Τὸ τέλος τοῦ κόσμου μας ποὺ μᾶς …ἐτελείωσε!!!


Κι ἐπεὶ δὴ ὁ πλανήτης χορεύει μέσα στὴν παρανοϊκότητά του, καλὸ θὰ ἦταν τὴν ἐπομένη φορὰ ποὺ θὰ πιστέψουμε σὲ ὅλες τὶς βλακεῖες ποὺ μᾶς σερβίρουν, νὰ βουτήξουμε λίγο, τόσο δὰ λίγο, τὴν λογική μας (ποὺ δυστυχῶς χάσαμε διὰ παντός!!!) μέσα στὸ …μυαλό μας… (ποὺ ἐπίσης χάσαμε διὰ παντός!!) καὶ νὰ τὰ βοηθήσουμε νὰ συνεργασθοῦν!

Ἐτοῦτος ὁ κόσμος ἦταν πάντα ἔτσι! Ὅπως τὸν βλέπουμε καὶ τὸν ζοῦμε! Κι ἔτσι θὰ μείνῃ… Λιγότεροι ἤ περισσότεροι, πάντα στὴν ἰδίαν λογικὴ θὰ κινούμεθα, μὲ τὰ ἴδια πάθη, τοὺς ἰδίους πόθους καὶ τὶς ἴδιες ἀνάγκες.
Ἐὰν κάποιοι ξεβολεύονται.. ξύδι!

Φιλονόη. 

21/12/12: Το τέλος του κόσμου ή το τέλος ενός μύθου

Πολλά ευτράπελα, αλλά και πολλά αξιοσημείωτα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία από διάφορες περιοχές του κόσμου, ενόψει της σημερινής ημερομηνίας 21/12/2012, που σύμφωνα με την πολυσυζητημένη προφητεία τωνΜάγια, η συντέλεια του κόσμου θα έρθει σήμερα. Η 21/12/12 είναι η μέρα όπου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά κοσμογονικών γεγονότων: σεισμοί με μέγεθος 13 και άνω βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, βίαιη μετακίνηση των τεκτονικών πλακών της Γης, μετακίνηση του παγωμένου φλοιού των πόλων, άνοδος της στάθμης της θάλασσας και δημιουργία τεράστιων παλιρροιακών κυμάτων. Όλα αυτά θα συμβούν σήμερα ή μήπως όχι;
Όλα όσα λέγονται δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, λένε με σαφήνεια οι επιστήμονες. Οι προφητείες προσδιορίζουν το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ερμηνεύοντας την ολοκλήρωση ενός κύκλου του ημερολογίου των Μάγιας. «Όλα τα ημερολόγια είναι κυκλικά. Το ημερολόγιο των Μάγιας δεν λήγει στις 21 Δεκεμβρίου, απλώς αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου. Είναι όπως η 31η Δεκεμβρίου για το δικό μας ημερολόγιο» εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Νίκος Ματσόπουλος.

«Για να το πούμε διαφορετικά, κανένα ημερολόγιο, ούτε βέβαια και εκείνο των Μάγιας, δεν είναι προφητικό. Τα ημερολόγια είναι απλά μια ανθρώπινη επινόηση, που χρησιμοποιείται, προκειμένου να παρακολουθείται και να καταγράφεται το πέρασμα του χρόνου και όχι για να προβλέπεται το μέλλον» επισημαίνει ο Αλέξης Δεληβοριάς,αστρονόμος του Ευγενίδειου Πλανηταρίου.

«Η επιλογή της ημερομηνίας από τους καταστροφολόγους δεν έγινε τυχαία, καθώς συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Τα ηλιοστάσια ήταν κρίσιμες ημερομηνίες για την ανθρωπότητα στην αρχαιότητα, καθώς βάσει αυτών καθόριζαν τις γεωργικές τους εργασίες. Η ημερομηνία αυτή γεννά συνειρμούς στο συλλογικό ασυνείδητο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες γιορτές συμβαίνουν σε κοντινές ημερομηνίες με τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες» προσθέτει ο κ. Ματσόπουλος.

Σύμφωνα λοιπόν με ιστορίες που έχουν ακουστεί στο παρελθόν, ένας τεράστιος πλανήτης, ο Νουμπίρου βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη. «Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα τον είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, και αν ήταν αόρατος κατά κάποιον τρόπο, θα είχαμε δει τις συνέπειες που προκαλεί στους γειτονικούς πλανήτες. Οι χιλιάδες αστρονόμοι που “σαρώνουν” τη νύχτα τους ουρανούς σε καθημερινή βάση δεν έχουν δει κάτι τέτοιο» βεβαιώνει ηΝΑSΑ. Ωστόσο, χιλιάδες είναι οι μυστικιστές και οι οπαδοί του New Age που μετέβησαν σε αρχαίους ναούς των Μάγια στο Μεξικό και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Αμερικής, ελπίζοντας να παρακολουθήσουν σήμερα τη γέννηση μιας νέας εποχής.

Οι επιστήμονες της Αμερικανικής Υπηρεσίας του Διαστήματος (ΝΑSΑ) πάντως για να καθησυχάσουν τα «ανήσυχα πνεύματα» και τον πανικό που έχει προκληθεί σε μερικούς, ανήρτησε στο YouTube ένα βίντεο με τίτλο: «Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες». Το βίντεο έχει αυριανή ημερομηνία, για να δείξουν πόσο σίγουροι είναι ότι θα υπάρξει22 Δεκεμβρίου 2012!

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Κίνα

Στην Κίνα, οι αρχές προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις στα πλαίσια της εκστρατείας για την πάταξη του δόγματος «Παντοδύναμος Θεός» που προλέγει το «επερχόμενο τέλος του κόσμου» σήμερα. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες μέλη του δόγματος έχουν συγκρουσθεί με τις αρχές, στην κεντρική επαρχία Χενάν, στη βόρεια Σαανσί και στη νοτιοδυτική Γκανσού, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτώνται σε δημοφιλείς, τοπικές, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης προσφάτως ενστερνίσθηκαν την προφητεία των Μάγια και προμηνύουν ότι ο ίδιος δεν θα λάμπει και το ηλεκτρικό δίκτυο δεν θα λειτουργεί για τρεις ημέρες». Ωστόσο οι κινεζικές αρχές θεωρούν πως το συγκεκριμένο δόγμα κηρύσσει μια «αποφασιστική μάχη» κατά του «Κόκκινου Δράκου» (το Κ.Κ της Κίνας) ενώ εκφράζουν και ανησυχίες για υπονόμευση της δημόσιας τάξης.

Οι Ρώσσοι πληρώνουν 1,000 δολάρια για να “σωθούν”

Την ίδια στιγμή, στη Μόσχα έγινε γνωστό ότι καταφύγιο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που είχε σχεδιαστεί για τους σοβιετικούς ηγέτες σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης θα λειτουργούσε ως χώρος πάρτι για όσους Ρώσσους θέλουν να γλυτώσουν από το τέλος του κόσμου, με το εισιτήριο να φτάνει στη τιμή των 1.000 δολαρίων.
Το καταφύγιο Νο 42, σήμερα αξιοθέατο για τους τουρίστες, βρίσκεται 56 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο της ρωσσικής πρωτεύουσας κοντά στο Κρεμλίνο και μπορεί να φιλοξενήσει ως 300 ανθρώπους. Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν χώροι για όλους, ακόμα και για τα παιδιά, και με την ευκαιρία οργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, όπως προβολές και ομιλίες με θέμα την αποκάλυψη. Επίσης προγραμματίστηκαν ζωντανές συνδέσεις με άλλα καταφύγια στον υπόλοιπο κόσμο. Ένα από αυτά βρίσκεται σε ξενοδοχείο στο όρος Ρτάν της Σερβίας. Οι ιδιοκτήτες του ισχυρίζονται πως είναι το μοναδικό ασφαλές μέρος για να επιβιώσει κανείς από την απόλυτη καταστροφή λόγω των μυστικιστικών δυνάμεων του βουνού, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, “κατάπιε έναν κάστρο στο οποίο ζούσε ένας διάσημος μάγος”, παγιδεύοντας τον στο εσωτερικό του.

ερτ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply