Τὸ τέλος τῆς ὑπερθερμάνσεως τοῦ πλανήτου!

Τὸ τέλος τῆς ὑπερθερμάνσεως τοῦ πλανήτου!

Τί εχες Γιάννη μου;
Τί κριβς μς λένε διαρκς τά παπαγαλάκια τν ΜΜΕ, καθς καί ο δοτοί (παρ’ λίγον) πιστήμονες;
περθέρμανσις, περθέρμανσις, περθέρμανσις…
Τρόμος, φόβος, γωνία γι λη τν νθρωπότητα…
Κι μως, ταν ο πρτες φωνές, δειλ δειλά, στν ρχή, λλ ντονότερα στν συνέχεια, ρχισαν ν μφισβητον, κάποιοι πάσχισαν μετ μανίας ν τς φιμώσουν.

Σήμερα μως, πο τ χρόνια πέρασαν, πο ο θερμοκρασίες πέφτουν, πο τ χος πικρατε παντο, σιωπή…
Πάει κα περθέρμανσις, πάει κα τ λιώσιμο τν πάγων, πάει κα κάθε λλου εδους κολπάκι γι πράσινη νάπτυξιν κα πράσινα λογα…

Ξέρετε πο θά καταλήγαμε, άν ξακολοθούσαμε νά τούς πιστεύουμε;
Ν βλέπουμε τν παγετώνα ξω π τν πόρτα μας κα ν τν θεωρομε τρύπα το ζοντος. 

Φιλονόη.

 

Το τέλος της υπερθέρμανσης του πλανήτη

 

Κατά τα προσεχή χρόνια η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει μια συνεχή καθοδική πορεία. Οι εκτιμήσεις αυτές έγιναν από μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Φυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Itar Tass.

Επιπλέον, μια διαδικασία παγκόσμιας ψύξης έχει ήδη αρχίσει, όπως σημειώνεται στην έρευνα.

Μετά την κορύφωση του 2005, η μέση θερμοκρασία της Γης έχει μειωθεί κατά 0,3 βαθμούς και επέστρεψε  στο επίπεδο της περιόδου 1996-97 και μέχρι το 2015, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η θερμοκρασία θα μειωθεί περαιτέρω κατά μία μονάδα και μισά δέκατα του βαθμού , αντίστοιχα με τις μεταβολές που έγιναν κατά τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 80.

Το 2020 αναμένεται να έρθουν πάλι οι αναμνήσεις στους κατοίκους των βόρειων γεωγραφικών πλατών οι βαρείς χειμώνες του 1978 και του 1979 και από το 2040 και μετά ο πλανήτης θα γίνεται ολοένα και ψυχρότερος.

Όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης, η αιτία της κλιματικής αλλαγής δεν συνδέεται με την δραστηριότητα του ανθρώπινου πολιτισμού και τις επιδράσεις που έχει αυτός  στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα της Γης συνεχώς μολύνεται από κοσμικά σωματίδια σκόνης επηρεάζει σημαντικά την εισροή της ηλιακής θερμότητας.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το ποσό της διαστημικής σκόνης που εισέρχεται  στην γήινη ατμόσφαιρα κυμαίνεται από 400 έως 1000 τόνους ανά ημέρα.

Γιργος χέδωρος

(Visited 18 times, 1 visits today)
Leave a Reply