Ἕνα κτῆνος ποὺ κατὰ λάθος ἔγινε μάνα!

Ἕνα κτῆνος ποὺ κατὰ λᾶθος ἔγινε μάνα!Αὐτὰ τὰ ὄντα δὲν ἔχουν λόγο ὑπάρξεως! Κανέναν!
Ἡ μητέρα ἐγκατέλειψε τὸν πατέρα καὶ μετὰ ἐγκατέλειψε τὰ δύο ἀπὸ τὰ τρία παιδιά της σὲ ἵδρυμα!
Ἀλήθεια; Γιατί ἀκόμη ὑπάρχει αὐτό τό ὄν;
Μέ ποιό δικαίωμα ἔκανε τρία παιδιά καί τά πετᾶ κατά τόν πιό σιχαμερό τρόπο; 
Κι ὁ πατέρας; Ποῦ εἶναι ὁ πατέρας; Αὐτός δέν ἔχει εὐθύνη; Μόνη της τά ἔκανε αὐτά τά παιδάκια

Ὁ τίτλος τοῦ παρακάτω ἄρθρου ἀναφέρεται μόνον στὴν οἰκονομικὴ δυσχέρεια κι ὄχι στὴν πνευματικὴ ὑστέρηση, ποὺ κατὰ πάσᾳ πιθανότητα ἔχουν τέτοια ἄτομα σὰν τὴν μητέρα κτῆνος.  

Τὰ παιδιὰ ἔτρωγαν φελιζόλ…
Αὐτὸ εἶναι τὸ λιγότερο μέσα στὰ τόσα ἄλλα ποὺ ἐπίσης συνέβησαν στὴν ζωούλα τους…
Καὶ μετὰ μιλᾶμε γιὰ ἀνθρωπιά…

Φιλονόη.

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ! Μάνα έκλεισε τα παιδιά στο υπόγειο κι έτρωγαν φελιζόλ!

Μια απίστευτη ιστορία παιδικής κακοποίησης στο κέντρο της Αθήνας φέρνει στο φως το Χαμόγελο του Παιδιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Σύμφωνα με την οργάνωση περισσότερες…
από 700 υποθέσεις παιδικής κακοποίησης έχουν καταγραφεί μόνο φέτος στην χώρα μας και αφορούν άσκηση σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας από τους γονείς στα παιδιά.
Μια από τις πλέον τραγικές ιστορίες είναι αυτή του Δημήτρη και των αδελφών του: Ο Δημήτρης και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του περνούσαν πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, εξαιτίας των συχνών καυγάδων των γονιών τους. Η μητέρα του αποφάσισε κάποια στιγμή να εγκαταλείψει τον πατέρα του. Έτσι έβαλε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά σε ίδρυμα και πήρε μαζί της μόνο τον μικρό Δημήτρη ο οποίος ήταν μόλις ενός έτους.
Μαζί εγκαταστάθηκαν σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας ωστόσο σύντομα οι γείτονες παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού από το σπίτι αναδύονταν δυσοσμίες, καθώς η μητέρα δεν τηρούσε βασικούς κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.
Παράλληλα, υπήρχαν ενδείξεις ότι η μητέρα έκανε χρήση αλκοόλ και ψυχοφαρμάκων ενώ το γεγονός ότι δεν ακουγόταν το κλάμα του μωρού θορύβησε ακόμη περισσότερο τους περίοικους.
Κάποια μέρα οι γείτονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά, ο Δημήτρης και ο τότε οκτάχρονος αδερφός του, που είχε βγει για λίγο από το ίδρυμα, έμεναν κλειδωμένα στο σπίτι για περισσότερο από μια εβδομάδα και αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τις αρχές.
Η εισαγγελική παρέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για τα δύο παιδιά καθώς διαπιστώθηκε πως ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες. Ο μικρός Δημήτρης βρέθηκε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση φορώντας μόνο μια πάνα, ενώ γύρω του έκαναν βόλτες κατσαρίδες. Το πιο σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι ελλέιψει τροφής τα δύο παιδιά έτρωγαν φελιζόλ!

τὸ μάτι

(Visited 22 times, 1 visits today)
Leave a Reply