Στὴν Πρέβεζα διώχνουν τοὺς Ἀλβανούς!

Στὴν Πρέβεζα διώχνουν τοὺς Ἀλβανούς!Ὥς ἀντίδρασι γιὰ τὶς δηλώσεις Μπερίσα. 
Γιὰ νὰ λέω τὴν πάσα ἀλήθεια, καλῶς κάνουν… Κι αὐτὸ ἔπρεπε νὰ ὸ ἔχουν κάνει ἐδῶ καὶ πάρα πολὺ καιρό.
Ὄχι διότι οἱ Ἀλβανοὶ δὲν δουλεύουν καλά, ἀλλὰ διότι ὅσο καλλιεργεῖται ἐτοῦτος ὁ ἄκρατος ἐθνικισμός τους, ἐν ᾦ παραλλήλως διαβιοῦν μέσα στὴν ἐπικράτεια, τόσο περισσότερο πιστεύουν πὼς ἀδιαφοροῦμε γιὰ τὰ ἐθνικά μας ζητήματα.
Καιρὸς νὰ σταθοῦμε στὰ πόδια μας.
Καὶ ἀργήσαμε!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Σαφῶς καὶ δὲν φταῖνε αὐτοὶ ποὺ εἰρηνικῶς διαβιοῦν μέσα στὴν χώρα μας. Τὸ πρόβλημα εἶναι μὲ αὐτοὺς ποὺ ἀντιμετωπίζουν τὴν Ἤπειρο ὥς ἐπαρχία τους!!!

Άμεση αντίδραση Πρεβεζιάνων στην αλβανική προκλητικότητα!

Ελαιοπαραγωγοί έδιωξαν Αλβανούς εργάτες από τα κτήματά τους… Μετά το Σαλί Μπερίσα, που ανασκεύασε, λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι Αλβανοτσάμηδες…
 

Άμεση ήταν η αντίδραση των Πρεβεζιάνων στην αλβανική προκλητικότητα να χαρακτηριστεί ως έδαφος της Αλβανίας η Πρέβεζα. Ελαιοπαραγωγοί της περιοχής έδιωξαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, Αλβανούς εργάτες από τα κτήματά τους, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν τίποτε με τους ανθρώπους, αλλά έκριναν σκόπιμο να το κάνουν, γιατί θεώρησαν τους εαυτούς τους προσβεβλημένους από τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, που χαρακτήρισε τον τόπο τους αλβανικό έδαφος. Ο Σαλί Μπερίσα σε ομιλία του στον Αυλώνα, μίλησε για μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα, αλλά μετά ανασκεύασε. Η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού ήτανι η εξής: «Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. Θα διαβάσω εδώ, ενώπιων σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!». Λάδι στη φωτιά, όμως, έριξαν και οι Αλβανοτσάμηδες.Το αλβανοτσάμικο κόμμα PDIU εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι… ” ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να τρομάζει από τα αγνά πατριωτικά αισθήματα των Αλβανών,  πολλώ δε μάλλω από τα ζητήματα του Έθνους μας, όπως το “Τσάμικο”, τα οποία έχουν ποδοπατηθεί αδίκως από το ελληνικό κράτος!” Και συνεχίζει λέγοντας πως το “Τσάμικο ζήτημα” είναι το μόνο που εμποδίζει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Για όσο καιρό το ελληνικό κράτος θα κρύβει το ζήτημα, οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δε θα καλυτερεύσουν. Η Αλβανία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη από την Πρέβεζα ως το Κόκκινο Μήλο! Ο έλληνας ΥΠΕΞ αντί να διαστρεβλώνει την ιστορία με τεχνητά (διπλωματικά) περιστατικά, πρέπει να συμβάλει στην κοινή εξεύρεση λύσης στο “Τσάμικο ζήτημα”. Να σταματήσουν τα “αλυτρωτικά” παιχνίδια των Αλβανών, που φαίνεται ότι δεν περιορίζονται μόνο στους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους. 

(Visited 26 times, 1 visits today)
One thought on “Στὴν Πρέβεζα διώχνουν τοὺς Ἀλβανούς!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Στὴν Πρέβεζα διώχνουν τοὺς Ἀλβανούς! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply