Ὠχρὰ κηλίδα.

 

Ὠχρὰ κηλίδα.Πρόκειται για γεροντικό εκφυλισμό, για εκφυλισμό των κυττάρων, χωρίς να γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια.
Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας, βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού, αποτελείται από φωτοευαίσθητα, νευρικά κύτταρα και ίνες, που μετατρέπουν το εξωτερικό περιβάλλον σε ηλεκτρικά ερεθίσματα, που παραλαμβάνει ο εγκέφαλος, τα επεξεργάζεται και τα καταλαβαίνει σαν εικόνα.

Η ωχρά κηλίδα είναι στο κέντρο του αμφιβληστροειδή, σαν μικρό ρεβύθι, και αντιλαμβάνεται τις λεπτομέρειες της εικόνας, λειτουργεί καλύτερα με φως. Όταν γερνάει ο οργανισμός, διασπάται η ωχρά κηλίδα από τον
αμφιβληστροειδή, δημιουργούνται νέα ανώμαλα αγγεία που αιμορραγούν, και αποκόβεται απο την κυκλοφορία του αίματος, με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Αιτίες, είναι η κληρονομικότητα, η μυωπία, το έντονο φως, η υπέρταση, η αρτηριοσκλήρυνση, ο διαβήτης, οι μολύνσεις, οι τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα.

Οι εικόνες είναι θολές, με κυματώσεις, παραμένει ενεργή η περιφερική όραση.

Κάντε νηστεία 9 – 12 ημερών, μόνον με φυσικό μηλοχυμό 1 – 3 λίτρα ημερησίως με λήψη βιταμινών όπως Σπιρουλίνα [ένα κοφτό κουτάλι γλυκού μαζί με πορτοκαλοχυμό, + μέιγμα δημητριακών από  αλευροποιημένους, 100 γρ σπόρους Ζέας, Λιναρόσπορου, Βρώμης, Σουσαμιού, + 3 κ σ Κουρκουμά, + 3 κ σ Τζίτζερ, + 500 γρ Ταχίνι, + ένα κιλό μέλι, τρώτε 1 κ σ πρωΐ – βράδυ.
Αφαιρέστε τις τοξίνες με χρήση Ζεόλιθου Θράκης, 1 γραμ. ημερησίως με 6 ποτήρια νερό ή τσαγιών.

Κάντε 1 υποκλυσμό στην αρχή και στο τέλος της νηστείας, με ισοτονικό νερό από φύλλα Βάτου, + καρπούς Κυνόροδου, + 2 κσ χυμό Ελληνικού καφέ, + 1 κγ μαγειρικής σόδας.

Αλλάξτε διατροφή με υπερτροφές αντιοξειδωτικές – αντικαρκινικές, όπως, Κινόα, Φαγόπυρο, Αμάρανθο, Καναβούρι, πολλές σαλάτες εποχής, λαχανικά σε ατμό, [κουνουπίδι – μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών], φρούτα εποχής, ψάρια, καταργείστε τα κρέατα, τα τυροκομικά, τα βούτυρα γενικά τις επεξεργασμένες τροφές.

Ρύθμιση χοληστερίνης, με βραστές πιπεριές, + μισό φλυτζάνι χυμό δύο κρεμμυδιών, + μισό λεμόνι με την φλούδα [Ελληνικό, γιατί τα Αργεντίνικα και τα Τούρκικα είναι πικρά και έχουν κερί εξωτερικά].

Ρύθμιση πίεσης με έμβρεγμα Ιξού + Κράταιγου. Ρίξτε 1 σταγόνα κολλύριο, από έγχυμα Ευφραζίας και  Χαμομηλιού, ενισχυμένο με Ροδόνερο. Πίνετε μία κγ Λινέλαιο, πρωΐ – βράδυ.
Πίνετε 1/2 χυμό λεμονιού με 1/2 κγ σόδα ημερησίως.

Τρώτε 2 -3 ωμά καρότα ημερησίως. 

Καθημερινή θεραπεία με 2 σταγόνες Η2Ο2 διαλλυμένο σε λίγο νερό, 3 φορές ημερησίως.

Καθαρισμός νεφρών – αίματος.

Ενίσχυση καρδιακού μυ + αφαίρεση αθηρωματικής πλάκας.

ΑΠΟ κ.Χρίστο Κοσμίδη  ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

(Visited 646 times, 1 visits today)
One thought on “Ὠχρὰ κηλίδα.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὠχρὰ κηλιδα. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply