Ταγματάρχης Γεώργιος Δουρᾶτσος,διοικητὴς τοῦ ὀχυροῦ Ρούπελ. Ὅταν οἱ ἥρωες πολεμοῦσαν σὰν Ἕλληνες!

Ταγματάρχης Γεώργιος Δουρᾶτσος,διοικητὴς τοῦ ὀχυροῦ Ρούπελ. Ὅταν οἱ ἥρωες πολεμοῦσαν σὰν Ἕλληνες!Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος,διοικητής του οχυρού Ρούπελ..Αν αυτός δεν ήταν Ελληνας,τότε ποιός ;;


…….
Μετά από 4 ημέρες ανηλεών μαχών με ολόκληρο τάγμα Γερμανών στρατιωτών,βαρέως οπλισμένων και ανελέητων βομβαρδισμών με βόμβες 500 κιλών και μετά από μικρές Ελληνικές απώλειες και τεράστιες Γερμανικές,ανάγκασε τους Γερμανούς, να ζητήσουν συνθηκολόγηση για την παράδοση του οχυρού!

Τότε, ο ταγματάρχης ,τους λέει το ιστορικότα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται» ή αλλιώς μιάς και η ιστορία επαναλαμβάνεται, τους ειπε ..«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ »...Ελα να το πάρεις!!!

Ως άλλοι  ”300” δεν δέχτηκαν να υποχωρήσουν και ζήτησαν να συνεχίσουν μέχρι ενός…
Αναγκάστηκαν οι Γερμανοί,να δώσουν τον λόγο της στρατιωτικής τους τιμής ότι,δεν πρόκειται για απάτη κι έτσι την άλλη μέρα,συνθηκολόγησαν οι δυο πλεύρες!

Κατά την παράδοση του οχυρού,έξω ήταν παραταγμένο γερμανικό τμήμα και απέδωσαν τιμές!!

Ο εντεταλμένος για την παραλαβή του οχυρού Γερμανός αξιωματικός, συγχάρηκε τον διοικητή του, Ταγματάρχη Γεώργιο Δουράτσο, διαβεβαιώνοντας τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό των ανωτέρων του. Τόνισε μάλιστα ότι για τους Γερμανούς αποτελούσε τιμή και υπερηφάνεια ότι είχαν ως αντίπαλο έναν τόσον ηρωικό στρατό.

Οταν οι ήρωες πολεμούσαν σαν Ελληνες,γραφόταν άλλη μια χρυσή σελίδα στις τόσες αυτού του ένδοξου τόπου!

Τι να μας πουν λοιπόν όλοι αυτοί;;Τι να πουν για την Ελλάδα;
Πόσα λεφτά τους χρωστάει;;

Τα πόσα ανεκτίμητης αξίας, χρωστούν όλοι αυτοί στην Ελλάδα,τα έχουν αναλογιστεί ποτέ;

Οταν η Ελλάδα έδινε 219 ολόκληρες μέρες αγώνα κατά των φασιστών του Χίτλερ,αλλάζοντας την έκβαση του πολέμου,ο Δανός βασιλιάς,παρέδιδε μέσω του  υπάσπιστή του, το στέμμα και μαζί με αυτό και τον λαό του,ως ένδειξη υποταγής στον Χίτλερ!

Ποιός χρωστάει σε ποιόν λοιπόν;;;;

Ημέρες αντίστασης ανά κράτος:

Ελλάς : 219
– Νορβηγία : 61
– Γαλλία : 43
– Πολωνία : 30
– Βέλγιο : 18
– Ολλανδία : 43
– Γιουγκοσλαβία : 3
– Δανία: 0
-Τσεχοσλοβακία 0
-Λουξεμβούργο 0

Σεμέλη

(Visited 210 times, 1 visits today)
One thought on “Ταγματάρχης Γεώργιος Δουρᾶτσος,διοικητὴς τοῦ ὀχυροῦ Ρούπελ. Ὅταν οἱ ἥρωες πολεμοῦσαν σὰν Ἕλληνες!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ταγματάρχης Γεώργιος Δουρᾶτσος,διοικητὴς τοῦ ὀχυροῦ Ρούπελ. Ὅταν οἱ ἥρωες πολεμοῦσαν σὰν Ἕλληνες! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply