Ἐθνικὴ κυριαρχία …ὀλιγοτέρα!!! Γιὰ Ὅλους!!!

Βρὲ τὶ μαθαίνουμε τώρα ἀπὸ τὸν Μπαρόζο…
Καθυστερημένος ἔφθασε. 
Τὸν προέλαβαν οἱ «δικοί» μας, ὅπως πάντα.

Θυμᾶστε τήν Ψαρούδα-Μπενάκη στήν ὁρκωμοσία Παπούλια; 
Αὐτήν δέν ἔθεσαν σάν πρῶτο τελάλη τῶν ὅσων θά ἀκολουθοῦσαν; 
Τί ἔρχεται τώρα νά πῇ ὁ Μπαρόζο; 

 Μπαρόζο: Τα κράτη της ΕΕ να θυσιάσουν εθνική κυριαρχία για διεθνή επιρροή

“Η ισχύς αυτή τη στιγμή μετατοπίζεται όχι μόνο μεταξύ των κρατών, αλλά πέρα και πάνω από τα κράτη”

Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πρέπει να θυσιάσουν την εθνική κυριαρχία για διεθνή επιρροή διαμήνυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο οριοθετώντας την ατζέντα της Επιτροπής για το 2013, αλλά και το όραμά του για το ευρωπαϊκό μέλλον. 

Μιλώντας
 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν ισχυρίστηκε ότι η «αλληλεξάρτηση μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ ισχυρή», προσθέτοντας ότι «η εσωτερική αγορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της κάθε χώρας της ΕΕ».

«Πριν από την κρίση, η Ισπανία έκανε διπλάσιες εξαγωγές στην Πορτογαλία από ό,τι σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής μαζί. Το Ηνωμένο Βασίλειο εξάγει περισσότερο στην Ιρλανδία από ό,τι σε όλες τις χώρες της BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα)» σημείωσε.

Επαναλαμβάνοντας την επιθυμία του για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο Μπαρόζο δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε επωμιστεί σε εθνικό επίπεδο, θα πρέπει να συνοδεύονται από μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

«Η ευθύνη και η αλληλεγγύη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Για αυτό έχω αγωνιστεί. Για μεταρρυθμίσεις και αλληλεγγύη. Παρά τις επικρίσεις, και παρά τις αδυναμίες της, η Ευρώπη αποδείχθηκε άγκυρα σταθερότητας και συνοχής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» πρόσθεσε.

Καλώντας τα κράτη – μέλη να αναγνωρίσουν ότι η παγκοσμιοποίηση έχει δημιουργήσει ένα νέο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο τα ευρωπαϊκά έθνη θα πρέπει να μιλούν συλλογικά για να επιτύχουν πραγματική επιρροή στη διεθνή σκηνή, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ να έχουμε ένα ευρωπαϊκό πόλο στο διεθνές πολυπολικό σύστημα του μέλλοντος.»
«Η ισχύς αυτή τη στιγμή μετατοπίζεται όχι μόνο μεταξύ των κρατών, αλλά πέρα και πάνω από τα κράτη. Η διεθνοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, για παράδειγμα, δείχνει ότι μόνο υπερεθνική ρύθμιση μέσω της ΕΕ μπορεί να αποκαταστήσει τη πραγματική εξουσία λήψης αποφάσεων για τους ευρωπαίους πολίτες. Το κλειδί για να ανταλλάξουν εθνική κυριαρχία είναι για πραγματική επιρροή» υπογράμμισε.

Ο Μπαρόζο τόνισε επίσης ότι οι φόβοι ορισμένων επενδυτών περί κατάρρευσης της Ευρωζώνης εξασθενούν, αναγνώρισε ωστόσο πως η κατάσταση στην Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει «δύσκολη», ιδίως εξαιτίας των προβλέψεων για αύξηση της ανεργίας το 2013.

Πηγή

Ἤ μήπως ἐπιβεβαιώνει ἁπλῶς τίς ἀρχικές ἀνακοινώσεις;

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Νά ὑποψιασθῶ μόνον πώς ὁ Μπαρόζο ἐνημερώνει τούς ὑπολοίπους Εὐρωπαίους γιά ὅσα θά ἀκολουθήσουν, μιμούμενος ἁπλῶς τήν  Ἀννούλα; Μωρέ, τί λαγοί εἶναι ἑτοῦτοι;

Υ.Γ.2. Μᾶλλον δὲν ἦταν συνωμοσιολογίες τελικῶς… Ἁπλῶς ξεκινοῦν ἀπὸ ἐδῶ γιὰ νὰ ἐπεκταθοῦν σὲ ὅλον τὸν πλανήτη. Τόσο ἁπλᾷ!!!

Υ.Γ.3. Αὐτοὶ ποὺ παραμένουν ἐκτὸς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως ἄς προετοιμάζονται καλοῦ κακοῦ…  

Υ.Γ.4. Μείωσις κόστους συντηρήσεως λέγεται αὐτό;

Υ.Γ.5. Ἐν τάξει… Μειώσεις στὶς ἐθνικὲς κυριαρχίες. Τό τμῆμα πού θά ἀπωλέσουμε ποιός θά τό πάρῃ;

Υ.Γ.6. Οὐσιαστικῶς ἐξάλειψις ἐθνικῆς κυριαρχίας καὶ πλήρης καταπάτησις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων. Αὐτὸ θέλουν νὰ ποῦν!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply