Τὸ στοίχημα.

Το στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε ως Κοινωνία και ως πολίτες

Σε στοίχημα έχουν πλέον αναγάγει οι τρείς υποτροϊκανοί (Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης) την διάλυση του κοινωνικού ιστού, προκειμένου να απαλείψουν κάθε δυνατότητα ομονόησης για παλλαϊκή αντίδραση.
Μετά τις αντιπαραθέσεις που έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μεταξύ των κοινωνικών ομάδων μέσου και χαμηλού εισοδήματος, προβάλλοντας δήθεν οικονομικά ή επαγγελματικά προνόμια της μιας απέναντι στην άλλη, τώρα στρέφει τους οικογενειάρχες με ένα ή δύο παιδιά εναντίον των τριτέκνων και των πολύτεκνων. Ως θρυαλλίδα της αντιπαράθεσης χρησιμοποιείται η «δήθεν» πρόταση της κυβέρνησης να χορηγήσει επίδομα τέκνων και στις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, μειώνοντας το μέχρι σήμερα καταβαλλόμενο στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Πρόταση την οποία «απέσυρε» επαναφέροντας το προηγούμενο καθεστώς «εξορθολογισμένο».
Σύμφωνα με πληροφορίες ουδέποτε το οικονομικό επιτελείο σκέφθηκε σοβαρά την καταβολή επιδόματος και στις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Αντίθετα ήταν σκέψη η οποία «διέρρευσε» από το επικοινωνιακό επιτελείο της τρικομματικής κυβέρνησης. Μοναδικός στόχος είναι να σπείρουν την διχόνοια μέσα από μία ακόμη έκφανση του κοινωνικού ιστού!

Το στοίχημα το οποίο οφείλουμε να κερδίσουμε ως κοινωνία, είναι να μην ενδώσουμε σε τέτοιου είδους καθεστωτικές πρακτικές.
Είναι γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα και οι υποστηρικτές του διαμόρφωσαν δύο κοινωνικά στρατόπεδα στην χώρα μας. Το ένα είναι εκείνο που δεν θίγεται ή θίγεται ελάχιστα από τα μέτρα και που χρησιμοποιεί το κράτος για την δική του ευμάρεια και εξυπηρέτηση, «στρογγυλεύοντας» κατά το δοκούν το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το άλλο, στο οποίο ανήκουμε ή συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, είναι αυτό που οδηγείται στον κοινωνικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό αφανισμό.
Είναι αυτοί και εμείς!
Είναι αυτοί που έχουν το θράσος να εμφανίζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές, με φουσκωμένες τσέπες και τραπεζικούς λογαριασμούς, φορώντας Ρόλεξ των 7.000 ευρώ και πανάκριβα συνολάκια και δήθεν κόπτονται για τους χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους και μικρομεσαίους.
Είναι τα golden boys που είτε εκλέχθηκαν είτε διορίσθηκαν είτε ευνοήθηκαν από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Είναι αυτοί!
Και απέναντί τους είμαστε εμείς!
Να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια διασποράς διχόνοιας. Η πάγια τακτική τους είναι να θίγουν την μία κοινωνική ομάδα και σε άλλη χρονική στιγμή να θίγουν την «απέναντι». Τελικά χάνουν και οι δύο κοινωνικές ομάδες. Μόνοι κερδισμένοι οι διασπείροντες την διχόνοια.
Ας μην τους κάνουμε το χατίρι!
Ενωμένοι να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε όλοι!
Ας κερδίσουμε εμείς το στοίχημα και όχι αυτοί!
Ιωάννης Δέμος
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply