Πραγματικότης καὶ ψευδαισθήσεις.

 

Πραγματικότης καὶ ψευδαισθήσεις.2Διαβάζοντας τις απεγνωσμένες κραυγές όλων των ανθρώπων που πίσω από τα blogs τους προσπαθούν να αφυπνίσουν σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στην Ελλάδα για το τί πραγματικά συμβαίνει, για το τι πραγματικά πάει να επιτελεστεί μέσω της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, η ανταπόκριση είναι πολύ μικρή στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.Ακόμα και στην Ελλάδα με την εμφανή επίδραση των μέτρων του μνημονίου Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κοκ, με την κραυγαλέα αντισυνταγματική εκτροπή που συντελείται με τη βοήθεια όλων των κομμάτων, με το ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας, εργατικών  δικαιωμάτων, προσωπικής ελευθερίας , οικονομικής εξαθλίωσης η αντίδραση είναι υποτονική.Παρόλα τα συλλαλητήρια , τις συγκεντρώσεις των πλατειών, τις μεμονωμένες φωνές που έχουν κλείσει από την πολλή ένταση σε ώτα μη ακουόντων , η συνεχιζόμενη θερινή ραστώνη , έχει αμβλύνει κάθε κοινωνικό ανακλαστικό.Υπάρχουν σοβαροί λόγοι γιαυτό; 
 Πραγματικότης καὶ ψευδαισθήσεις.1
 
 
Από ψυχολογικής σκοπιάς, αυτή η πληροφορία δεν είναι εύκολα αφομοιώσιμη. Δεν μπορεί κάποιος να δεκτεί αυτές τις πληροφορίες και να συνεχίσει να ζει έτσι απλά τη ζωή του με τον ίδιο με πριν τρόπο (σαν να μην συμβαίνει τίποτα). Το μυαλό αναγνωρίζει ό,τι αυτές οι πληροφορίες θα το αναγκάσουν εκ νέου να ρυθμίσει και να επαναπρογραμματίσει μερικά κομμάτια πληροφοριών που έχουν συσσωρευτεί με τη πάροδο του χρόνου. Ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγεις αυτή την προσπάθεια είναι να απορρίψεις την πληροφορία που σου δόθηκε.
Σκεφθείτε όλους αυτούς (και εμάς μαζί) που επί χρόνια επιλέγαμε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, βασιλικοί, αντιβασιλικοί, χριστιανοί, άθεοι, κομμουνιστές, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, συναγωνιστές και ανταγωνιστές να συνειδητοποιήσουν ό,τι, ότι και να επέλεγαν η πορεία τους ήταν το ίδιο προδιαγεγραμμένη. Ό,τι όλα τα πιστεύω τους κατέληξαν σε ένα κυνήγι χαρτιών χωρίς αντίκρυσμα πληρωτέου επί τη εμφανίσει.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το εγώ. Εξαιτίας του εγωϊσμού του θα πολεμήσει εσένα ή την πληροφορία που του δίνεις, γιατί θεωρεί τα λόγια του μεγαλύτερης αξίας από τα δικά σου. Δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι εσύ μπορείς να σκοντάψεις επάνω σε αλήθειες τόσο μεγάλης αξίας, που εκείνοι δεν έχουν αντιληφθεί πριν από σένα, και ως άμυνα του εγώ τους, αρνούνται τις αλήθειες που παραθέτεις. Αλλά  ακόμη και να το αναγνωρίσουν όπως συμβαίνει σε αρκετούς σήμερα, πέφτουν στην παγίδα της ενοχής για τις προηγούμενες λανθασμένες επιλογές τους με αποτέλεσμα να μην αντιδρούν ενάντια σ΄ αυτούς που τους αφαίρεσαν τη δυνατότητα να ονειρεύονται αλλά, αντίθετα, να μεμψιμοιρούν τον εαυτό τους για την αδυναμία τους να είχαν αλλάξει τις παλιές επιλογές των εγώ τους.
 Πραγματικότης καὶ ψευδαισθήσεις.4
 
 
Σε πολλές περιπτώσεις, το άτομο ζεί τόσο άνετα μέσα στη γρήγορη ζωή και απλά δεν θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και δεν τον νοιάζει το τι συμβαίνει στον κόσμο.  Έχουν εστιάσει αρκετά στο εγώ τους. Είναι όλοι αυτοί που πούλησαν την ψυχή τους στον Εωσφόρο του ψεύτικου φωτός. Είναι αυτοί που νομίζουν ότι σώθηκαν γιατί διαθέτουν αρκετά χαρτάκια πληρωτέα επί τη εμφανίσει. Θάναι οι πρώτοι που το σύστημα θα καταβροχθίσει γιατί απλά είναι αυτοί που το αγκίστρι  της ψευδαίσθησης είναι βαθειά αγκιστρωμένο στο λάρυγγά τους.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να «αποσυνδεθούν» από τις πεποιθήσεις τους και πολλοί από αυτούς είναι τόσο προσκολημμένοι και τόσο εξηρτημένοι από το σύστημα και τις πεποιθήαεις που έχει εκθρέψει, που θα παλέψουν για να το προστατεύσουν.
Είναι αυτοί που το σύστημα επέτρεψε να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σένα πριν από σένα.Είναι αυτοί που κλήθηκαν να σ΄ εγκλωβίσουν για να επιβιώσουν σαν φελλοί και σαν απόβλητα. Είναι όλοι αυτοί που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την ελευθερία τους και σε πρώτη μοίρα το στομάχι τους. Είναι όλοι αυτοί που νόμισαν ότι μπορεί να είναι εξυπνότεροι του βλακός, αξιοποιώντας την δικιά τους εμμονή στη δικιά τους βλακεία. Είναι όλοι αυτοί που εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια πράγματα  με θρησκευτική ευλάβεια νομίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα αλλάξει.
Πιστεύουν και έχουν σε μεγάλη αξία τη φωνή του συστήματος.Το σύστημα έχει τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις τους στη δικιά τους πραγματικότητα. Ποια είναι η φωνή του συστήματος; Τα ΜΜΕ.
 Πραγματικότης καὶ ψευδαισθήσεις.3
 
 
Έχουν αντικαταστήσει τη δικιά τους σκέψη με τι σκέψη του χαζοκουτιού. Εχουν γίνει τα φερέφωνα γιατί έχασαν τη δική τους φωνή.Ο εγκέφαλος τους μοιάζει με ένα πλυντήριο που έχει μείνει στο πρόγραμμα της στύψης. Ανακυκλώνουν τις ίδιες βρωμιές , χωρίς ποτέ να μπορούν να τις αποβάλλουν.
Ο μεγαλύτερος υπνωτιστής του Πλανήτη είναι το χαζοκούτι που έχουμε βάλει στη γωνία του δωματίου μας.Συνεχώς μας υποδεικνύει τι να πιστέψουμε ως αλήθεια. (David Icke)
Αν πείσεις τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός απ΄ ό,τι βλέπει με τα μάτια του, θα γελάσει στο άκουσμα μιας εξήγησης που απεικονίζει τι πραγματικά συμβαίνει. (Αριστοτέλης : Το 4/5 της γνώσης μας προέρχεται από την όραση).
 
 
Ο κόσμος έχει μάθει να πιστεύει στην ψευδαίσθηση της τηλεόρασης. Περιμένει να πιστέψει ότι θα του σερβίρουν σαν αλήθεια.
Α-λήθεια =α-λήθη η προσταγή από τους προγόνους μας. Να μην ξεχάσουμε.Το μήνυμα τους έγινε ένα απέραντο χασμουρητό σε έναν καναπέ απέναντι σε μία flat screen high resolution, ένας αιώνιος ύπνος με εναλλαγές ονείρων – εφιαλτών σε κατάσταση REM. Δεν θάναι μακρυά που η παλλόμενη γραμμή θα γίνει ενα απλόflat-line.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ.ςςςςςςςςςςς Κοιμάται μην κάνετε θόρυβο εσείς οι παλιοblogάδες.
Σε λίγο θα ξέρουμε και τα ονοματεπώνυμα σας.
(Visited 184 times, 1 visits today)
One thought on “Πραγματικότης καὶ ψευδαισθήσεις.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Πραγματικότης καὶ ψευδαισθήσεις. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply