Τὸ τέλος τῆς ὑπερθερμάνσεως τοῦ πλανήτου!

Τί εἶχες Γιάννη μου;
Τί ἀκριβῶς μᾶς λένε διαρκῶς τά παπαγαλάκια τῶν ΜΜΕ, καθῶς καί οἱ δοτοί (παρ’ ὁλίγον) ἐπιστήμονες;
Ὑπερθέρμανσις, ὐπερθέρμανσις, ὐπερθέρμανσις…
Τρόμος, φόβος, ἀγωνία γιὰ ὅλη τὴν ἀνθρωπότητα…
Κι ὅμως, ὅταν οἱ πρῶτες φωνές, δειλὰ δειλά, στὴν ἀρχή, ἀλλὰ ἐντονότερα στὴν συνέχεια, ἄρχισαν νὰ ἀμφισβητοῦν, κάποιοι πάσχισαν μετὰ μανίας νὰ τὶς φιμώσουν.

Σήμερα ὅμως, ποὺ τὰ χρόνια πέρασαν, ποὺ οἰ θερμοκρασίες πέφτουν, ποὺ τὸ χᾶος ἐπικρατεῖ παντοῦ, σιωπή…
Πάει καὶ ἡ ὑπερθέρμανσις, πάει καὶ τὸ λιώσιμο τῶν πάγων, πάει καὶ κάθε ἄλλου εἴδους κολπάκι γιὰ πράσινη ἀνάπτυξιν καὶ πράσινα ἄλογα…

Ξέρετε ποῦ θά καταλήγαμε, ἐάν ἐξακολοθούσαμε νά τούς πιστεύουμε;
Νὰ βλέπουμε τὸν παγετώνα ἔξω ἀπὸ τὴν πόρτα μας καὶ νὰ τὸν θεωροῦμε τρύπα τοῦ ὄζοντος. 

Φιλονόη.

Το τέλος της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Κατά τα προσεχή χρόνια η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει μια συνεχή καθοδική πορεία. Οι εκτιμήσεις αυτές έγιναν από μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Φυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Itar Tass.

Επιπλέον, μια διαδικασία παγκόσμιας ψύξης έχει ήδη αρχίσει, όπως σημειώνεται στην έρευνα.

Μετά την κορύφωση του 2005, η μέση θερμοκρασία της Γης έχει μειωθεί κατά 0,3 βαθμούς και επέστρεψε  στο επίπεδο της περιόδου 1996-97 και μέχρι το 2015, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η θερμοκρασία θα μειωθεί περαιτέρω κατά μία μονάδα και μισά δέκατα του βαθμού , αντίστοιχα με τις μεταβολές που έγιναν κατά τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 80.

Το 2020 αναμένεται να έρθουν πάλι οι αναμνήσεις στους κατοίκους των βόρειων γεωγραφικών πλατών οι βαρείς χειμώνες του 1978 και του 1979 και από το 2040 και μετά ο πλανήτης θα γίνεται ολοένα και ψυχρότερος.

Όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης, η αιτία της κλιματικής αλλαγής δεν συνδέεται με την δραστηριότητα του ανθρώπινου πολιτισμού και τις επιδράσεις που έχει αυτός  στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα της Γης συνεχώς μολύνεται από κοσμικά σωματίδια σκόνης επηρεάζει σημαντικά την εισροή της ηλιακής θερμότητας.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το ποσό της διαστημικής σκόνης που εισέρχεται  στην γήινη ατμόσφαιρα κυμαίνεται από 400 έως 1000 τόνους ανά ημέρα.

Γιργος χέδωρος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply