Ζοῦμε στὴν χώρα ποὺ …δὲν ὑπάρχει!!!

Ζοῦμε στὴν χώρα ποὺ δὲν ὑπάρχει!Εἶναι ἀπαράδεκτα ἠλίθιοι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ πιστεύουν πὼς διαφεντεύουν τὶς τύχες τοῦ κόσμου!
Ἀπερίγραπτα καὶ ἀπόλυτα ἠλίθιοι!
Τὸ νέον ἀτόπημα προέρχεται ἀπὸ τὴν χορηγὸ τῶν Ὀλυμπιακῶν τοῦ Λονδίνου, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ καὶ τοὺς διοργανωτὲς τῶν Games, ἐντὸς κι ἐκτὸς ἀγωνιστικοῦ χώρου
Μᾶς …ἐξαφάνισαν!

Απίστευτη γκάφα κατά της Ελλάδας στο… Ολυμπιακό Λονδίνο!

Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν απο το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συνέρρεαν και ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει! Όπως είχε… πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο!

Ο λόγος για τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων Πέτρο Ψωμά και τη σύζυγό του, γραμματέα του Δημάρχου Πατρέων Ελένη Κίτσιου, οι οποίοι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι προέρχονται απο μια χώρα η οποία δεν…υπάρχει!

“Αυτό που αντικρίζεις στο Pin Trading Centre των Αγώνων ξεπερνά κάθε όριο προσβολής!”, σημειώνει ο Πέτρος Ψωμάς. “Στο πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συρρέουν κατά χιλιάδες –οι ντόπιοι μιλάνε για εκατομμύρια- οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού υπάρχει χάρτης της υφηλίου με την Ελλάδα… απούσα!

Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε οι Έλληνες που επισκεφτήκαμε το χώρο. Και ήταν τεράστια η πρόκληση όταν εργαζόμενοι στο εμπορικό αυτό κέντρο μας παρότρυναν με χαμόγελο «να ανταλλάξουμε την ολυμπιακή μας κονκάρδα με όποια άλλη επιθυμούμε και να καρφιτσώσουμε τη δική μας στη χώρα μας». Σε ποια χώρα μας; Η γενέτειρα των Αγώνων, αυτή που παρέλασε πρώτη στο στάδιο του Λονδίνου στην Τελετή Έναρξης, η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η φτωχή Ελλάδα της Ευρώπης… έχει βουλιάξει! Σε ένα βαθύ πέλαγος –αμφιβάλλω αν είναι καν το Αιγαίο- που, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη, χωρίζει την Ιταλία απ’ την Τουρκία!”


Και συνεχίζει ο Πέτρος Ψωμάς: “Η Ελλάδα σβήστηκε από τον χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου! Εντελώς! Μοιάζει αστείο, υπερβολή ή μία ακόμα γκάφα, αλλά δεν είναι παρά μια προσβλητική πραγματικότητα. Στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, σε επίσημο επισκέψιμο χώρο, εκεί όπου στοιχειώδης υποχρέωση των διοργανωτών ήταν να έχουν αναρτημένο έναν παγκόσμιο χάρτη που με ακρίβεια θα εμφάνιζε και τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες. Ακόμα κι αν ο χάρτης ήταν διακοσμητικός και όχι προς χρήση”.
 

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Η περιπέτεια του Πέτρου και της Ελένης είχε όμως και συνέχεια. Όταν διαπίστωσαν το πρόβλημα, ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο του Pin Trading Centre. H απάντηση ήταν ότι θα τους σταλεί επίσημα e-mail από τον χορηγό που είναι η Coca Cola, για την απουσία της Ελλάδας απο το χάρτη.

To e-mail ήρθε δύο ημέρες μετά και έλεγε ότι η Ελλάδα είναι εκεί αλλά λείπουν μόνο τα νησιά της, όπως λείπουν και τα Κανάρια νησιά και κάποια μικρά νησάκια της Αγγλίας! Βεβαίως όπως θα διαπιστώσετε και από το χάρτη, πουθενά δεν φαίνεται η Ελλάδα. Ιταλία, Αιγαίο και…κενό… Μετά…Τουρκία. Νέα γεωγραφία απο τους Άγγλους.

Η συνέχεια είχε ως εξής: Ο Πέτρος Ψωμάς ενημέρωσε με e-mail την πρεσβεία της Ελλάδας η οποία και αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή και την Coca Cola.

Στην απάντησή της στην πρεσβεία η εταιρεία ζητούσε συγνώμη για το …ατόπημα, εξηγούσε ότι δεν έγινε σκοπίμως και δεσμευόταν ότι θα τυπώσει δύο νέους χάρτες έναν για το Ολυμπιακό Πάρκο και έναν για το Pin Trading Centre. Αυτό θα συνέβαινε από…Δευτέρα. Μια μέρα δηλαδή μετά τη λήξη των αγώνων. Την Δευτέρα που πέρασαν από εκεί πάντως, ο χάρτης ήταν εκεί ίδιος και απαράλλακτος. Μνημείο αθλιότητας απέναντι στην Ελλάδα.

Η πρεσβεία πάντως συνεχίζει τις προσπάθειες και τις πιέσεις για την αποκατάσταση ης αδικίας. (πηγή)

Ἐν τάξει…
Θὰ παίξουν κάθε τους χαρτὶ πρὸ κειμένου νὰ μᾶς σπάσουν τὰ νεῦρα καὶ νὰ ἀποδιοργανώνεται ἡ σκέψις μας.
Ἀλλὰ πιστεύω πλέον πὼς ἔχουν ξεφύγει πέραν κάθε ὁρίου!
Σαφῶς κι ἀδυνατοῦν νὰ ἀντιληφθοῦν τὰ πασιφανή.
Μὰ τόση θρασύτης  φθάνει στὰ ὅρια τῆς  γελοιοποιήσεως!!!!

Ἔχουν πρόβλημα, τὸ γνωρίζουν, δὲν μποροῦν νὰ τὸ ἀντιμετωπίσουν καὶ χοροπηδοῦν ὥς κανίβαλοι. 
Δὲν πειράζει…
Αὐτοὶ τὸ ἔχουν…
Ὄχι ἐμεῖς…
Κι αὐτὸ θὰ φανῇ συντόμως.

Φιλονόη.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
One thought on “Ζοῦμε στὴν χώρα ποὺ …δὲν ὑπάρχει!!!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ζοῦμε στὴν χώρα ποὺ …δὲν ὑπάρχει!!! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply