Ἀρχαῖα Ἑλληνικὰ στὰ δημοτικὰ τῆς Βρεταννίας!!

MΑΘΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ειλικρινά, δεν μπορώ να τους καταλάβω τους Αγγλους!

Τι τους έπιασε και βάζουν τα παιδιά τους,από τα τρυφερά 7 τους χρόνια,να μαθαίνουν μια….να δεις πως το είχε πει αυτή  η μεγάλη Ελληνίς Θάλεια Δραγώνα;…Α ναι…!!

ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! 

Μα δεν βλέπουν από εμάς που είμαστε οι φυσικοί απόγονοι της γλώσσας, πόσα χρόνια έχουμε πέσει πάνω της να την καταστρέψουμε;

Δεν βλέπουν τα παιδιά μας,που μιμούνται τους γονείς τους και  γράφουν μαζικά σε αυτό το παγκοσμίου κλάσεως εφεύρημα που το λένε GREEKLISH και πλέον το 48% σύμφωνα με μελέτες δεν μπορεί να διαβάσει στα (κανονικά) Ελληνικά;

Τι πάνε και κάνουν οι άνθρωποι;;

(H φωτογραφία,είναι από την προσωπική μου συλλογή.Εκείνη την μέρα στο Βρετανικό μουσείο,είδαν πολλά τα μάτια μου!Ενα από αυτά,είναι αυτό που περιγράφει η εικόνα)

Μαρία Τριανταφύλλου

Αρχαία Ελληνικά στα δημοτικά της Βρετανίας

 Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις προτεινόμενες για διδασκαλία γλώσσες για τους Βρετανούς μαθητές ήδη από την ηλικία των 7 ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.

Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και η ευρέως ομιλούμενη, κινέζικη διάλεκτος, mandarin.

Τραγούδια και ποιήματα θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά εργαλεία που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τη γλώσσα, δια μέσου της αποστήθισης.

Η εισαγωγή της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στο δημοτικό φαίνεται να τυχαίνει ευρείας συναίνεσης. Ο σκιώδης υπουργός Παιδείας Στίβεν Τουίγκ δήλωσε στο BBC, ότι η κυβέρνηση έχει «απόλυτο δίκιο» να κάνει υποχρεωτική τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από την ηλικία των επτά ετών. Πρότεινε μάλιστα να ξεκινάει σε ακόμη μικρότερες ηλικίες.

«Τα παιδιά θα αγαπήσουν τις γλώσσες εάν τους δοθεί η ευκαιρία να τις μάθουν από μικρή ηλικία. Η κυβέρνηση προτείνει τα επτά χρόνια. Θα ενθάρρυνα τα σχολεία να αρχίσουν τη διδασκαλία από ακόμη μικρότερες ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, στην Βρετανία, οι ξένες γλώσσες είναι προαιρετικό μάθημα στο γυμνάσιο. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, το ενδιαφέρον των μαθητών μειωνόταν χρόνο με τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 μόλις το 43% των 14χρονων μαθητών ζήτησε να διδαχθεί κάποια ξένη γλώσσα όταν το ποσοστό αυτό ήταν 75% το 2002.

πηγη: 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply