῶν πιθανοτήτων ὑγιοῦς διαβιώσεως καὶ φυσικὰ τὴν καταρράκωσιν τῆς αὐτοεκτιμήσεως καὶ τῆς προσωπικότητος!
Τὸ ἐπόμενον βῆμα εἶναι ὁ πλειστηριασμός.
Μὴν φαντασθεῖτε ὅμως κάτι νόμιμον, ἢ ἔστ’ ᾦ νομότυπον! Τς… Δὲν συμβαίνουν αὐτὰ σὲ τέτοιου εἴδους συμφωνίες.
Ἐδῶ ἔρχονται τὰ πορτοφόλια, ἀνοίγουν, παρουσιάζεται τὸ περιεχόμενόν τους, κι ἀναλόγως τοῦ περιεχομένου, κλείνουν οἱ πλειστηριασμοί.

Σαφῶς καὶ κανένα τμῆμα τοῦ περιεχομένου δὲν ἀφορᾶ σὲ ἐμᾶς ἢ στὸ σύνολον γενικότερα!
Τὸ περιεχόμενον τῶν πορτοφολιῶν προορίζεται γιὰ νὰ γίνῃ διώροφα τοῦ Ἄκη, ὀκταώραφα τοῦ Μαντέλη, κατεπατημένοι αἰγιαλοί τοῦ Σημίτου, ἐξοχικὰ στὴν Σέριφο (τῶν 3.000.000) τοῦ τσάρου, συλλογὴ ἀκινήτων σὲ διάφορα νησιὰ τῆς χἈννούλας τοῦ George, μετοχὲς σὲ ξενοδοχεῖα τῶν Δωδεκανήσων… Διάφορα.
Ἀπὸ κοντὰ καὶ οἱ παρατρεχάμενοι.
Τί δουλειά ἔχουν οἱ παρατρεχάμενοι; Τὴν συνήθη! Πρέπει νὰ ἐξαγοραστῇ ἡ σιωπή τους!
Βλέπουμε λοιπὸν «δευτερᾶντζες» πολιτικούς, μὲ λογαριασμοὺς ποὺ ἀγγίζουν τὰ πολλὰ ἐκατομμύρια, ἄλλους μὲ 30 ἢ 50 ἢ 80 ἀκίνητα, ἄλλους, «ταγμένοι» ὑπὲρ τῆς ἐργατιᾶς αὐτοί, μὲ λογαριασμοὺς ποὺ ἀγγίζουν ἀμύθητα ποσά..
Ἡ δουλειὰ νὰ κλείσῃ καὶ νὰ φᾶνε ὅλοι τους!

Τό δημόσιον συμφέρον; Γιατί; Περισσεύει κάτι γιά τό δημόσιον συμφέρον; Μήπως περισσεύῃ κάτι ἀπό συνείδησιν; Ἀπό λογική; Διότι ἐὰν περίσσευε θὰ βλέπαμε καὶ μίαν κάποιαν μέριμνα γιὰ τὸ περιβᾶλλον, γιὰ τοὺς ἀνθρώπους, γιὰ τὸ αὔριο…
Ἀλλὰ αὐτοὶ μόνον πρόσκαιρα ἐργάζονται. Ὅ,τι ἁρπάξῃ ὁ κ@λος τους κι ὅλα καλά!
Μετὰ ἀναλαμβάνουν τὴν δουλειὰ οἱ μπρᾶβοι τοῦ συστήματος.
Στήνονται ἐκεῖ μερικὲς διμοιρίες τῶν ΜΑΤ, παρέα μὲ τὰ καπνογόνα τους, τὰ ποτιστικά τους, τὰ πλαστικά τους σφαιρίδια. Ξέρετε… Αὐτὰ τὰ ὄντα ποὺ παρήχθησαν ἀπὸ κλωνοποίησιν. Ὅλη ἡ τεχνολογία στὴν ὑπηρεσία τῆς λαμογιᾶς καὶ τῆς καταστροφῆς.
Ὅταν λοιπὸν μαζευτοῦν ὅλα τὰ ἐπὶ μέρους στοιχεῖα, στηθῇ τὸ σκηνικόν, πέσουν καὶ οἱ ὑπογραφές, δίχως φυσικὰ νὰ ἔχουν ἐρωτηθεῖ οἱ ἐνδιαφερόμενοι, ξεκινᾶ ἡ ἐπίθεσις!
Κι ἐδῶ εἶναι τὸ ἐνδιαφέρον!
Ἔως πρὸ τινός τὰ κατάφερναν!
Ἀρχῆς γενομένης ὅμως ἀπὸ τὴν Χαλκιδική, μίαν δεκαετία κοντὰ, τὸ σκηνικὸν ἄρχισε νὰ ἀλλάζῃ.
Κάποιοι τρελλοί μπῆκαν ἐμπρός καὶ στύλωσαν τὰ πόδια πεισματωμένοι.
Δὲν ἦταν προσωπικό. Ἦταν ἀνάγκη!
Καὶ ἕνα πρωϊνό, ἔτσι, μετὰ ἀπὸ σκληροὺς ἀγῶνες, οἱ ἄνθρωποι νίκησαν καὶ οἱ ἐργολᾶβοι ἀπεχώρησαν.
Ἀλλὰ δὲν τελείωσε.
Ἦταν ἀποφασισμένοι νὰ ἐπιστρέψουν καὶ νὰ παραλάβουν αὐτὰ γιὰ τὰ ὁποῖα ἔχουν πληρώσει ἀκριβά.
Καὶ ξαναστήθηκε τὸ γνωστὸ σκηνικόν.
Καὶ ξαναστήθηκαν ἀπέναντι κάποιοι τρελλοί, πεισματωμένοι, ἀποφασισμένοι.
Τί λέτε;
Μετά ἀπό τήν νίκη τῆς Κερατέας καί τήν νίκη τῆς Ὀλυμπιάδος θά ὑποχωρήσουν ἢ θά φθάσουν τό μαχαίρι στό κόκκαλο;
Ἐγὼ εἶμαι μαζύ τους πάντως!
Καὶ εἶμαι βεβαία γιὰ τὴν νίκη τους!
Φιλονόη.

H Γκουέρνικα στις Σκουριές
Το 1937, στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, οι γερμανική αεροπορία του Χίτλερ και η ιταλική του Μουσολίνι, σε συνεργασία με τους φασίστες του Φράνκο, βομβάρδισαν την μικρή πόλη Γκουέρνικα και τον άμαχο πληθυσμό της των 5.000 περίπου κατοίκων. Η αγριότητα των βομβαρδισμών ήταν τέτοια που ενέπνευσε στον Πάμπλο Πικάσο το ομώνυμο έργο του, «Γκουέρνικα».
Λέγεται ότι ο βομβαρδισμός της Γκουέρνικα ήταν η γενική πρόβα του Χίτλερ και των συμμάχων του για το τι αιματοκύλισμα και τι αγριότητα περίμενε την Ευρώπη στον 2ο παγκόσμιο που ξεκίνησε δύο χρόνια μετά.
Αυτή η πρόβα τζενεράλε, τηρουμένων των αναλογιών, γίνεται σήμερα στην Β. Χαλκιδική, στις Σκουριές, αυτή την φορά για την κατοχή και την αρπαγή του πλούτου της Ελλάδας. Οι Σκουριές δείχνουν το τι πρόκειται να επακολουθήσει με τον υπόλοιπο πλούτο της χώρας μας.
Σήμερα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πόλεμος έχει ξεκινήσει, η περιοχή βρίσκεται υπό την κατοχή των ΜΑΤ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ξένων κατακτητών, της Eldorado και των ντόπιων συνεταίρων τους, του Μπόμπολα και του Πάχτα.
Πουλημένες κυβερνήσεις και υπουργοί, που έφεραν με την ανικανότητα και την λαμογιά τους την χώρα στην καταστροφή και τον λαό στην ανέχεια και την απελπισία, λαδωμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εγκάθετοι τοπικοί άρχοντες με τους τραμπούκους τους, που δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού και αγάπης για τον τόπο τους, είναι έτοιμοι να τον παραδώσουν βορά στα αρπαχτικά του παγκόσμιου κεφαλαίου, μόνο και μόνο για να πάρουν την μίζα και το «μεροκάματό» τους, αντίστοιχα.
Καλούμε, τους Έλληνες που έχουν ακόμα στοιχειώδη αξιοπρέπεια και πατριωτισμό, να αντιδράσουν, να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. Αύριο θα είναι αργά. Οι Σκουριές είναι η πρόβα τζενεράλε της καταστροφής και του ξεπουλήματος.(Ἱερισσός)

 

Leave a Reply