Σκουριές, ἡ Κερατέα τῆς Χαλκιδικῆς.

Σκουριές, ἡ Κερατέα τῆς Χαλκιδικῆς.Ποιός ἦταν τότε στήν ἐξουσία; Τό μΠΑτΣΟΚ;
Ποιός ἔδιδε τίς ἐντολές γιά τήν χρήσιν χημικῶν τότε; Τό μΠΑτΣΟΚ; Διά χειρός Παπουτσῆ καί Χουντοχοΐδου;
Ἔ λοιπὸν τίποτα δὲν ἄλλαξε.
Πάλι τὸ μΠΑτΣΟΚ κυβερνᾶ, πάλι τὰ ἴδια σκ@τόμουτρα στὴν ἐξουσία ἀποφασίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ νὰ ἀποκοψουν κατοίκους ἀπὸ τὸ φυσικό τους περιβᾶλλον.
Πάλι ἐργολᾶβοι, μὲ τὴν προστασία τῆς ἀστυνομίας, περιφρουροῦν τὴν περιουσία τῶν ἐργολάβων κι ὄχι αὐτῶν ποὺ ὀφείλουν νὰ προστατεύσουν. Δῆλα δὴ τῶν φορολογουμένων πολιτῶν.
Μήπως κατά βάσιν συζητᾶμε γιά μία ἀκόμη ἀλητεία τῆς παλαιᾶς καί νέας τάξεως;

Πρὸς τιμὴν τοῦ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἐκεῖ βουλευτές του καὶ ψηφοφόροι του. Δὲν γνωρίζω ἄλλα κόμματα νὰ παρίστανται καὶ νὰ στηρίζουν. (Ἄν καὶ γενικῶς μὲ τὸν τΣΥΡΙΖΑ ἔχω ἕνα θέμα, ὀφείλω νὰ τοὺς ἀναγνωρίσω τὴν συμμετοχὴ καὶ τὴν στήριξιν!)
Δὲν εἶδα τὸν Καμμένο. Δὲν εἶδα τὴν Χρυσὴ Αὐγή. Δὲν εἶδα οὔτε κἄν τοὺς οἰκολόγους πράσινα ἄλογα. Καὶ μᾶλλον δὲν θὰ δῶ κανέναν. 
Ἀλήθεια, αὐτό εἶναι τό δίκαιον τοῦ λαοῦ πού ὑπερασπίζεστε μᾶγκες μου; 

 

Μὴν χ….αιρετίσω ὅλα σας τὰ σόγια… Νούμερα. 

Διαβᾶστε τὸ ἱστορικό. Πρέπει ὅλοι μας νὰ γνωρίζουμε πὼς ἐκεῖ ἐξακολουθεῖ ὁ πόλεμος. Καὶ εἶναι συνέχεια αὐτοῦ ποὺ ξεκίνησε στὴν Κερατέα. Νὰ τὸ θυμόμαστε. Καὶ θὰ κερδίσουν οἱ κάτοικοι, ὅπως κέρδισαν καὶ στὴν Κερατέα. 

Φιλονόη. 

Δελτίο Τύπου του “Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου” και βίντεο από την πορεία στο Χοντρό Δέντρο

 

06/08/12, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, εφαρμόζοντας το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης (31/7/2012) πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς την τοποθεσία Σκουριές, προκειμένου να υπερασπιστούν το βουνό Κάκαβος, το δάσος, το νερό και τις ζωές τους από τα συμφέροντα των χρυσοθήρων και τα «επενδυτικά» σχέδια της Ελληνικός Χρυσός που ανήκει  στην καναδική Eldorado Gold. Στο θέση Χονδρό Δέντρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν, χωρίς έγγραφη εντολή εισαγγελέα, στους πολίτες, στις επιτροπές και στους παραβρισκόμενους βουλευτές  να συνεχίσουν την πορεία τους στο βουνό.

Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, κροτίδων κρότου-λάμψης, ακόμη και πλαστικών σφαιρών, επιτέθηκαν σε πολίτες που ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Η συνεχής ρίψη δακρυγόνων προκάλεσε πολλές εστίες φωτιάς στο δάσος, οι οποίες κατασβήστηκαν από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια των διαδηλωτών.

Από τη χρήση πλαστικών σφαιρών τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές ενώ άτομο από το μπλοκ της αστυνομίας δημιούργησε απροκάλυπτα εστία φωτιάς μπροστά στα μάτια των διαδηλωτών. Οι συγκρούσεις έληξαν το απόγευμα όταν οι διαδηλωτές μπροστά στην πρωτοφανή, ισχυρή και αμείλικτη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας αποχώρησαν από το βουνό. Το βράδυ της Κυριακής πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Εντελώς απρόκλητα δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Με πρόσχημα υποτιθέμενες καταστροφές στο κτήριο του Δημαρχείου -πληροφορία την οποία ο αστυνομικός προϊστάμενος δε θεώρησε απαραίτητο να επιβεβαιώσει πριν διατάξει επίθεση- και την απαίτηση του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Πάχτα, κάτοικοι και τουρίστες όλων των ηλικιών δέχτηκαν ανηλεή ρίψη χημικών. Στις συγκρούσεις που επακολούθησαν τραυματίστηκαν αρκετοί συμπολίτες μας ευτυχώς ελαφρά. Ήταν σχεδόν μεσάνυχτα όταν αποχώρησαν τα ΜΑΤ και επανήλθε η ηρεμία στην κωμόπολή μας. Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Ιερισσού καθαρίζοντας τις αυλές τους αντιμετώπισαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα που καταδεικνύουν την υπέρμετρη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Η αναίτια και απρόκλητη βαρβαρότητα ενάντια σε ανυποψίαστους δημότες μας και τουρίστες κάθε ηλικίας μόνο πράξη κατατρομοκράτησης μπορεί να χαρακτηριστεί. Να σημειωθεί ότι το γεγονός έλαβε χώρα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αυτό αποτελεί μέρος του «επενδυτικού σχεδίου» που χρόνια τώρα δρομολογεί συστηματικά τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής, με στόχο την χωρίς αντίσταση αποδοχή από την τοπική κοινωνία της μοναδικής και «σωτήριας» δραστηριότητας των μεταλλείων. Δηλώνουμε ότι η προστασία του φυσικού και κοινωνικού μας περιβάλλοντος καθώς και του μέλλοντος των παιδιών μας σ΄ αυτό τον τόπο, είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας και καμιά κρατική ή παρακρατική βία, καταστολή και τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσει.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου (πηγή)

φωτογραφία

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply