Ἐπὶ τέλους, ἐπισκευάζουν τὸν φάρο τῆς Λαδοξέρας!

Ἐπὶ τέλους, ἐπισκευάζουν τὸν φάρο τῆς Λαδοξέρας!Ἄς εἶναι καλὰ αὐτοὶ ποὒ ἀνεκίνησαν τὸ θἐμα καὶ τώρα, μετὰ ἀπὸ τόσες πιέσεις, ξεκίνησαν οἱ ἐργασίες ἀποκαστάσεώς του.
Ἡ Λαδοξέρα, γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζουν, εἶναι ἕνα ξερονήσι, ποὺ ὅμως, ἐὰν κρίνῃ κάποιος ἀπὸ τὸ ὄνομά του, ἀντιλαμβάνεται πὼς τὸ πετρέλαιον βγαίνει στὸν ἀφρὸ τῆς θαλάσσης. Ἔτσι, δίχως ἀνθρώνπινες παρεμβάσεις.
Οἱ «καλοί μας γείτονες», ὅπως πάντα ἀχόρταγοι καὶ καταπατητές, εἶχαν βάλει στὸ μάτι τὴν Λαδοξέρα.
Ἐπὶ τέλους ὅμως ἀντέδρασαν κάποιοι κι αὐτὸ σημαίνει πὼς οἱ ἀξιώσεις τους πέφτουν, γιὰ τὴν ὥρα στὸ κενό.

Φιλονόη.

Φτιάχνουν τον φάρο της Λαδόξερας

Έπρεπε να φωνάξουμε, να καταγγείλλουμε την αδιαφορία των υπευθύνων, να τονίσουμε την οικονομική και εθνική σπουδαιότητα ύπαρξης του φάρου της Λαδόξερας, προκειμένου να αναγκαστούν οι αρμόδιοι να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να αναστυλώσουν τον φάρο που βρίσκεται σε Ελληνικά νερά του Θρακικού Πελάγους και που απειλήθηκε να πέσει στα χέρια της Τουρκίας, μετά την μυστηριώδη (σχεδόν ολοκληρωτική) καταστροφή που υπέστη.

Έτσι, όπως πληροφορούμαστε, άρχισαν από σήμερα (15.9.2012) τα ξημερώματα οι εργασίες ανακατασκευής του Φάρου στη Λαδόξερα (Ζουράφα) της Σαμοθράκης που καταστράφηκε μετά από έντονο κυματισμό τον περασμένο Φεβρουάριιο.

Οι εργασίες που γίνονται από ειδικό συνεργείο κατασκευής ξεκίνησαν με την κατασκευή της βάσης και σε πρώτη φάση μέχρι την Κυριακή θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Οι εργασίες γίνονται υπό την διακριτική παρακολούθηση Τουρκικής ακταιωρού και σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε νεότερα για τις εργασίες που ξεκίνησαν καθώς και φωτογραφίες. Ελπίζουμε, μόνο, πως δεν θα υπάρξουν “κωλύματα” λόγω πιέσεων της Άγκυρας. Ίσως θα έπρεπε κάποιο σκάφος του πολεμικού ναυτικού να ξεκινήσει σταθερή περιπολία στο Θρακικό πέλαγος, για να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα στην γείτονα Τουρκία.

(Visited 24 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ἐπὶ τέλους, ἐπισκευάζουν τὸν φάρο τῆς Λαδοξέρας!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐπὶ τέλους, ἐπισκευάζουν τὸν φάρο τῆς Λαδοξέρας! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply