Προειδοποιεῖ ἡ Κύπρος γιά ἔξοδο ἀπό τήν Εὐρωζώνη;

Προειδοποιεῖ ἡ Κύπρος γιά ἔξοδο ἀπό τήν Εὐρωζώνη;Θά μπορέσῃ ἡ Κύπρος νά ἀντισταθῇ στούς γῦπες τῆς διεθνοῦς οἰκονομίας; 

Πάντως, ὁ Χριστόφιας δήλωσε, μέσω τοῦ κυβερνητικοῦ ἐκπροσώπου Στεφάνου Στεφάνου, ὅτι δέν τίθεται θέμα ἐξόδου τῆς Κύπρου ἀπό τήν Ε.Ε. καί τήν εὐρωζώνη. Τό ἴδιο τό ΑΚΕΛ, μίλησε γιά διαστρέβλωσι καί παρερμηνεία τῶν δηλώσεων τοῦ Γενικοῦ Γραμματέως τοῦ κόμματος, Ἄντρου Κυπριανοῦ.

Ὀψόμεθα…..

Μινώταυρος

«Σκληρό ροκ» από Κύπρο σε τρόϊκα με προειδοποιήσεις εξόδου από την ευρωζώνη!

“Σκληρό ροκ” από την Κύπρο στο θέμα της αποδοχής των όρων εξαθλίωσης που θέλει να επιβάλλει η τρόϊκα και στο δεύτερο ελληνικό κράτος, με τον εκπρόσωπο του – πλήρως αστικοποιημένου, πλέον – κυβερνητικού κόμματος ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού να ρίχνει … προειδοποιητική “βόμβα” στην τρόϊκα με ευθεία απειλή περί εξόδου του κράτους από την ευρωζώνη, αν επιμείνουν σε όρους εξαθλίωσης για να παράσχουν το δάνειο.

Και μπορεί μετά – άκρως αναμενόμενο – νε εκδόθηκε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που να αναφέρει ότι οι δηλώσεις Κυπριανού «διαστρεβλώθηκαν και ερμηνεύτηκαν λανθασμένα», αλλά η ουσία είναι ότι στην Κύπρο η τρόϊκα τα έχει βρει μπαστούνια: Η κυπριακή οικονομία με το μικρότερο έλλειμμα στην ευρωζώνη, με τα μοναδικά βεβαιωμένα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στην ΕΕ και με την “υψηλή προστασία” της Ρωσίας δεν είναι το εύκολο θύμα, παρά το γεγονός ότι είναι ακρωτηριασμένη.

Σε ότι αφορά την ουσία, η τρόϊκα δεν είναι ευχαριστημένη από τα μέτρα που έλαβε η κυπριακή δημοκρατία και θέλει επιπλέον μέτρα για να εγκρίνει δανειοδότηση.

Πρακτικά, πίσω απ’όλα αυτά κρύβεται η Γερμανία που ύπουλα, αλλά ουσιαστικά έχει επανέλθει στο παγκόσμιο γεωστρατηγικό παίγνιο, θέλει να εξαθλιώσει και την Κύπρο και να αρπάξει εν συνεχεία τα κοιτάσματα, αλλά και να αποκτήσει λόγο και βάσεις σε μια χώρα από την οποία ελέγχεται ηλεκτρονικά η Μ.Ανατολή, όπως κάνουν τώρα Βρετανία και ΗΠΑ. Απλά πράγματα και ξεκάθαρα. 

Αντίθετα, όμως, με την ελληνική πολιτική ελιτ που τα δίνει όλα σε όλους, στην Κύπρο έχουν καεί από τους ελλαδίτες τραπεζίτες και τα ελληνικά ομόλογα και πλέον υποψιάζονται ότι απλά είναι τα θύματα για να τεθεί το κράτος υπό ευρωπαϊκό έλεγχο.  

Ο Άντρος Κυπριανού, χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές και εκφράζοντας την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κυπριακού λαού δήλωσε ευθέως ότι “Αν οι δανειστές της Κύπρου επιβάλλουν πέραν του δέοντος σκληρούς όρους, τότε η νήσος θα πρέπει αν εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη”. Και στην ερώτηση εάν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της νήσου από την Ευρωζώνη, απάντησε«Σίγουρα»! 

Στην Κύπρο, μετά την θύελλα που τους έχει πλήξει, αρχίζουν και γίνονται πολύ καχύποπτοι απέναντι στους “σωτήρες”: Πώς γίνεται να έχουν το μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ΕΕ, να δηλώνεται ότι περί το 2016-17 που αρχίζουν οι εξορύξεις και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα αποκτήσουν το κατά κεφαλήν υψηλότερο εισόδημα στην ΕΕ και τώρα να έρχεται η τρόϊκα και να μιλά για “οικονομική καταστροφή” μιας οικονομίας που εν πάση περιπτώσει αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αλλά είναι μικρή, διαχειρίσιμη και πολύ λιγότερο ευάλωτη από την απο-επένδυση που πλήττει π.χ. την Ελλάδα.

Εκτός του ότι εγείρονται πλέον και ερωτήματα για το πώς και ποιοι βρίσκονται πίσω από το τεχνητό πρόβλημα της μαζικής αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων που προκάλεσαν συστημικό πρόβλημα στις κυπριακές τράπεζες, ενώ υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις “τοξικότητάς τους” ειδικά από το 2008 και μετά; (πηγή)

(Visited 16 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Προειδοποιεῖ ἡ Κύπρος γιά ἔξοδο ἀπό τήν Εὐρωζώνη;

  1. Ἀκόμη δὲν ἔχεις ἀντιληφθεῖ Μινώταυρε ὅτι ἡ Κύπρος τοὺς χορεύει ὅλους στὸ ταψί; Καὶ ἀκόμη δὲν ἔχεις συνειδητοποιήσει ὅτι πάσα ἐπαφὴ τῆς Νήσου μετὰ τῆς ἡπειρωτικῆς Ἑλλάδος εἶναι πρὸς ζημίαν της ὤστε νὰ παύσωμεν νὰ ἀσχολούμεθα μὲ αὐτήν; Ἄς τὴν ἀφήσωμεν λοιπὸν ἤσυχον διότιι ἄν εἰς τὸ μέλλον θὰ σωθῆ ἡ Ἑλλὰς θὰ σωθῆ ἀπὸ τὴν Κύπρον ἡ ὁποία παρὰ τὴν ἀπερίγραπτον καὶ ἐλεεινὴν συμπεριφορὰν τῆς μάνας ἀπέναντί της, ἐκείνη ἐντούτοις ἐξακολουθεῖ νὰ τὴν ἀγαπᾶ ὁλοψύχως.

    • Τό περίεργο εἶναι ὅτι ἡ Κύπρος (κακῶς, βεβαίως) ἀσχολεῖται μέ τήν Ἑλλάδα καί οἱ Ἕλληνες, συνεχῶς, τήν προδίδουν! Δέν τό ἔχουν ἀντιληφθεῖ ἀκόμη; Τό γιατί τῆς φέρεται ἔτσι ἡ «μαμά» Ἑλλάς εἶναι ἄλλη ἱστορία καί δέν εἶναι δυνατόν νά τό συζητήσουμε ἀπό δῶ.

Leave a Reply