Ἐπανέρχεται τὸ γένος ὡς προϋπόθεσις εἰσαγωγῆς στὶς στρατιωτικὲς σχολές!

Μετά τον επαίσχυντο και άδικο ως προς τους Έλληνες, νόμο περί απόδοσης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, τίθεται θέμα επαναφοράς του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές!! 
Και θα περάσει ο νόμος καθώς υποστηρίζεται από ΝΔ, ΧΑ και ΑΝ.ΕΛ. 
Εύγε…!! Το καλό να λέγεται και να επιβραβεύεται..!

Σεμέλη 

Eπανέρχεται το γένος ως προυπόθεση για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές!

85 βουλευτές της ΝΔ φέρνουν τροπολογία

85 βουλευτές της ΝΔ φέρνουν με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ,το θέμα της επαναφοράς του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.Η αρχική διστακτικότητα της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, ξεπεράστηκε και φαίνεται πως η τροπολογία θα περάσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Κομβικό ρόλο στις διεργασίες έχει παίξει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκος, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ το τελευταίο ειδικά διάστημα με τις στρατιωτικές σχολές.

Η τροπολογία θα περάσει αφού αναμένεται να υποστηριχθεί από ΝΔ-Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και Χρυσή Αυγή.

Αυτή την στιγμή υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι Ελληνες στο γένος, ποσοστό που αναμένεται αναλογικά να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, λόγω και της μείωσης των εισακτέων στις ΑΣΕΙ που έχει επιβάλει το τρίτο μνημόνιο.

Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς μία ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο εν αποστρατεία όσο και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του Βενιζέλου για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ, όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος, όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009.  

Οι στρατιωτικοί θεωρούν ότι η εν λόγω απόφαση του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πλήττει την ομοιογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἐπανέρχεται τὸ γένος ὡς προϋπόθεσις εἰσαγωγῆς στὶς στρατιωτικὲς σχολές!

  1. Δυστυχῶς Σεμέλη ἀπεσύρθη ἡ σχετικὴ τροπολογία ἀπὸ τοὺς βο(υ)λευτὰς τῆς ΝΔ καὶ πρὸ τῶν ἀπαθῶν βλεμμάτων τῆς μουγγῆς αὐγῆς καὶ τῶν ΑΝ.ΕΛ. οἵτινες ἐσχάτως φλερτάρουν μὲ τὸν Τσίπραν (ὁμογάλακτοι ἀδελφοὶ γάρ).
    Μὲ τὶς ὑγείες μας!!

Leave a Reply