Ἡ Θράκη ἀνήκει στούς Τούρκους;

Ἡ Θράκη ἀνήκει στούς Τούρκους;Τὸ ἐὰν εἶναι ἡ Θράκη τουρκικὴ ἤ Ἑλληνική, εἶναι ἕνα ἄλλο θέμα, ποὺ δὲν θὰ ἀσχοληθῶ μαζύ του σήμερα, διότι δὲν θὰ καταπιαστῶ μὲ ἱστορικὰ γεγονότα. Θὰ παραμείνω μόνον σὲ αὐτὰ ποὺ  ἀναγνωρίζουν οἱ ὑπάρχουσες συνθῆκες καὶ ὁρίζουν τὸ ποῦ σταματοῦν τὰ δικά μας ὅρια καὶ ποῦ ξεκινοῦν τὰ ὅρια τῶν ἄλλων. 
Τὸ σημαντικότερον ὅμως ὅλων δὲν εἶναι ἡ δράσις καὶ τὰ θέλω τῶν Τούρκων, ἀλλὰ ἡ ἐπίσημος, καὶ οὐσιαστικῶς ἀνύπαρκτος, στάσις τοῦ κράτους στὴν Θράκη  καὶ στὰ ὅσα τὴν ἀφοροῦν.
Γκρίζοι λύκοι, τουρκικὲς ἐπικράτειες, ἐπεκτατικὰ σχέδια βεζύριδων…
Μία πραγματικότης ποὺ γίνεται ὅλο καὶ περισσότερο συνειδητὴ ἀπὸ κάθε ἕναν ποὺ ἐνδιαφέρεται γιὰ τὴν διατήρησι τῆς ταὐτότητος, τὴν προστασία τῆς ἀτομικότητος καὶ τὴν προάσπισι τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φιλονόη.

 

Υ.Γ. Οἱ ἀντιδράσεις γηπέδου μοῦ εἶναι ἀδιάφορες. Οἱ ἀντιδράσεις, ποὺ ἀποδεικνύουν ἤ δὲν ἀποδεικνύουν τὸ δικαίωμα τῆς ἐθνικῆς ἑλληνικῆς ταὐτότητος εἶναι αὐτὲς ποὺ μετροῦν κι ἔχουν βαρύτητα. 

Τουρκικό μήνυμα στους εφέδρους: «Η Θράκη είναι δική μας»…

Όπως μας ενημέρωσαν οι εθελοντές έφεδροι, πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε απέναντι από τα γραφεία της λέσχης αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία (η σημαία της ανεξάρτητης Θράκης, αυτή που βλέπουν δίπλα ακόμα και σε βουλετές του ελληνικού Κοινοβουλίου ορισμένοι και δεν αισθάνονται καμία ανάγκη να αντιδράσουν)… Σύμφωνα με όσα μας λένε και δεν έχουμε λόγο να τα αμφισβητήσουμε, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει και πάντα μετά από κάποια δραστηριότητα της λέσχης στην Θράκη.

«Αναρωτιόμαστε λοιπόν προβληματισμένοι, τι μπορεί να σημαίνει, κάποιοι προσπαθούν να μας πουν κάτι ή μήπως θέλουν να μας δείξουν ότι μας παρακολουθούν, ή ακόμα πιο μακριά, προσπαθούν να μας φοβίσουν;» μας γράφουν.

Και συνεχίζουν, «θέλοντας να απαντήσουμε στην κίνηση αυτή πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να ζητά ότι νομίζει ότι του ανήκει ακόμα και αν διαφωνούμε, ακόμα και αν αυτό που ζητά είναι το δικό μας σπίτι, η δική μας Πατρίδα η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΡΑΚΗ.

»Το ίδιο δικαίωμα όμως έχουμε κι εμείς και θα το υπερασπίσουμε ακόμα και με τίμημα τη ζωή μας αν ποτέ χρειαστεί και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είμαστε οι μόνοι, ξέρουμε ότι όποιος τολμήσει να διεκδικήσει κομμάτι Ελληνικής γης θα βρει μπροστά του όλους τους Έλληνες ενωμένους για ακόμα μία φορά, ανίκητους για ακόμα μια φορά.»

Στην απάντησή τους οι έφεδροι, την οποία και κοινοποιούν δημοσίως, διαμηνύουν στους… γνωστούς-άγνωστους, ότι… «πρέπει να παραδεχθούμε ότι δίκαιο έχετε που μας υπολογίζεται και επιλέγετε να τα ‘βάλετε’ μαζί μας, γιατί μπροστά απ όλους τους συμπατριώτες μας που θα σπεύσουν να υπερασπίσουν την Πατρίδα τους θα βρισκόμαστε ΕΜΕΙΣ και να είστε σίγουροι ότι είμαστε ακριβώς αυτό που φοβάστε. Έως ότου έρθει αυτή η μέρα δηλώνουμε σε εχθρούς και φίλους ότι πλέον αν και είναι πολύ δύσκολο για όλους μας από οικονομικής απόψεως, όλες οι μεγάλες ασκήσεις τη λέσχης θα γίνονται μόνο στην Θράκη.»

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ»

ΥΓ. «Τσαμπουκά στην έδρα μας;» συμπληρώνουμε εμείς τα λόγια των εφέδρων μας με γηπεδικούς όρους… ΔΕΝ θα σας βγει σε καλό στο τέλος… πάντως ευχαριστούμε που μέσα στην προβοκατόρικη αθλιότητά σας κάνετε ότι μπορείτε ώστε όλο και περισσότεροι να πυκνώνουν τις τάξεις των εφέδρων… διότι το «υπέρ βωμών και εστιών» δεν προκύπτει από την τουρκική παράδοση… αλλά από την ελληνική.

πηγή

 

(Visited 30 times, 1 visits today)
One thought on “Ἡ Θράκη ἀνήκει στούς Τούρκους;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἡ Θράκη ἀνήκει στούς Τούρκους; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply