Τί ἔγινε; Μπέρδεψαν τόν ναύσταθμο οἱ Τοῦρκοι;

 

Τί ἔγινε; Μπέρδεψαν τόν ναύσταθμο οἱ Τοῦρκοι;Κατὰ πῶς φαίνεται οὐδόλως μπερδεύτηκαν…
Ἁπλῶς πῆρε θᾶρρος ὁ χωριάτης…

Ἡ ἐμπόλεμος κατάστασις Τουρκίας Συρίας προβληματίζει πολλοὺς παρατηρητές, ἀλλὰ μᾶλλον οἱ «δικοί» μας παραμένουν στὴν κοσμάρα τους.
Ὄχι διότι τὸ πολεμικό μας ναυτικὸ δὲν ἔχει τὴν κατάλληλον ἐτοιμότητα νὰ ἀντιμετωπίσῃ τέτοιου εἴδους καταστάσεις.
Οὔτε ἴσως καὶ λόγῳ Παναγιωτοπούλου,  ποὺ δείχνει νὰ τρέχῃ!!! (Καὶ γιὰ τὸν ὁποῖον, ἀπὸ ὄσα διαβάζω, πολλοὶ θαυμάζουν…)
Ἀναφέρομαι φυσικὰ στὰ κουδουνισμένα τῆς ὑποτρόικας, ποὺ ἀν τὶ νὰ σοβαρευθοῦν καὶ νὰ κυττάξουν νὰ κινηθοῦν ταχύτατα πρὸς τὴν κατεύθυνσιν τῆς θωρακίσεως τῆς χώρας, κάνουν τεμενάδες, σκυψίματα καὶ προσκυνήματα, ποὺ ὅμοιά τους δὲν ἔχουμε ξαναδεῖ.  (Ἀκόμη καὶ ἡ Ῥεπούση θορυβήθηκε, λέει, γιὰ ἀντεθνικὰ θέματα… Παλαιά της τέχνη!!!)

Ἔχουμε πρόβλημα!
Καὶ τὸ πρόβλημά μας ἴσως νὰ μὴν εἶναι ἄμεσα συνδεδεμένο μὲ τὴν Τουρκία ἀκόμη, ἀλλὰ τὰ ὅσα συμβαίνουν στὴν γειτονιά μας οὐδόλως ἀδιαφόρους δὲν πρέπει νὰ μᾶς ἀφήνουν.
Τὸ θέατρον στὴν Συρία καλὰ κρατεῖ.
Στὴν Μέση Ἀνατολὴ βράζει ὁ τόπος.
Καὶ ὅλος ὁ πλανήτης, ἀπὸ ἄκρὴ σὲ ἄκρη, ἑτοιμάζεται…
Οἱ «μεγάλοι» ξέρουν.
Στοὺς μικρούς, καλὴν ὥρα, θὰ ἔλθῃ ὁ ξεγυρισμένος ταμπλάς.

ΈΚΤΑΚΤΟ: Toυρκικό υποβρύχιο κοντά στην Εύβοια – Παρακολουθείται από το ΠΝ (βίντεο)

Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό ρπος το ανατολικό Αιγαίο.

Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Ενωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν περνούσε το “λαιμό” των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία.

Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.

Το S-358 ÇANAKKALE ανήκει στην τελευταία τετράδα υποβρυχίων που το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε  την περίοδο 2003-2007. Ανέλκει στην υπο-κλάση υποβρυχίων Type 209/1400 Mod Gur και έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα και εκτόπισμα 1586 τόνους. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.

Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλεςTigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.

Ακολουθεί βίντεο από τον απόπλου του τουρκικού υποβρυχίου όπως αυτή καταγράφηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ και ένα δεύτερο βίντεο από την ζωή στο υποβρύχιο Inonu το οποίο ανήκει στην ίδια κλάση με το Canakkale

πηγή

 Ἡ ἀναχώρησις:

Καὶ ἴσως αὐτὸ τὸ ὑποβρύχιον νὰ μὴν ἔχασε τὸν ναύσταθμο….

Ἴσως καὶ ἡ Τουρκία νὰ μὴν διανύῃ τὶς καλλίτερες ἡμέρες της…
Ἀλλὰ ἐδῶ, ἐμεῖς, ἔχουμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε ἐπὶ τέλους μία πραγματικότητα ποὺ οὐδόλως θὰ μᾶς ἀρέσῃ, ἀλλὰ μᾶλλον μᾶς χρειάζεται…
Διαφορετικῶς δὲν συνερχόμεθα!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ψίτ, καλέ, τώρα δὲν ὑπάρχουν προφῆτες. Μόνοι μας εἴμαστε!

(Visited 21 times, 1 visits today)
One thought on “Τί ἔγινε; Μπέρδεψαν τόν ναύσταθμο οἱ Τοῦρκοι;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τί ἔγινε; Μπέρδεψαν τόν ναύσταθμο οἱ Τοῦρκοι; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply