Ἔχουμε συνειδητοποιήσει τό ποῦ ἔγινε ὁ σεισμός;

_χουμε συνειδητοποιήσει τό πο_ _γινε _ σεισμός_Prince Roupert

Μᾶλλον ὄχι κατὰ πῶς φαίνεται.
Ὁ σεισμὸς τῶν 7,7 τῆς κλίμακος Ῥίχτερ, παρὰ κάτι ὀκτώ, συνέβῃ ἐν τελῶς«περιέργως» σὲ μίαν περιοχὴ τοῦ πλανήτου ποὺ δὲν ἐμφανίζονται σεισμοί!  ΣΤὸν Καναδᾶ!
Δῆλα δὴ σὲ σημεῖον ποὺ οὐδέποτε εἶχαν δεῖ σεισμό!
Αὐτό ἀπό μόνο του δέν εἶναι πάρα πολύ περίεργον;
Πότε ἀκριβῶς εἴχαμε σεισμούς στόν Καναδά;

Γιατί λοιπόν ὅλοι ἀσχολοῦνται μέ τό παλιρροϊκό  κύμα κι ὄχι μέ τόν σεισμό;
Ἡ μόνη εἴδησις  ἦταν αὐτή; Σοβαρά;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Θὰ τὸ ἀπολαύσουμε τὸ ταξείδι… Ἔχει πολὺ ἐνδιαφέρον!

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στον Καναδά-Τσουνάμι έφτασε στη Χαβάη (βίντεο-ζωντανά)

_χουμε συνειδητοποιήσει τό πο_ _γινε _ σεισμός_

Οι καναδικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι μετά το σεισμό των 7,7 βαθμών που σημειώθηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής της χώρας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι. Το πρώτο κύμα έφτασε στη Χαβάη και δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Αναμένονται μεγαλύτερα κύματα

Το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός των 7,7 βαθμών στον Καναδά έφθασε στη Χαβάη, ανακοίνωσε ο Τζέραρντ Φράιερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί Οάχου που δείχνουν σχετικά μικρά κύματα να πλησιάζουν τις ακτές. Ομως, ο Φράιερ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην επαναπαύονται βλέποντας τις εικόνες αυτές. “Το πρώτο κύμα δεν είναι ποτέ μεγάλο. Τα κύματα που θα ακολουθήσουν μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλα και να προκαλέσουν πλημμύρες”, τόνισε. “Εάν τα κύματα που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλα, θα χρειαστεί να περάσουν έξι ή επτά ώρες για να λήξει ο συναγερμός για το τσουνάμι”, υπογράμμισε ο Φράιερ.

Στην περιοχή Hilo, η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει τόσο πολύ ώστε τα σκάφη ”αγγίζουν την άμμο”. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ σειρήνες ηχούν σε όλα τα νησιά της Χαβάης.

Αξιωματούχοι του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι δήλωσαν ότι αναμένονται κύματα ύψους από ένα ως δυο μέτρα.
Hawaii News Now – KGMB and KHNL
“Η προειδοποίηση αφορά τις παράκτιες ζώνες της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας”, ανέφερε το καναδικό Υπουργείο Φυσικών Πόρων, και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των τοπικών αρχών για τυχόν μετακίνησή τους σε ασφαλέστερες περιοχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το Υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ, και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Το αρχιπέλαγος Χάιντα Γκουάι αποτελούν 150 νησιά με συνολικό πληθυσμό 5.000 ανθρώπων, στ`ανοικτά της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.

πηγή

(Visited 25 times, 1 visits today)
One thought on “Ἔχουμε συνειδητοποιήσει τό ποῦ ἔγινε ὁ σεισμός;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Κι ἄλλος σεισμός στήν Ἀλάσκα; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply