Ὁ καρκίνος τοῦ Τσάβες προῆλθε ἀπό δηλητηρίασι;

Αὐτά βλέπουν καί ἀκοῦν οἱ δικοί μας λακέδες καί πράττουν σύμφωνα μέ τό συμφέρον τῆς τσέπης τους.

Μινώταυρος

Η Βενεζουέλα πρόκειται να ξεκινήσει επίσημη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο καρκίνος του Ούγκο Τσάβες, ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τους εχθρούς του στο εξωτερικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης βλέπουν αυτές τις κατηγορίες ως μια τυπική θεωρία συνωμοσίας της «νοοτροπίας Τσάβες», η οποία έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει τους φόβους για «ιμπεριαλιστικές» απειλές στο σοσιαλιστικό σύστημα της Βενεζουέλας και να αποσπάσει τους ανθρώπους από τα καθημερινά τους προβλήματα.

Ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος τελεί καθήκοντα προσωρινού προέδρου, υποσχέθηκε ότι θα διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς, τους οποίος ο ίδιος ο Τσάβες είχε εκφράσει αφότου είχε διαγνωστεί με τη νόσο το 2011.

«Θα επιδιώξουμε την αλήθεια», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. «Διαισθανόμαστε ότι ο Τσάβες είχε δηλητηριαστεί από σκοτεινές δυνάμεις που τον ήθελαν εκτός πορείας». Επιστήμονες από άλλες χώρες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια κρατική επιτροπή προκειμένου να εξετάσουν τις κατηγορίες, είπε ο Μαδούρο.

Ο Μαδούρο, 50 ετών, τον οποίο ο ίδιος ο Τσάβες είχε επιλέξει ως τον διάδοχό του, τελεί καθήκοντα προσωρινού προέδρου μέχρι τις εκλογές στις 14 Απριλίου, όπου και θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Μαδούρο προσπαθεί σθεναρά να κρατήσει την προσοχή των ψηφοφόρων επικεντρωμένη στον Τσάβες, να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επωφεληθεί της θλίψης που έχει προκαλέσει ο θάνατος του τέως προέδρου στα εκατομμύρια των οπαδών του. Η προεκλογική εκστρατεία της αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στο να σκιαγραφεί τον Μαδούρο –ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείων- ως αναρμόδιο για τη θέση του προέδρου και εκμεταλλευτή του θανάτου του Τσάβες.(πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply