Φίδι νά σέ τσιμπήσῃ ἤ γάϊδαρος νά σέ….

 

Ζωή κι αυτή σ’αυτή τη χώρα!

Πάντα ανάμεσα σε ένα δίλημμα ήμασταν! 

Καραμανλής ή τανκς…Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα..μετά ξανά Καραμανλής ή χάος και τώρα Μνημόνιο ή Σύριζα…

Τον Καραμανλή τον είδαμε,καθώς και τα τανκς επίσης!

Τον Σοσιαλισμό τον είδαμε,αλλά εδώ μας ξεγέλασαν για τα καλά γιατι μαζί μ’αυτόν είδαμε και την βαρβαρότητα..

Τον άλλον τον Καραμανλή τον είδαμε,που έφερε μαζί του και το χάος..

Το Μνημόνιο το είδαμε,άρα μένει να δούμε και τον Σύριζα και να ολοκληρωθούμε ως προσωπικότητες και ως ψηφοφόροι σε αυτή τη ζωή;; 

….Κατάλαβα…

Ας δούμε κι ένα Ποντιακό δίλημμα κι όποιος έγριξε …έγριξε! 

Τεντώστε τ ωτία σουν, να λέγω σας ντο εν το δίλημμα. 

Παίρωμεν έναν σκοινίν. Περάνουμ α ας σο στόμαν και βγάλουμ ατό ας σον κώλον. 
Σ’ εμπρός το μέρος δένουμεν έναν κοβόρ. Ένα σκατόν ας λέγωμ ατο! Σ οπίς πα το μέρος δένουμεν έναν αγγούρ. Σύρτς να εβγάλτς το σκατόν ας σο στόμας, εμπέν το αγγούρ σον κώλο σ. Συρτς να εβγάλτς το αγγούρ ας σον κώλο σ, εμπέν το σκατό σο στόμας. 
Αρ ατό εν το δίλημμα!

Σεμέλη

Τσίπρας: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

«Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» είναι το δίλημμα σήμερα κατά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρουσίασε το μοντέλο της κυβερνητικής διακήρυξης  για τη  δημιουργία ενιαίου κόμματος, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. 

«Από κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα είναι σαφές. Το ακούμε και στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνουμε σ’ όλη την Ελλάδα, στην πορεία μας με το λαό. Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου. Γιατί ξέρει ότι έχει μπροστά του μία – και  μόνο μία – πραγματική επιλογή: ή το πρόγραμμα της οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης του Μνημονίου ή το πρόγραμμα για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ή το Μνημόνιο ή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» υποστήριξε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε για μία ακόμη φορά σκληρή κριτική στην κυβέρνηση  και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν.  Για την κυβέρνηση ανέφερε ότι είναι : «Πρώτον απομονωμένη από το λαό γιατί και τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν τον εξαπάτησαν προεκλογικά και υπέκλεψαν την ψήφο του.Δεύτερον απολύτως εξαρτημένη από τους δανειστές και τους εγχώριους τρεμάμενους προστάτες της καθώς είναι τα μόνα ερείσματα της και τρίτον τρομαγμένη από τις συνέπειες της υπογραφής της στο νέο Μνημόνιο γιατί η ώρα πλησιάζει και τα ψέματα τελειώνουν.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά με τα μέτρα:  «είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Για μας και για τα παιδιά μας. Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν». 

(Visited 16 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Φίδι νά σέ τσιμπήσῃ ἤ γάϊδαρος νά σέ….

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Φίδι νά σέ τσιμπήσῃ ἤ γάϊδαρος νά σέ…. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply