Ἕνα δίκαιον τὸ ἔχει ὁ Ἄκης…

Ἕνα δίκαιον τὸ ἔχει ὁ Ἄκης..Καλεῖ, μέσῳ τῶν δικηγόρων γου, Σημίτη, Μπενοβούβαλο καὶ GAΠατο, ὥς μάρτυρες γιὰ τὰ ὅσα τοῦ καταλογίζουν. 
Κι ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε ἔχει ἕνα δίκαιον βουνὸ ὁ Ἄκης. 
Οὐδέποτε τὰ ἔφαγε μόνος τους!
Οὔδέποτε ἦταν αὐτὸς ποὺ ἔφαγε τὸ λιγότερα. 
Στὸ πανηγύρι τῶν ἀμέτρητων προμηθειῶν, ὁ Ἄκης, κατὰ πῶς φαίνεται, ἦταν ὁ τελευταῖος ποὺ μπῆκε. 
Ἀλλὰ ἀπορῶ…

Μόνον αὐτούς τούς τρεῖς κρατᾶ;
Τούς λοιπούς; Παπακωνσταντίνου; Λοβέρδο; Παπουτσῆ; Πάγκαλο; Ἤ μήπως αὐτούς τούς κρατᾶ γιά ἀργότερα, ὥς ….ἄσσους στό μανίκι του; 
Πάντως, ἐκείνη ἡ διάρρηξις στὸ γραφεῖο του,  τότε, πρὸ περίπου δύο ἐτῶν, νὰ μοῦ τὸ θυμηθεῖτε. 
Γιὰ καλὸ κανενὸς δὲν ἦταν. 
Τί ἀκριβῶς ἔκρυβε; 
Κάτι μοῦ λέει πὼς θὰ μάθουμε συντόμως….

Τσοχατζόπουλος: Να έρθουν ως μάρτυρες Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος

Οι δικηγόροι του κατέθεσαν αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή
Επείγουσα αίτηση στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μάλλη κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου ζητώντας την άμεση εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999 καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση της προμηθείας τεσσάρων υποβρυχίων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο ήταν μεταξύ άλλων ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου αλλά και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ε. Βενιζέλος 
 Διαβάστε την ανακοίνωση της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου:
1.Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
2. Η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της εν εξελίξει ευρισκομένης τακτικής ανακρίσεως εντελώς απαραίτητη.
Και τούτο γιατί έτσι η διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ουσιαστικοποιείται πλήρως, αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν ((σ)τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για προμήθεια των 4 υποβρυχίων «214» για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Διευκρινίζεται ότι το ΚΥ.Σ.Ε.Α. με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων.
Είχε προηγηθεί η κατά νόμο αναγκαία υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από το Πολεμικό Ναυτικό (αρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια) και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προτάσεως του Σ.ΑΜ., με τον Υ.ΕΘ.Α. κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α.
Η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. (26.7.1999) οδήγησε στην υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως της 15.2.2000 από την Γ.Δ.Ε. και τα Ε.Ν.Α.Ε. (διευθύνοντα σύμβουλο).
3. Η συμμετοχή του τότε Υ.ΕΘ.Α. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στην ως άνω υπερδιετή υπηρεσιακή διαδικασία έγκειται στα εξής δύο σημεία:
Α) Εισήγηση ως μέλος του Σ.ΑΜ. προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α. κατόπιν προηγουμένων εισηγήσεων εκ μέρους του Π.Ν. και της Γ.Δ.Ε.
Β) Υλοποίηση της σύμβασης στο διάστημα της θητείας του ως Υ.ΕΘ.Α., μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο 2001, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΚΥ.Σ.Ε.Α.
4. Επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης.
5. Εξάλλου, το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και άλλων αξιωματούχων του ΥΠ.ΕΘ.Α. έχει υποβληθεί εκ μέρους μας τρεις φορές (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου), χωρίς όμως για διαφορετικούς λόγους να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση.
6. Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη.
7. Τέλος εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πίστη μας στη Δικαιοσύνη της χώρας μας(πηγή)
(Visited 18 times, 1 visits today)
Leave a Reply