Τελικά,ποιοί εἶναι οἱ μεγαλύτεροι ἀλῆτες;

Πάνε πάνω από δύο χρόνια πια, που η ζωή που ξέραμε έχει αλλάξει άρδην και  όσα πάλεψαν οι προηγούμενες γενιές για να πετύχουν, διαλύονται σαν κάστρα στην άμμο.
Εργασιακά δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είναι για την μεγαλύτερη πλειοψηφία των Ελλήνων,περασμένα μεγαλεία!

Για όλα αυτά φυσικά κατηγορούσαμε την Τρόϊκα και το ΔΝΤ και όλους όσους έθεταν τους όρους για την χορήγηση των δανείων προς την χώρα μας.
Κι όμως, υπάρχουν  μεγαλύτεροι αλήτες από αυτούς και δεν είναι άλλοι, από το εγχώριο κεφάλαιο που λέει και το ΚΚΕ και τους εργοδότες των επιχειρήσεων ειδικά των μεγάλων, που είδαν την κατάσταση αυτή ως άλλοθι, για να καταστήσουν τους νυν εργαζόμενους, σε μελλοντικούς δούλους που θα εργάζονται κυριολεκτικώς για ένα κομμάτι ψωμί! 
Ενα παράδειγμα ακόμα, είναι και η εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και το γιατί ας το δούμε από την μαρτυρία ενός υπαλλήλου της..
Τελικά, αναρωτιέμαι,για όλο αυτό που ζούμε, ποιοί φταίνε περισσότερο.. αυτοί που ζήτησαν κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ή αυτοί που περίμεναν σαν τις ύαινες να εφαρμοστούν τα καινούργια δεδομένα;

……………………………………….

«Ψηλά το κεφάλι όσοι μπορούν να παλέψουν και για τους άλλους» (Εκβιασμός στον Κωτσόβολο)

Γεια σου πιτσιρίκο,

Να σου αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη δουλειά μου. Δουλεύω στον Κωτσόβολο και είχα μια ακόμα άσχημη εμπειρία. Μας μάζεψαν σήμερα στις 21:00 στο μαγαζί που δουλεύω σε έκτακτο meeting (το οποίο ως συνήθως δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας) μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε όλοι. Γύρισαν παιδιά από άδεια ή ρεπό. Μας είπαν τα εξής:
Έχετε 2 επιλογές:
Η μια είναι να υπογράψετε μια μείωση της τάξης του 12% στα μικτά σας έσοδα, άσχετα πόσα παίρνετε.
Η 2η να υπογράψετε ότι δεν δέχεστε και να απολυθείτε.

Ρωτήσαμε πότε πρέπει να υπογράψουμε και μας είπαν ΤΩΡΑ. Μετά από ενστάσεις μας έδωσαν διορία μέχρι αύριο στις 15:00 (ούτε καν στις 17:00 που έρχονται κάποια παιδιά). Ζητήσαμε και τα 2 χαρτιά να τα πάμε σε δικηγόρο και μας είπαν ότι το νομικό τμήμα τους έχει δώσει εντολή να μη τα δώσουν πουθενά (απαράδεκτο και καθ’ όλα παράνομο). Οι περισσότεροι, αποφάσισαν να υπογράψουν (με βαριά καρδιά). Αντιπροτείναμε να γίνει μια κλιμακωτή μείωση ανάλογα με τα έσοδα και μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, take it or leave it.

Κάποιοι δεν υπέγραψαν κανένα χαρτί και περιμένουν να δούνε τι θα κάνουν μέχρι αύριο, μιλώντας με τις οικογένειες τους. Εγώ πρέπει να πω στη γυναίκα μου και στο παιδί μου (αλλά και στην τράπεζα που ήδη με κυνηγάει) ότι από τον επόμενο μήνα θα παίρνω 650-700 ευρώ ενώ δουλεύω 8ωρος…

Να είσαι καλά και ελπίζω σε δημοσίευση

Υ.Γ. Ψηλά το κεφάλι όσοι μπορούν να παλέψουν και για τους άλλους. Να πούμε στα παιδιά μας ότι δεν φταίμε εμείς που δουλεύουν για φραγκοδίφραγκα…

πηγη: 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Τελικά,ποιοί εἶναι οἱ μεγαλύτεροι ἀλῆτες;

Leave a Reply