Οἱ γαλαζοαίματοι.

Οἱ γαλαζοαίματοι.Ὑπάρχουν;
Ναί, ὑπάρχουν!
Δὲν τὸ γνώριζα, ἔως τῆς στιγμῆς ποὺ διάβασα τὸ παρακάτω ἄρθρον τῆς Τοξότισσας.
Σπάνιον φαινόμενον, ἀλλὰ ὑπαρκτόν!
Ὑπάρχουν πράγματι κάποιοι ἄνθρωποι τῶν ὁποίων τὸ αἷμα εἶναι γαλάζιο!

Γιὰ τὴν ἀκρίβεια:

Κυανητικοί – άνθρωποι με μπλέ αίμα…

Η Αγγλίδα Polly Neti (12 χρονών) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, μόνο που το αίμα της είναι στο χρώμα μελιτζάνας. Κατά τη γέννηση της το αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.
Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε  Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπερνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια πρωτού μείνει έγκυος.
Ο γιατρός της Πόλλυ, καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε:

“Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούντε κυανητικοί απο cyanea (Λατινικά – μπλε). Ο σιδήρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκό και σιδήρου ».

Οι επιστήμονες εξηγούν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της εξέλιξης. 
Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα “κανονικά” πεθένουν τα “μετατραπόμενα” μένουν ζωντανά και  δημιουργούν νέους πληθυσμούς.
Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος – τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.

Αποδεικνύεται ότι η έκφραση “μπλε αίμα” – είναι ένα σημάδι της ευγενικής καταγωγής – δεν είναι τυχαία. Ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα. Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.
Ο καθηγητής επίσης τόνισε ότι το μπλέ αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος, καθώς στο μπλέ αίμα δεν επιτίθονται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο γρήγορα απο το κανονικό αίμα.

Τοξότης

Παιχνίδια τῆς φύσεως;
Ἴσως ναί, ἴσως κι ὄχι…
Πάντως εἶναι τόσο λίγοι, ποὺ μᾶλλον σὰν …μετάλλαξιν μποροῦμε νὰ τὸ δοῦμε.
Τὸ μόνον κακὸ εἶναι πὼς μέσα σὲ αὐτοὺς δὲν συγκαταλέγονται καὶ οἱ κατ’ ὄνομα γαλαζοαίματοι…
Ξέρετε ποιοί… Οἱ γνωστοὶ ἀνᾲ τὸν πλανήτη κηφῆνες…

Φιλονόη.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Leave a Reply