Οἱ …«ἐξυπνούληδες»…!!!

Οἱ ...«ἐξυπνούληδες»...!!!

 

Πάει λοιπὸν μίαν φορὰ ὁ Καραγκιόζης στὸν πασὰ παραπονούμενος, διότι ἡ καλύβα του ἦταν μικρή, τὰ παιδιά του πολλὰ καὶ ἡ Ἀγλαΐα διπλάσια ἀπὸ ὅταν τὴν γνώρισε, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ μὴν χωροῦν ἐκεῖ μέσα.
Αἰτήθηκε λοιπὸν  ὁ φουκαρὰς μεγαλύτερη καλύβα. 
«Πήγαινε», ἀπαντᾷ ὁ πασάς, «κι ἀπὸ αὔριο θὰ σὲ τακτοποιήσω».

Φεύγει ὁ Καραγκιόζης καὶ ἐπιστρέφει ἱκανοποιημένος στὸ καλύβι.
Ἀξημέρωτα σχεδὸν τὴν ἐπομένη, κτυποῦν τὴν πόρτα του δύο τύποι. Ὁ ἕνας ἔσερνε μίαν ἀγελάδα κι ὁ ἄλλος ἕναν χοῖρο. «Ὁ πασὰς εἶπε νὰ τὰ κρατήσῃς ἐδῶ καὶ καὶ νὰ τὰ ταΐζῃς».  
«Μά…» πῆγε νὰ πῇ ὁ Καραγκιόζης… Ἀλλὰ δὲν τόλμησε. Κατέβασε τὸ κεφάλι… 
Τὴν ἄλλην ἡμέρα, πάλι ἀξημέρωτα, τοῦ κτυποῦν τὴν πόρτα. Αὐτὴν τὴν φορὰ τοῦ ἔφεραν μία χελώνα κι ἕνα φίδι.  Τί νά κάνῃ; Τοῦ βρώμαγε, τοῦ ξίνιζε, ἀλλὰ ὁ πασὰς ἦταν πασάς… Ποῦ νά τολμήσῃ νά ἀντιδράσῃ;
Τὴν ἐπομένη πάλι τὰ ἴδια. Αὐτὴν τὴν φορὰ τοῦ ἔστειλε ὁ πασὰς ἕναν ταῦρο κι ἕναν σκύλο. Τὴν μεθεπομένη μίαν γάτα καὶ ἕναν ἀρουραῖο. Τὴν παραμεθεπομένη ἕναν γάιδαρο καὶ ἕνα μουλάρι…. Τὴν παρά-παραμεθεπομένη μίαν κότα καὶ μία γαλοπούλα.

Εἶδε κι ἀποεῖδε ὁ Καραγκιόζης, μαζεύει τὸ θάρρος του καὶ κινᾷ γιὰ τοῦ πασᾶ. 
«Πασά μου, πασᾶκο μου… Θὰ πνιγοῦμε ἐκεῖ μέσα… Λίγο ἡ μπόχα, λίγο τὰ ζῶα ποὺ κάθε πρωΐ μοῦ στέλνεις, λίγο τὸ καλύβι ποὺ εἶναι πιὸ στενὸ κι ἀπὸ τὸν ἀπόπατό σου… Κᾶνε κάτι πασᾶκο μου!!! Σῶσε με!»
-«Ἐν τάξει Καραγκιόζη. Πήγαινε σπίτι σου καὶ θὰ τὸ τακτοποιήσω».

Φεύγει  ὁ Καραγκιόζης καὶ ἐπιστρέφει στὸ καλύβι του ἀνακουφισμένος. 
Τὴν ἄλλην ἡμέρα, ἀξημέρωτα, τοῦ κτυποῦν τὴν πόρτα καὶ τοῦ ζητοῦν τὴν …κότα!!!
Χαρὰ ὁ Καραγκιόζης…
Ἀκόμη χορεύει καὶ γλεντοκοπᾷ… Τοῦ πῆραν τὴν κότα καὶ ἀνάσαναν μέσα στὸ καλύβι…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τὴν ἱστορία μοῦ τὴν εἶπε ὁ Ἀνδρέας. Τὸν εὐχαριστῶ πολύ, διότι δένει τέλεια μὲ τὸ παρακάτω.  

Οι τρεις… πονηρούληδεςΟἱ ...«ἐξυπνούληδες»...!!! ἐκλογές

Ηλίθιους και άσχετους φαίνεται να θεωρεί η τρικομματική κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες, στην πλάτη των οποίων επεξεργάζεται πονηρούτσικα σενάρια για να περάσει τα επώδυνα μέτρα του φορολογικού. Το σχέδιο των παροικούντων το Μέγαρο Μαξίμου αυτήν τη φορά ήταν απλό και είχε το μίζερο κωδικό όνομα: «Το μη χείρον βέλτιστον».Η λογική του σχεδίου, απλή και αποτελεσματική. Δίνουμε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της τρόικας για το φορολογικό, οι οποίες πράγματι ήταν σκληρές και επαχθείς – φορολόγηση με συντελεστή 45% των μισθωτών και συνταξιούχων με εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ, φορολόγηση των παιδιών, κατάργηση όλων των προνομίων των τρίτεκνων και πολύτεκνων – και στη συνέχεια τα παίρνουμε πίσω ως απαράδεκτα για να φέρουμε νέα, παρόμοια, με πιο λαϊκό περιτύλιγμα.

Βασικό στοιχείο του σχεδίου υπήρξε και το να εξαιρεθεί απ’ όλη αυτήν τη διαδικασία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου στη συνέχεια να εμφανιστεί… οργισμένος και αποφασισμένος να πάρει τα πράγματα στα χέρια του ώστε να βρεθεί μια πιο δίκαιη λύση στο φορολογικό. «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι έξω από τις θέσεις μου. Είναι αντίθετο με τις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της…» είπε ο Σαμαράς μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Η αλήθεια είναι ότι όντως ο Σαμαράς, πριν γίνει πρωθυπουργός και φίλος της Άνγκελα Μέρκελ, την εποχή που παρουσίαζε τις προτάσεις του για το φορολογικό στο Ζάππειο, ήταν με τη μεσαία τάξη και όχι εναντίον της.

Σήμερα όμως ξέρει ότι είναι δέσμιος των συμφωνιών που έχει κάνει με την τρόικα και ότι τα φορολογικά μέτρα, για να αποδώσουν τα αναμενόμενα από τους δανειστές, θα πρέπει να είναι σκληρά και απάνθρωπα. Άλλωστε ο τροϊκανός εκβιασμός δεν φαίνεται να λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν τις πολιτικές δυσκολίες της κυβέρνησης. Το αντίθετο…

Ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το νομοσχέδιο θα δοκιμάσει τις αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και των βουλευτών του κόμματός του. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα άλλωστε δέχθηκαν στα τηλέφωνα των γραφείων της Ν.Δ. εκατοντάδες οργισμένα παράπονα από τους ψηφοφόρους της, ενώ τουλάχιστον 25 βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν στον Μ. Κεφαλογιάννη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δηλώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τέτοιου είδους μέτρα.

Άβουλοι
Οι κυβερνητικοί εταίροι, από την άλλη, πηγαινοφέρνουν τις προτάσεις τους ξέροντας ότι, εάν μέσα σε αυτές δεν υπάρχουν εισπρακτικώς ισοδύναμα μέτρα, τότε πολύ δύσκολα θα γίνουν αποδεκτές. Διαχωρίζουν τις θέσεις τους από τα όσα ακραία ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες και φυσικά συντεταγμένα δείχνουν με το δάκτυλο τον… Στουρνάρα, οποίος, πέρα από τον πρωθυπουργό, δεν έχει άλλη – κομματική – στήριξη.

Μοιραίοι και άβουλοι, οι κυβερνητικοί εταίροι του Σαμαρά αναζητούν τρόπο να μην τορπιλίσουν την κυβερνητική συνοχή και να μη χρεωθούν τη «σφαγή των αμνών». Δεδομένου δε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι και η Ν.Δ. και τα κόμματα που τη στηρίζουν βρίσκονται στα τάρταρα εξ αιτίας και των φορολογικών μέτρων που διέρρευσαν, ο πανικός περισσεύει στα κομματικά επιτελεία της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Απόρροια του πανικού που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ είναι και το ότι εντελώς αιφνιδιαστικά χθες ο Φώτης Κουβέλης έθεσε θέμα απλής αναλογικής πετώντας ταυτόχρονα την μπάλα από το φορολογικό στον εκλογικό νόμο. Μια ντρίμπλα για να κερδίσουν οι κυβερνητικοί εταίροι τον χρόνο που χρειάζονται προκειμένου να δουν τι θα κάνουν με τα μέτρα, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάθε μέρα εμφανίζεται όλο και πιο δυνατός στις δημοσκοπήσεις. Η πρόταση Κουβέλη έγινε για πολλούς λόγους.

Κατ’ αρχάς για να αρχίσει μια συζήτηση που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ενώ παραδοσιακά ζητούσε την ψήφιση της απλής αναλογικής, τώρα, με το ενδεχόμενο μιας πρωτιάς στις επερχόμενες εκλογές, δεν θέλει να χάσει το μπόνους των πενήντα εδρών.

2 Από την άλλη, ο Κουβέλης αντιλαμβάνεται ότι κάποια στιγμή θ’ αναγκαστεί να συγκρουστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλιώς θα εξαφανιστεί από τον εκλογικό χάρτη. Έτσι προετοιμάζει το έδαφος για να μπορεί τουλάχιστον το κόμμα του να μπει στη Βουλή.
Φυσικά, την πρόταση Κουβέλη για παρόμοιους λόγους υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει καθημερινά το κόμμα του να συρρικνώνεται.

Ένας ακόμη λόγος για την πρωτοβουλία Κουβέλη είναι η κινητικότητα Σαμαρά το τελευταίο διάστημα για την προετοιμασία ενός κεντροδεξιού «ευρωπαϊκού» κόμματος.
Το περιβόητο βίντεο του πρωθυπουργού, στο οποίο δεν υπήρχε καμιά αναφορά στη Ν.Δ., παρά μόνο πλάνα του Σαμαρά από επαφές του με Ευρωπαίους ηγέτες, και η παρουσίασή του ως εθνικού ηγέτη θορύβησε τους κυβερνητικούς εταίρους του, οι οποίοι αντελήφθησαν ότι ο πρωθυπουργός εργάζεται για την επόμενη μέρα, ενώ αυτοί απλώς υφίστανται τις επιπτώσεις των μνημονίων βλέποντας τα κόμματά τους να διαλύονται.
Με αφορμή λοιπόν την ένταση που δημιουργήθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξ αιτίας του φορολογικού και δεδομένου ότι κανείς πια δεν ελέγχει κανέναν, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι μέσα στα πιθανά σενάρια.

τὸ ποντίκι

φωτογραφία

(Visited 39 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Οἱ …«ἐξυπνούληδες»…!!!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἔτσι ἐξαγοράζεται κι ἐλέγχεται ἡ δικαιοσύνη. » Φιλονόη καὶ φίλοι...

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Σιγὰ μὴν κατεβάσουν τοὺς μισθοὺς στὰ 300 εὐρώ. Λαγοὺς μᾶς πέταξαν! » Φιλονόη καὶ φίλοι...

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μήπως νά μήν πανηγυρίζουμε τόσο πολὺ γιὰ τὴν Κύπρο. » Φιλονόη καὶ φίλοι...

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἠθικὰ διδάγματα ἀπὸ τὸν …Καραγκιόζη! » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Leave a Reply