Μᾶθε Παιδί μου Γράμματα…;;

Μᾶθε Παιδί μου Γράμματα…;;1

Γράφει ο Ομηρος Ελευθεριαδης,

 

Πσαχνοντας να βρο το θέμα, που θα γραπσο για το επόμενο κείμενο μου, διάβασα, ένα σχόλιο στο face book  σχετικά  με τιν καταργισι τον φονιεντον Η και Ω και τον σιμφονον Ψ και Ξ.

Θα μπορούσα, το παραπάνω  κείμενο, να το γράψω  και ως εξής.

Ψάχνοντας, να βρω το θέμα, που θα γράψω  για το  επόμενο  κείμενο μου, διάβασα, ένα σχόλιο  στο face book  σχετικά  με την κατάργηση των φωνηέντων  Η και Ω και των συμφώνων  Ψ και Ξ.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική γλώσσα, αφού το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα… 18, καταργώντας το «η» και το «ω» και αντικαθιστώντας τα με το «ου».

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο ‘«Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε’ και ΣΤ’  δημοτικού.

 

Η γραμματική  και η ορθογραφία, ήταν  από τα αγαπημένα  μου μαθήματα, την εποχή  που πήγαινα  Δημοτικό.
Ξεκίνησα  την σχολική μου δραστηριότητα, την εποχή  της χούντας  και εκείνη  την εποχή  οι Δάσκαλοι, έδιναν  πολύ  μεγάλη σημασία  στην σωστή διαπαιδαγώγηση  των μαθητών, όχι μόνο  στην μάθηση, αλλά  και στην χειραγώγηση  του χαρακτήρα. Μπορεί  στα χέρια  μας, να μετρήθηκαν  χιλιάδες   χαρακιές, αλλά  μια μεγάλη  μερίδα  μαθητών, εμπέδωσε,  αυτά που κάποια χρόνια αργότερα, άλλες  ομάδες  μαθητών  αγνοούν.

Βλέποντας  κάποιος οπτικά την  διαφορά  των δυο κειμένων  παραπάνω, όσο  αγράμματος  και να είναι, θα καταλάβει  ότι κάτι  δεν πάει  καλά.

Ακόμα  και στην επιδιόρθωση  της  ορθογραφίας, από το word, πάλι  με τα γράμματα ψ, ξ, η και ω θα τις βγάλει  τις λέξεις.
Ειλικρινά, δεν μπορώ  να καταλάβω, πόσο  στόκος  μπορεί  να είναι κάποιος  καθηγητής, ώστε να προτείνει  την κατάργηση  αυτών των γραμμάτων.
Επίσης, πόσο  ηλίθιος, μπορεί να είναι ένας  πολιτικός, ώστε να συνυπογράψει  την αηδία  αυτή. Λένε, πως η κατάργηση  αυτή, θα ξεκινήσει  φέτος, από τα βιβλία  της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Και τα παιδιά μας, που θα πηγαίνουν σχολείο, σε λίγα  χρόνια, θα είναι αγάλματα, όπως αυτά που βλέπουμε στα μουσεία. Γιατί,  αγαπητοί  μου φίλοι, η παροιμία  λέει, άνθρωπος αγράμματος, ξύλο  απελέκητο. Επί  χιλιάδες  χρόνια, η Ελληνική  γλώσσα, στήριξε  πολιτισμούς  και Έθνη, βάσει  μιας μελέτης εκατοντάδων  και όχι μόνο  χρόνων.

Διότι έχει  κτιστεί  επάνω  σε μαθηματικούς  και όχι μόνο  συσχετισμούς. Το κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει και μια οντότητα  η μια σειρά  γεγονότων  της  Ιστορίας του πλανήτη  μας. Δυστυχώς, δεν είμαι  τόσο  μορφωμένος, ώστε να σας αναλύσω  με περισσότερη  ακρίβεια  την σημασία  των Ελληνικών  γραμμάτων.

Θα μπορούσα  όμως να σας δώσω  μερικά παραδείγματα.


Μᾶθε Παιδί μου Γράμματα…;;2
Πως θα σας φαινόταν  να διαβάζατε  ΠΣΑΡΑΣ, αντί για Ψαράς. Πσομι, αντί  για ψωμί. ΠΣΟΡΙΑΣΙ, αντί  για ψωρίαση. Οπτικά  και μόνο, δεν δένει η λέξη  (λεκσι). Και όπως λένε  και στην Ρόδο, αυτός ο Ψωλος, (πσολος), που ανακάλυψε  αυτή την εξυπνάδα, της αφαίρεσης  των γραμμάτων, πρέπει  να θανατωθεί.

Οι εισηγητές  και οι υπογράφοντες  την απόφαση  αυτή, της αφαίρεσης  των Ελληνικών  αυτών  γραμμάτων από τα σχολεία  και την μάθηση  των παιδιών  μας, της Ελληνικής  γλώσσας, πρέπει  αν όχι να κρεμαστούν  δημοσίως, να θανατωθούν  με κώνειο  όπως ο Σωκράτης. Και αυτό πρέπει  να γίνει, γιατί  αυτή είναι η μεγαλύτερη  ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που έχει  γίνει  ποτέ  στην χώρα  μας.

Πέρασαν  κατακτητές, δικτατορίες, μαλακες Πρωθυπουργοί, αλλά  ποτέ κανείς  δεν τόλμησε  να πειράξει  το στολίδι  του Ελληνικού  Πολιτισμού, την γλώσσα  μας. Κι αν κι αυτό το γεγονός, από την πλειοψηφία  του Ελληνικού  λαού, περάσει  απαρατήρητο  και ανάξιο  της  προσοχής μας, τότε  είμαστε  άξιοι  της μοίρας  μας.

Τα υποδουλωμένα  ΜΜΕ έχουν  ακόμα  στις τάξεις τους, ανθρώπους  με πατριωτισμό, με φιλότιμο  και με συνείδηση  στο επάγγελμα  το οποίο  κάνουν. Θα περιμένω  την άμεση  αντίδραση  τους. Περιμένω, να αρθεί  αυτή η αηδία, εδώ και σήμερα  που λένε. Και περιμένω  ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, να σταματήσουν τις εικονικές  κόντρες, που στήνονται  μεταξύ  κομμάτων  και ιδεολογιών και να σκύψουν  στο πρόβλημα  και να το αντιμετωπίσουν  άμεσα, με δραστικές  λύσεις.

Οι Επαναστάσεις  και οι αντιδράσεις  των λαών, ξεκινούν  από προβλήματα  όπως αυτά.

Μην αμελείτε  τις  ρίζες  σας, γιατί  όταν αυτές θα ξεραθούν, θα ξεραθείτε  κι εσείς  μαζί  με αυτές..Η αγανάκτηση  σας, δεν πρέπει  να εκτονωθεί  με καφέ  στο Σύνταγμα, αλλά  με κινήσεις  ουσίας  και αποτελεσματικότητας. Ευχαριστώ  όσους  το διάβασαν, ελπίζω  όσοι  συμφωνείτε  μαζί  μου, αντί  για like να μεταδώσετε  το μήνυμα, εκεί  που πρέπει.

 

(Visited 44 times, 1 visits today)