Νὰ τσακισθεῖτε νὰ ἐπιστρέψετε τὰ χρήματα τῶν νοσοκομείων στὴν θέσιν τους!

Καθς πίσης κα τ χρήματα τν Πανεπιστημιακν δρυμάτων.
Νομίζω πς τ παρατραβήξατε.
Κα δν εναι μόνον πς θ τ πληρώσετε π τν τσέπη σας, λα ατά. 
Εναι τ λιγότερον. 
Περισσότερο λων θ τ πληρώσετε μ πάρα πολ ξύλο, π τδια μας τ γερόντια. 
Διότι ατο χρειάζονται περισσότερο πλους μας τ νοσοκομεα κα τν περίθαλψιν. 
Δν σς ρκε πο καταληστεύσατε τς συντάξεις.
Δν σς ρκε πο μς φορτώσατε τ γενόσημα.
Δν σς ρκε πο καταστρέφετε οκογένειες κα κοινωνικς σοῤῤοπίες.
Τώρα πτε ν μς γενοκτονήσετε μεσα.

Ν τσακισθετε νπιστρέψετε τ χρήματα ΤΩΡΑ!
Ελικρινς, νοχή τελειώνει!
χι ατ πο διατυμπανίζουν ο διάφοροι κομματεργάτες. 
Οτε  ατνοχ πο διατυμπανίζουν κάτι φιλόδοξοι «πανασττες»  κα σωτρες. 
Οτε ατ πο λογική σας (λήθεια, διαθέτετε καί τέτοιαν;) σς παγορεύει ς φραγή… 
λλη νοχή. Ατν πο  διατηρεται π τος νόμους τς Φύσεως.
Ατ ποταν τν ξεπεράσς, ταν πιτρέψς στν σταγόνα ν ξεχειλίσπ τ ποτήρι, δημιουργ βραχυκύκλωμα. 
Κι ατ τ βραχυκύκλωμα δν εναι κάτι πλό. Ατ εδικς τ βραχυκύκλωμα θνάψγριες φωτιές. Τέτοιες πο οτε στος χειροτέρους σας φιλτες δν χετε φαντασιωθε!
Ν τσακισθετε. Τώρα. Τ παρατραβήξατε!
Τος γονες μας κα τος γερόντους μας δν τος παρατομε στν δρόμο. Καδίως στν δρόμο ποσες σκάψατε μ νάρκες!
Ν τ θυμστε.

Φιλονόη.  

Υ.Γ. Ελικρινς, χω καταλάβει πάρα πολ καλ τ ποκριβς δηγετε τθνικ Σύστημα γείας, καθς κα τ νοσοκομεα μας, μ τς ποδομές τους κα τς κτιριακές τους γκαταστάσεις. Δς δίδω τν λόγο μου, κα ν μ τ ξεχάσετε ατό, πς ταν θ τελειώσουν λα, δν θχετε τρύπα ν κρυφτετε! ΠΟΥΘΕΝΑ!!!! Σς τν δίδω μετπολύτου βεβαιότητος κα συναισθήσεως τς βαρύτητος το λόγου μου! Καλλίτερα γισς λοιπόν εναι νρχίσετε ν προσέχετε!

Πάτρα – Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”-Με μεθόδους “Αλ Καπόνε” πήραν τα αποθεματικά του και τα ‘καναν ομόλογα που κούρεψαν

Με αποφασίζομεν και διατάσσομεν η τράπεζα της Ελλάδος πήρε 5 εκ. ευρω και τα “εξαφάνισε” – Εγδυσαν και το Νοσοκομείο του Αιγίου

Με ταχυδακτυλουργικά μεθόδους η Tράπεζα της Ελλάδος μετά τα αποθεματικά του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του ΤΕΙ της Αχαϊκής πρωτεύουσας, αυθαίρετα και “γκαγκστερικά” μέσα σε μια νύκτα λίγα εικοσιτετράωρα πριν κλειδώσει το “κούρεμα” μετέτρεψε τα αποθεματικά του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” σε ομόλογα.

 Ανάλογα έπραξαν με εντολή του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών και την κάλυψη της κυβέρνησης και στην περίπτωση των αποθεματικών του Νοσοκομείου του Αιγίου.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο patratimes.gr ο γραμματέας της ΕΙΝΑ Τ. Γιακουμής ο οποίος περιγράφοντας την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε έκανε λόγο για συμπεριφορά που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Αποτέλεσμα της αρπαγής των αποθεματικών των δύο νοσοκομείων είναι μέσα σε μια νύχτα το αποθεματικό του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” από 5 εκ. ευρώ να μειωθεί στα 1.4!!!

Την ίδια ώρα το νοσοκομείο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σε προμήθειες ενώ η εντολή προς τους διευθυντές είναι να κόψουν ακόμα περισσότερο τις εφημερίες καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 10 εκατ. ευρώ του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν στο 1 εκατ. ευρώ. Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από 969.000 ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν στις 212.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, περισσότερα από 1.700.000 ευρώ έκαναν φτερά από τους λογαριασμούς που διατηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) τα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Π.χ., το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας είχε στην ΤτΕ 2.100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν συγκεντρωθεί από τις εισπράξεις από τα νοσήλια, το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, τις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και από τα χρήματα που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Τώρα του απέμειναν περίπου 650.000 ευρώ διαθέσιμα. Με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να καλύψει όλα τα λειτουργικά του έξοδα, τη μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών, φάρμακα, υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό, τρόφιμα, επισκευές και συντηρήσεις, τις εργολαβίες καθαριότητας, φύλαξης κ.λπ.

Απ’ το «κούρεμα» δε γλίτωσε ούτε και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), του οποίου τα αποθεματικά μειώθηκαν από 106 σε 32 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έγινε γνωστό από μεριάς των γιατρών ότι «κουρεύτηκαν» τα αποθεματικά του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, στο οποίο απέμειναν μόλις 900 εκατ. ευρώ.

Αιφνιδιασμένοι εμφανίζονται και διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων που άρχισαν να πληροφορούνται για το «κούρεμα» των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Χθες πολλοί διοικητές έσπευσαν να ζητήσουν απ’ την τράπεζα πληροφορίες για το ύψος των αποθεματικών τους, για να λάβουν αρχικά την απάντηση να υποβάλουν γραπτώς το αίτημά τους. Στη συνέχεια και μετά την επιμονή των διοικητών πως έχουν άμεσες υποχρεώσεις να εκπληρώσουν, όπως έκδοση επιταγών προς τους προμηθευτές, έλεγαν ότι τα χρήματα, όσων είχαν καταθέσεις, «κουρεύτηκαν» μέχρι και 70%.

Μετά τη «νόμιμη κλοπή» των αποθεματικών τους, δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες.

ΕΙΝΑ: Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων οφείλουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη 

Η ΕΙΝΑ σε ανακοίνωσή της για το θέμα αναφέρει:

“1. Η Ε.Ι.Ν.Α. καταγγέλλει την οργανωμένη ληστεία των αποθεματικών των νοσοκομείων πανελλαδικά και συγκεκριμένα του “Αγ. Ανδρέα” και του Αιγίου από την Τράπεζα της Ελλάδας. Με μαφιόζικο τρόπο, χωρίς να ενημερώσουν -μόλις στις 23/3 άρχισε να γίνεται γνωστό- τις διοικήσεις των νοσοκομείων μετέτρεψαν σε ομόλογα το 70% των ρευστών των νοσοκομείων παραμονές του κουρέματος του PSI και τσέπωσαν, μόνο από τα δύο νοσοκομεία, πάνω από 4 εκατ. ευρώ! Αποτέλεσμα, η αδυναμία των νοσοκομείων να προβούν σε νέες παραγγελίες υλικών, απαραίτητα έργα υποδομής (νέο κτίριο του “Αγ. Ανδρέα), σε αποπληρωμή χρεών τους σε προμηθευτές και εργαζόμενους/γιατρούς (εφημερίες άνω του πλαφόν).

Η καραμπινάτη αυτή παρανομία οφείλει να λάβει την απάντησή της ΑΜΕΣΑ από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων με μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου (διοικητή της ΤτΕ, υπ. οικονομικών, ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό).

Αν αυτό δε γίνει καθίστανται αυτοδικαίως -μαζί με την 6η ΥΠΕ- υπόλογες στην κλοπή και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως από το υγειονομικό κίνημα.

Οι μεγαλόσχημοι της ΤτΕ και της κυβέρνησης, οφείλουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και να επιστρέψουν τα κλεμμένα που χρησιμοποίησαν για το “σωτήριο” κούρεμα και το PSI.

2. Το σήριαλ των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών από το Δεκέμβρη του 2011 έχει συνέχεια: το υπ. Υγείας έστειλε για το 2012 τόσο μειωμένα κονδύλια για εφημερίες που υπολείπονται κατά 20% τουλάχιστον για την αποπληρωμή στο ακέραιο των δεδουλευμένων τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Επιπρόσθετα, οι διοικητές των νοσοκομείων καλούν τους διευθυντές των κλινικών να περικόψουν τα προγράμματα εφημερίας των νοσοκομείων σε ανάλογους με τη μείωση εφημερεύοντες ιατρούς “για να βγει το μαγαζί”.

Επειδή εμείς δεν είμαστε υπάλληλοι στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις, δηλώνουμε ότι θα απαντήσουμε συλλογικά στις αυθαιρεσίες τους καταθέτοντας ασφαλή προγράμματα για το μήνα Απρίλιο, μέχρι εκεί που φθάνουν τα ποσά που διαθέτουν.

Η παρανομία και η εγκληματική συμπεριφορά όσων διοικητών επιχειρήσουν να αυθαιρετήσουν στα προγράμματα εφημερίας ενάντια στις εισηγήσεις των επιστημονικών συμβουλίων, θα αντιμετωπιστούν δεόντως.

3. Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, η Ε.Ι.Ν.Α. συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (11πμ ως 3μμ) και των ομοσπονδιών εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέει κάτω από την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.

Συνδιοργανώνουμε με το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία του κλάδου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Παπαφλέσσα και Σολωμού) και ΠΟΡΕΙΑ στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Κεντρικό μας σύνθημα “Διαλύουν το ΕΣΥ, καταρρακώνουν την κοινωνία: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ” (πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply