Πὸλ Τόμσεν: Κάναμε λάθη μὲ τοὺς Ἕλληνες!

 

Δεν ξέρω τι τον έπιασε και προς τι αυτή η εξομολόγηση του οικονομικού δολοφόνου Τόμσεν,αλλά μιας και παραδέχεται πως η Ελλάδα ήταν και εξακολουθεί να είναι το πειραματόζωο τους και η ζωή μας ένα είδος διαστροφικού παιχνιδιού γι’ αυτούς,μήπως μπορεί να μας εξηγήσει,αφού τόσα χρόνια κάνουν λάθη στις πλάτες μας και αποδομούν τις ζωές μας,γιατί συνεχίζουν να επιμένουν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα λάθη,βυθίζοντάς μας περισσότερο στην εξαθλίωση;;


Αφού ο στόχος υποτίθεται είναι η εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας…ή μήπως όχι;;
Και τα λάθη αυτά ποιός θα τα πληρώσει κ.Τόμσεν,που η κάθε σας επίσκεψη στην Ελλάδα και η διαμονή σας μετά του επιτελείου σας,μας στοιχίζει εκ. ευρώ;;  
Σεμέλη.

Πολ Τόμσεν: Κάναμε λάθη με τους Έλληνες

– Τι λέει για τα μέτρα, τον Α. Σαμαρά και την αποτυχία του μνημονίου

-”Μειώσαμε τους μισθούς, αλλά δεν ανοίξαμε τα επαγγέλματα”

– Διαβάστε την “απολογία” του σε ξένα ΜΜΕ“Ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε στην Ελλάδα το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας” φέρεται να είπε ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, σε συντάντηση που είχε μαζί τους, λίγο απριν απο τη συνεδρίαση του Eurogroup και την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

Ο κ. Τόμσεν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, είπε επίσης οτι “καλύψαμε τον μισό δρόμο, κόβοντας τους μισθούς και οτι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα”.

“Το βασικό λάθος είναι ότι είμαστε στο πέμπτο έτος ύφεσης και εξακολουθούμε να έχουμε θετικό πληθωρισμό. Και αυτό δημιουργεί μια άνιση κατανομή βάρους” τόνισε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη κουβέντα του Δανού αξιωτατούχου ήταν οτι πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση πως πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους. Ωστόσο, πρόσθεσε πως η τρόικα δεν έχει καλή εμπειρία από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τις δαπάνες στην Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία.

Ο επικεφαλής της τρόικας μίλησε επίσης για επιμήκυνση δύο χρόνων, αλλά δεν τοποθετήθηκε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σημείωσε οτι η επιμήκυνση δημιουργεί κενό χρηματοδότησης για 4 χρόνια, αλλά αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, τότε θα πρέπει να επανέλθουμε με περισσότερα μέτρα.

Σε ο,τι αφορά τον πρωθυπουργό, είπε ότι πέτυχε στη διπλωματική ώθηση του ελληνικού ζητήματος, αλλά κανείς δεν θέλει ένα ακόμα πρόγραμμα, που να κινείται εκτός τροχιάς.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Τόμσεν με δημοσιογράφους, ρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, η οποία απάντησε οτι δεν υπήρξε κάποιο επίσημο briefing, ούτε δόθηκαν σημειώσεις στους δημοσιογράφους. Η εφημερίδα ζήτησε να μάθει για τον σκοπό της συνάντησης, χωρίς να πάρει απάντηση.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply