ΝΔ: Πίσω στό μαντρί οἱ λιποτάκτες

Αν η επιστροφή της Ελίζας Βόζεμπεργκ στη Ν.Δ, ήταν για πολλούς μία αναμενόμενη εξέλιξη, αφού η πρώην Βουλευτής είχε επιλέξει να μείνει εκτός πολιτικής μετά τη διαγραφή της, δεν συμβαίνει το ίδιο με μία σειρά άλλων πολιτικών που είχαν προχωρήσει σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Α.Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

Οι συνθήκες πόλωσης που διαμορφώνονται αργά αλλά σταδιακά στο πολιτικό σκηνικό, αναγκάζουν πολλούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Το δίπολο Ν.Δ-Σύριζα θα κυριαρχήσει, όλο και περισσότερο, το επόμενο χρονικό διάστημα και θα συρρικνώσει άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος έχει διακρίνει αυτό τον κίνδυνο για αυτό και επιδιώκει την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται εκτός πολιτικής, στις επικείμενες εκλογές. Στόχος να αποσπάσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό που θα του επιτρέψει να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή.

Στο μετάξυ ο Κ. Μαρκόπουλος δεν προχώρησε ούτε συμμετείχε στην ίδρυση νέου κόμματος, όπως κάποιοι περίμεναν, ενώ έχει αραιώσει της επαφές τους με σκληρούς αντιμνημονιακούς , όπως ο Γ.Μανώλης.

Απέχει από δηλώσεις που στρέφονται προσωπικά εναντίον του Α.Σαμαρά και αποφεύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τοποθετήθηκε για θέματα όπως το πρίφημο ”λάθος” του ΔΝΤ και οι δηλώσεις Μέργου και Ρεν για τη μείωση του κατώτερου μισθού.

Σε άλλες εποχές θα είχε επιδείξει ταχύτατα αντανακλαστικά. Την ίδια στιγμή, ψήφισε στη Βουλή την κυβερνητική τροπολογία για την δυνατότητα εκμίσθωσης ελληνικών νησιών.

Όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν υπόγειες διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή στη Ν.Δ, σε πρώτη φάση, του κ.Κώστα Μαρκόπουλου και της Βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Ιατρίδη.

Ρόλο γεφυροποιού για την επιστροφή του κ.Μαρκόπουλου παίζουν στενοί συνεργάτες και φίλοι του Α. Σαμαρά ενώ η κ. Ιατρίδη συνδέεται με κουμπαριά με την Υπουργό Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τους έχουν γίνει συστάσεις να αποφεύγουν τοποθετήσεις, που συνιστούν ευθείες επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, προκειμένου να αμβλυνθούν με τον καιρό οι αντιστάσεις και να μπορέσουν να επανέλθουν στη Ν.Δ.

Στο μεσοδιάστημα θα γίνουν από την πλευρά τους και κάποια ανοίγματα στήριξης των κυβερνητικών επιλογών, όπως η ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας.

Στο δρόμο της επιστροφής στη Ν.Δ είναι και η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Νίκη Τζαβέλλα, η οποία στις δημόσιες τοποθετήσεις της στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η υλοποίηση των παραπάνω – φυσικά – θα αποτελέσει προσωπική δικαίωση για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και όσα υποστήριζε όλους αυτούς τους μήνες.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “ΝΔ: Πίσω στό μαντρί οἱ λιποτάκτες

  1. Ἀπό τόν φίλο Νικόλαο τό παρακάτω σχόλιο:
    «Ἄν καὶ δὲν ἀσχολοῦμαι μὲ αὐτὰ τὰ ὑποκείμενα Μινώταυρε, τὰ ἔχω διαγράψει ἀπὸ τὴν μνήμην μου αὐτοὺς καὶ τὰ ρημαδικόμματά τους, ἐντούτοις κὰπου ἐξωργίσθην θεωρῶν ἑαυτὸν ἐμπαιζόμενον ἀπὸ τὸν βλᾶκα τὸν γράψαντα τὰ ἀνωτέρω. Ἀπὸ ποῦ συνάγει ὁ εὐφάνταστος πλὴν κακόβουλος αὐτὸς ὅτι ἡ κ. Τζαβέλλα σκοπεύει νὰ ἀποχωρήσῃ ἀπὸ τὸν ΛΑΟΣ; Καὶ ποῖαι εἶναι αὐταὶ αἱ δηλώσεις της; ἄς μᾶς ἀναφέρει ἔστω μίαν. Άντιθέτως ἡ κ. Τζαβέλα δίδει μάχας καθημερινῶς εἰς τὸ Εὐρωκοινοβούλιον ὑπὲρ τῶν ἑλληνικῶν συμφερόντων καὶ δὲν ἔχει χρόνον διὰ “δηλώσεις” ὅπως γράφει ὁ εὐφάνταστος πλὴν κακόβουλος αὐτὸς κύριος.»

Leave a Reply