Ὅ,τι φοβόμασταν τήν ταὐτότητα τῶν βαρδαρσκανῶν τό ξέρατε;

Ὅ,τι φοβόμασταν τήν ταὐτότητα τῶν βαρδαρσκανῶν τό ξέρατε;Ἐγὼ μόλις τὸ ἔμαθα!!
Αὐτὰ βέβαια δὲν τὰ λέω ἐγὼ ἀλλὰ κάποιοι ποὺ ξέχασαν τὴν προέλευσί τους κι ἀπεφάσισαν νὰ καταργήσουν κάθε ἄλλον γύρω τους πρὸ κειμένου νὰ μὴν τοὺς ἀποδεικνύῃ πὼς εἶναι ….ἀνύπαρκτοι!

Τὸ νὰ ἰσχυρίζονται οἱ βαρδραρσκανοὶ ὅ,τι κατεβάσει ἡ κούτρα τους εἶναι σύνηθες…
Τὸ νὰ μᾶς ἀκυρώνουν ὡς φυλή, ἔθνος, λαό, ἐπίσης αὐτονόητον εἶναι. Ἐὰν δὲν ὑπάρχουμε μποροῦν ἄνετα νὰ καταλάβουν τὸ χῶρο μας, κατὰ τὰ πιστεύω τους πάντα καὶ τελικῶς νὰ ὑπάρχουν αὐτοί…
Ἀλλὰ τὸ νὰ ἔχῃ ἱστορικὸ βάθος τὸ βαρδαρσκανὸ κρατίδιον, κατὰ πῶς ἰσχυρίζεται ὁ πρέσβης παρακαλῶ, Σλόμπονταν Τσάσουλε, ἔ, αὐτὸ μὲ ἔκανε πιὰ νὰ χάσω κάθε ἰδέα γιὰ τὸ ποιὸς εἶναι ποιός….

«Οι Έλληνες, είναι ένας λαός χωρίς ταυτότητα και φοβούνται την ταυτότητά μας»

Μπίτολα-Μοναστήρι.
 
Ο πρέσβης Σλόμπονταν Τσάσουλε και ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Λιούμπομιρ Γκάιντοφ έδωσαν, χθες, διάλεξη στην Μπίτολα των Σκοπίων,  με θέμα «Η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων στα Σκόπια και τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου». 
Ο πρέσβης Τσάσουλε δήλωσε ενώπιον των φοιτητών ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου αντιπροσωπεύει έναν αιώνα ανομίας. 
Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν είναι μία νομική πράξη ως προς το περιεχόμενο και την ποιότητά της, αλλά μια συμφωνία για τη διευθέτηση μιας περιοχής που δεν ανήκε σε κανένα από τα κράτη που συμμετείχαν στην εν λόγω συμφωνία. 
Δυστυχώς η συμφωνία αυτή επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία με τη σειρά της έγινε το θεμέλιο της σύγχρονης Ευρώπης και των διαδικασιών ενοποίησής της, αξιολόγησε ο Πρέσβης Τσάσουλε. 
«Στην περίπτωση της χώρας μας- δήλωσε ο Σλάβος Πρέσβης- με τη χρησιμοποίηση προηγούμενων δεδομένων, κατελήφθη η κυριαρχία του έθνους μας από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που συστηματοποιήθηκε με την ειρηνευτική συμφωνία των Βερσαλλιών και οι Έλληνες καταχρηστικά επιμένουν βάσει αυτών, στην αλλαγή της ταυτότητάς μας και στην αλλαγή του ονόματός μας καθώς και άλλες ιδιαιτερότητες. 
»Το μεγαλύτερο παράλογο για τα Σκόπια είναι πως ένα τεχνητό έθνος, όπως είναι το ελληνικό, που δεν συγκρίνεται με το λαό μας που ξαναγεννήθηκε και έχει εμπεριστατωμένο ιστορικό βάθος πολιτισμού και μακροχρόνια ταυτότητα. Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος. Οι Έλληνες, που είναι ένας λαός χωρίς ταυτότητα, φοβούνται την ταυτότητά μας», επεσήμανε ο Τσάσουλε. 
Εξάλλου, στην ομιλία του, ο Λιούμπομιρ Γκάιντοφ, επεσήμανε ότι είχε μεγάλη επιτυχία για τα Σκόπια, ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ‘βάζει’ τη Ρωσία στα Βαλκάνια.
 
«Πιστεύω ότι  όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μοον, είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί το Βελιγράδι και την Πρίστινα, άλλαξε, όμως,  το πρόγραμμά του όταν είδε ότι ο Πούτιν κάλεσε τον πρωθυπουργό μας Νίκολα Γκρούεφσκι να πάει στην Αγία Πετρούπολη,  και αποφάσισε να επισκεφθεί την Οχρίδα και τα Σκόπια.
 
 Στη συνέχεια, μάλιστα είπε, ότι ασκήσει πίεση στον Έλληνα πρωθυπουργό για να επιλύσει όσο το δυνατόν συντομότερα την ελληνο-σκοπιανή διαμάχη για το αμφισβητούμενο όνομα», δήλωσε ο Γκάιντοφ.

Καλά, τὸ καλλίτερο τὸ εἶπε γιὰ τὸν Πούτιν. 
Πῆραν χαρὰ μεγάλη ποὺ θεωρεῖ ἡ Ῥωσσία πὼς πατᾶ στὰ Βαλκάνια…
Χά… Δὲν κατάλαβαν καθόλου καλά. Ὁ Πούτιν ἔχει πολλὰ τσιράκια στὰ Βαλκάνια ἀλλὰ δὲν ξεχνᾶ ποτὲ πὼς τοῦ ἀνήκει ἔξοδος στὸ Αἰγαῖον. Ἐὰν λοιπὸν αὐτὰ τὰ σούργελα πιστεύουν πὼς ὁ Πούτιν θὰ τοὺς ἔλθῃ ὡς ἀπελευθερωτής, γελάστηκαν… Ἁπλῶς θὰ γελάσουν μὲ πολὺ ἄσχημο τρόπο… Δυστυχῶς τους!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Κάποια διαμαρτυρία ἴσως; Κάποια ἐπίσημος διαμαρτυρία;  Ἤ πάλι στό μουγκό θά τήν βγάλουν;

(Visited 16 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ὅ,τι φοβόμασταν τήν ταὐτότητα τῶν βαρδαρσκανῶν τό ξέρατε;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὅ,τι φοβόμασταν τήν ταὐτότητα τῶν βαρδαρσκανῶν τό ξέρατε; | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὅ,τι φοβόμασταν τήν ταὐτότητα τῶν βαρδαρσκανῶν τό ξέρατε; | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply