Καταπάτησις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων στίς Σκουριές;

Καταπάτησις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων στίς Σκουριές;

Στὴν ἀρχὴ ἦταν ἡ σύλληψις δύο ἀτόμων, γιὰ τὰ ὁποῖα σιώπησαν οἱ ὅλοι οἱ ἀρμόδιοι φορεῖς. 

Ποῦ τοὺς πῆγαν, γιατί, πῶς, πότε… Ἄγνωστον!!!
Οἱ κάτοικοι θορυβήθηκαν.
Ὅταν λοιπὸν προσήχθῃ ὁ 54χρονος, ὡς ἠθικὸς αὐτουργός, κατὰ τὴν «πολιτεία», καμπάνες κτυποῦσαν καὶ οἱ κάτοικοι βγῆκαν στοὺς δρόμους μήπως καὶ προλάβουν τὸ νέο κακὸ ποὺ τοὺς ἐτοίμαζαν.

Καταγγελίες δικηγόρων για τις έρευνες της Αστυνομίας στη Χαλκιδική

Να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζουν δικηγόροι, υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, καταγγέλλοντας την «αστυνομική αυθαιρεσία» και «βία» που εφαρμόζεται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, οι δικηγόροι έκαναν λόγο για πρακτικές της Αστυνομίας που παραπέμπουν σε νοοτροπίες «Γκουαντάναμο» και δικτατοριών, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής.

Περιγράφοντας όσα ζουν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι των χωριών της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, μίλησαν -μεταξύ άλλων- για συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και τρομοκράτησή τους, έντονη παρουσία ένοπλων-κουκουλοφόρων αστυνομικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές υπόπτων, αναίτιες κρατήσεις, παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA) υπό την απειλή του καταλογισμού της κατηγορίας της απείθειας, παράνομες ανακρίσεις χωρίς προηγούμενη απαγγελία κατηγοριών και απουσία δικηγόρων, παρεμπόδιση του έργου των συνηγόρων, ακόμη και εξαφανίσεις – «απαγωγές» προσαχθέντων που αγνοούνται για αρκετές ώρες.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε παράνομη και μαζική συλλογή γενετικού υλικού από την Αστυνομία, χωρίς να γνωστοποιηθεί στους προσαχθέντες ο σκοπός συλλογής του υλικού και χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία»», σημείωσε η Λιάνα Ιωαννίδου και κάλεσε όλους τους προσαχθέντες να καταγγείλουν αυτήν την πρακτική στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στις εισαγγελικές αρχές.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Αδαμίδης μετέφερε το περιεχόμενο και το ύφος των ερωτήσεων που υποβάλλουν οι αστυνομικοί στους προσαχθέντες κατοίκους: «Γιαννάκη, είσαι υπέρ της αμεσοδημοκρατίας; Τι γνώμη έχεις, Γιαννάκη, για τα μεταλλεία χρυσού; Γιατί δεν τα θέλεις;».

«Έσπειραν νομικούς ανέμους και θα θερίσουν νομικές θύελλες», δήλωσε.

Ο παλιός ποινικολόγος Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος υπερασπίζεται τον 54χρονο μηχανικό που συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση υπογράμμισε: «Στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής έχουν καταργηθεί επίσημα οποιαδήποτε έννοια δικαιώματος κυκλοφορίας και εκδήλωσης άποψης. Έχει ξεχαστεί η έννοια του νομικού πολιτισμού. Η κορύφωση σημειώθηκε μετά την επίσκεψη στην περιοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια».

Για «συνταγματική εκτροπή», «βιασμό της αλήθειας» και «τρομοκρατία των κατοίκων» έκανε λόγο ο Βασίλης Τζιμούρτος, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρακτικές αυτές έχουν ως στόχο «τη φίμωση του φρονήματος» των κατοίκων και των αλληλέγγυων σ’ αυτούς. Τόνισε δε ότι η εμπρηστική επίθεση που έγινε στις Σκουριές είναι «έξω από το DNA των κατοίκων της περιοχής και τη φιλοσοφία των αγώνων τους».

Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Νίκος Βαλεργάκης, ο οποίος σε σύντομη παρέμβαση που έκανε διαμήνυσε ότι «όλοι αυτοί που διαπράττουν ποινικά αδικήματα θα βρουν απέναντί τους το ΔΣΘ». «Κανένα διωκτικό όργανο -συνέχισε- δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στους δικηγόρους να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

Καθημερινή

Νὰ σᾶς πῶ…
Ὁ τΣΥΡΙΖΑ δὲν εἶναι ἀκόμη κυβέρνησις. Κι ἐφ΄ ὅσον δὲν εἶναι κυβέρνησις, δικαιοῦται νὰ κάνῃ ἀντιπολίτευσιν, ὅπως ἔκανε κάποιος ἄλλος, πρὸ μερικῶν ἐτῶν, πρὸ κειμένου νὰ γίνῃ ἀρεστὸς καὶ τελικὰ νὰ ἁρπάξῃ τὴν ἐξουσία.

Ὅταν θά γίνῃ ὅμως κυβέρνησις, τί ἀκριβῶς θά δοῦμε;
Μήπως ἤδη κάποιες συμφωνίες ἔχουν κλειστῇ

Δὲν ἀμφισβητῶ τὶς καλὲς προθέσεις τῶν ἀτόμων. Τῶν κομμάτων ἀμφισβητῶ τὶς προθέσεις καθῶς καὶ τὴν φαυλότητα τῆς ἐξουσίας.

Σὲ κάθε περίπτωσιν, ἡ Χαλκιδικὴ ἔχει τὴν ὑποστήριξιν τοῦ μεγαλυτέρου τμήματος τῶν Ἑλλήνων. Τὸ ἐὰν κάποια κόμματα, ὅπως γιὰ παράδειγμα ἡ χρυσὴ αὐγή, ἤ ὁ Καμμένος, ἤ τὸ μΠατΣοΚικὸ κατεστημένον, ἀναγνωρίζουν ἤ ὄχι δικαίωμα ὑπάρξεως στοὺς κατοίκους, ἀδιάφορον παραμένει. Τὸ ἀποτέλεσμα μᾶς ἐνδιαφέρει. Κι αὐτὸ ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τοὺς Φυσικοὺς Νόμους. 
Ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι ἁπλὲς ὀδοντόκρεμες.

Φιλονόη.

φωτογραφία

(Visited 26 times, 1 visits today)
One thought on “Καταπάτησις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων στίς Σκουριές;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Καταπάτησις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων στίς Σκουριές; | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply