Ὁ πνευματικός μας ξεπεσμὸς δὲν ἔχει προηγούμενα πλέον…

Ο πνευματικός ξεπεσμός μας δεν έχει προηγούμενα πλέον! Ο καθ’ ένας και από έναν σωτήρα περιμένει, άλλοι τον Χριστό, άλλοι τους Ολυμπίους, άλλοι τους Ελ και τους πολεμάρχους του Λιακόπουλου, κάποιοι άλλοι την φοβερή και τρομερή ομάδα ”Ε”, άλλοι αναμένουν προφητείες να εκπληρωθούν, ορισμένοι βρίσκουν σημειώματα από εξωγήινους στα αυτοκίνητα τους που τους λένε ότι όλα θα πάνε καλά και τέλος μας ”φύτρωσαν” και οι ομογενείς μας απ’ την Αμερική με τα αμύθητα ποσά τους που θα εξαγοράσουν το χρέος και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Εν ολίγοις ακόμα και την τελευταία στιγμή, συνεχίζουμε και δίνουμε παράταση στην εσχατιά μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες μας εδώ και εκεί, από το να αποδεχτούμε πως πιάσαμε πάτο και φέρουμε ευθύνη όλοι, ώστε να αρχίσουμε την ανοικοδόμηση της χώρας μας εκ νέου με καλλίτερα θεμέλια.

Η νόηση και η λογική του Έλληνος έχει αραχνιάσει πλέον, μιας και τα έχει παραμερίσει εν τελώς και αμετάκλητα μου φαίνεται! Είναι ίδιον των ζώων που έχουν αφεντικά, να περιμένουν από άλλους να τους λύσουν τυχόν προβλήματα που έχουν προκληθεί, και πολύ φοβάμαι πως ο άνθρωπος, το μόνο νοήμων, αυτόνομο και αυτόβουλο (μη γελάτε) ζώο, εκφυλίστηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη διαφέρει πλέον από έναν σκυλάκο που περιμένει το αφεντικό του να το ταΐσει, να το φροντίσει, να το καθαρίσει κλπ κλπ.

Αρίσταρχος
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply