Τὸν Πρετεντέρη καὶ τὰ μάτια μας!

Τὸν Πρετεντέρη καὶ τὰ μάτια μας!Διότι μετά μέ ποιόν θά γελάμε;
Σᾶς παρακαλῶ πολὺ ἐσὰς τοῦ τΣΥΡΙΖΑ. Σᾶς παρακαλῶ πάρα, μὰ πάρα πολύ. 
Ἀφῆστε τον ἥσυχο! Καὶ τὸ ΜΕΓΑ ἐπίσης. 
Πῶς θά κάνετε ἀργότερα τήν δική σας προπαγάνδα;
Ἤ μήπως μία παραστασούλα εἶναι κι αὐτή, ὅπως τόσες καί τόσες ἄλλες;

Σκληρά ερωτήματα από την αξιωματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Mega, Μπόμπολα και Πρετεντέρη

«Πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Mega φαίνεται ότι ξεκίνησε, αφενός για τα όσα είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη συχνότητα του σταθμού, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει και μια σειρά ερωτημάτων για το πώς το Mega εξασφάλισε ένα δάνειο της τάξεως των 98 εκατ. ευρώ, δεδομένης και της στενότητας που επικρατεί στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, επιτέθηκε στο Mega, λέγοντας ότι του αρνήθηκαν να αναγνώσουν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου υπενθυμίζεται ότι ο βασικός μέτοχος του Mega ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ερωτάται το Mega γιατί αθωώνει προκαταβολικά τον Ευ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και τίθεται ζήτημα και για το δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, που φέρεται να εξασφάλισε το κανάλι

Από την πλευρά του, το Mega, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, απάντησε ότι η εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ, που έχει στην ιδιοκτησία της το Mega, έχει εξασφαλίσει δάνειο μόνο δέκα εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως τονίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το δάνειο που συνήφθη με πέντε τράπεζες ήταν ύψους μόλις δέκα εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία εκταμιεύθηκαν τα 8,5 εκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, υποθηκεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο δάνειο, αναφερόταν στην ανακοίνωση της 3ης Ιανουαρίου της εταιρείας Τηλέτυπος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ανέφερε επί λέξει: «Η εταιρεία ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

– Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;

– Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

– Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ;

– Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».

πρῶτο θέμα

Ἐπεὶ δὴ ὁ Πρετεντέρης εἶναι ἀπὸ τὰ ὑπάκουα παιδιά σας…
Κι ἐπεὶ δὴ τὶς …τάσεις του τὶς ἔχει…
Κι ἐπεὶ δὴ ἡ ἀριστερή του συνείδησις δὲν τὸν ἐμποδίζει νὰ λέῃ συχνὰ πυκνὰ κοτσάνες…
Δεῖτε τὸ ἀλλοιῶς…
Πιντὶ εἶναι… Λᾶθος ἔκανε… Μὴν τὸν σταυρώνετε τώρα…

Κρίμα… 
Πῶς θά ἀπολαύσουμε τό τέλος δίχως τόν Πρετεντέρη; 
Δὲν γίνονται αὐτά…

Φιλονόη.

 

Υ.Γ.1.  Τὸ ΜΕΓΑ, τὸν Μπόμπολα καὶ τὰ μάτια σας ἐπίσης. Σὲ λίγο θὰ γίνετε κυβέρνησις. Δὲν καῖνε τὰ χαρτιά τους ἔτσι εὔκολα τὰ παιδιὰ τοῦ εἴδους σας… Κρίμα εἶναι… Τόσα χατήρια σᾶς ἔχει κάνει. Σέ 98 ἐκατομμυριάκια θά κολλήσετε τώρα; Ἀφ’ οὖ γνωρίζουμε πὼς ὅταν θὰ ἔλθετε στὰ πράγματα θὰ τοῦ δόσετε κι ἄλλα…

Υ.Γ.2. Βρέ μήπως τό πρόβλημά σας ἦταν πού τοῦ τά δάνεισαν καί δέν τοῦ τά χάρισαν;

Υ.Γ. 3. Ἔϊ, ἐσεῖς οἱ τΣΥΡΙΖΑῖοι θερμοκέφαλοι. Γιὰ διαβᾶστε κι αὐτό:

Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, ΚΚΕ, ΣΤΑΖΙ, KGB καί Mossad;

Καλὸ θὰ σᾶς κάνῃ!!!

Υ.Γ. 4.Καλέ, προσέξτε μὴν πονέσετε πολύ… Αὐτὰ τὰ παιχνίδια εἶναι κάπως ἐπικίνδυνα!!!

(Visited 21 times, 1 visits today)
One thought on “Τὸν Πρετεντέρη καὶ τὰ μάτια μας!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τὸν Πρετεντέρη καὶ τὰ μάτια μας! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply