Ρεκόρ βιασμῶν στήν Σουηδία ἀπό μουσουλμάνους

Ἡ Σουηδία έχει το αρνητικό ρεκόρ να είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στους βιασμούς γυναικών μετά τη Νότια Αφρική και έξι φορές πιο πάνω –αναλογικά με τον πληθυσμό της- από τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης βιασμών γυναικών ανά 100.000 κατοίκους ήταν για το 2003 στο 9,24, το 2005 ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 36,8 και το 2008 ανέβηκε στο 53,2.  

Σύμφωνα με τις στατιστικές 1 στις 4 γυναίκες στη Σουηδία πέφτουν ή πρόκειται να πέσουν θύματα βιασμού. Η αιτία για αυτή την ξαφνική άνοδο των βιασμών η σημαντική εισροή στη χώρα μεταναστών  καθώς στο 77% των εξιχνιάσεων βιασμών ευθύνονται μουσουλμάνοι μετανάστες, τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι δεν ξεπερνούν το 5% του γενικού πληθυσμού της χώρας.
Κυριότερο πεδίο δράσης των βιασμών τα αστικά κέντρα. Το περασμένο καλοκαίρι στη Στοκχόλμη ο ρυθμός των βιασμών κυμαινόταν σε 5 την ημέρα!
Ο πληθυσμός της Σουηδίας αυξήθηκε από 9 σε 9,5 εκατ, μεταξύ των ετών 2004 και 2012 κυρίως με μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply