Ἕνας Ἕλλην δάσκαλος μὲ καρδιά λιονταριοῦ!

Ἕνας Ἕλλην δάσκαλος μὲ καρδιά λιονταριοῦ!Κι ὅμως, ἄν καὶ τὰ πράγματα πηγαίνουν ἀπὸ τὸ κακὸ στὸ χειρότερο, ἀκόμη ὑπάρχουν δάσκαλοι!
Ὄχι σὰν αὐτοὺς ποὺ συναντᾶμε καθημερινῶς στὰ «σχολεῖα» τοῦ Ἑλλαδοξεφτιλιστᾶν.
Ὄχι βέβαια. Αὐτοὶ  εἶναι γιὰ τὰ πανηγύρια. Οὔτε γιὰ φτύσιμο δὲν τοὺς ἔχουμε!
Ἀφῆστε δὲ ποὺ δὲν φέρουν καμμίαν εὐθύνη!
Εἶναι ἀπὸ γεννήσεώς τους ἀνεύθυνοι!

Ὅμως κάπου πέραν τῶν συνόρων, στὰ Σκόπια, ἐκεῖ ποὺ ἠ δική μας «πολιτεία» πασχίζει νὰ μᾶς πείσῃ γιὰ τὴν …σκοπιανότητα τῆς δικῆς μας Μακεδονίας, ζεῖ καὶ διδάσκει ἔνας πραγματικὸς διδάσκαλος!
Μόνον σεβασμὸς καὶ θαυμασμὸς τοῦ ἀξίζουν!
Καθῶς κι ἕνα πολὺ μεγάλο εὐχαριστῶ γιὰ τοὺς ἀγῶνες του!

Φιλονόη 

Στις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι του 2010, 14 Ελληνόπουλα από το Μοναστήρι (Bitola) των Σκοπίων, με τον 75χρονο δάσκαλό τους κ.Θανάση Στεργίου, που είναι και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ¨Μάτι”.
Τα παιδιά είναι από οικογένειες βλαχόφωνων και ελληνόφωνων της πόλης, που διατηρούν ακέραιη την ελληνική τους ταυτότητα, παρά τις μεθοδεύσεις των Σκοπιανών και τα εμπόδια που θέτει το επίσημο ελληνικό κράτος, μέσω των διπλωματικών του εκπροσώπων στα Σκόπια.
Ο κ.Στεργίου, παρά τη μεγάλη του ηλικία, εξακολουθεί να μαθαίνει τα ελληνικά, όχι μόνο σε Ελληνόπουλα της περιοχής, αλλά και σε παιδιά Σκοπιανών, που θέλουν να μάθουν τη γλώσσα.

Πηγὴ φωτογραφίας καὶ πληροφορίας  

(Visited 13 times, 1 visits today)
One thought on “Ἕνας Ἕλλην δάσκαλος μὲ καρδιά λιονταριοῦ!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἕνας Ἕλλην δάσκαλος μὲ καρδιά λιονταριοῦ! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply